7 επιστημονικοί λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ

Σ’ ευχαριστούμε επιστήμη!

Πολύ καλά νέα: το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις σπουδαίες επιδόσεις στη δουλειά και ραγδαία εξέλιξη στην καριέρα σου, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Όρεγκον. Από τους 159 παντρεμένους εργαζόμενους (άντρες και γυναίκες) που συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα, όσοι έκαναν σεξ είχαν καλύτερη διάθεση την επόμενη μέρα -όλη μέρα. Και, μάντεψε, αυτή η θετική αίσθηση έκανε τους συμμετέχοντες να δουλεύουν με μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερη δημιουργικότητα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο επικεφαλής της μελέτης, Keith Leavitt, λέει:   

"Η προσπάθεια να συντηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο
μια υγιή σεξουαλική ζωή, ξεπερνά τα όρια της κάλυψης
μιας φυσιολογικής βιολογικής ανάγκης,  οδηγώντας το σύνολο
της υγείας σου σε κορυφαία επίπεδα".
 

Και παρόλο που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το σεξ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους, η ιδέα να συμπεριληφθεί ως τακτική προγραμματισμένη πρακτική (κάτι σαν την προπόνηση) είναι αναμφισβήτητα μια πολύ πρόσφατη τάση. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σεξ απελευθερώνει κάθε είδους ευεργετικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλο (ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη, σεροτονίνη και ενδορφίνες), οι οποίες κάνουν την καθημερινή ζωή πιο ευχάριστη, τονίζουν οι επιστήμονες.

Για του λόγου το αληθές, ιδού οι αναλυτικές επισημάνσεις της μελέτης για τα οφέλη που σου χαρίζει το τακτικό σεξ:

Καλύτερη, μακρύτερη ζωή

Η μελέτη έδειξε ότι όσα άτομα διατηρούσαν μια συστηματική σεξουαλική δραστηριότητα είχαν μακρύτερα τελομερή. Τι σημαίνει αυτό; Τα τελομερή, τα προστατευτικά καλύμματα στα άκρα των χρωμοσωμάτων που τείνουν να συρρικνώνονται εξαιτίας της γήρανσης και του στρες, παίζουν κύριο ρόλο στην διατήρηση μιας καλής γενικής υγείας και κατ’ επέκταση στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Ίσως και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, σύμφωνα με την αναφορά.

7 επιστημονικοί λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ

Ευτυχέστερος γάμος

Τα ζευγάρια που καταφέρουν να κάνουν σεξ συχνά απολαμβάνουν κάθε φορά 48 ώρες "σεξουαλικής λάμψης", ένας όρος που θέλει να περιγράψει την ικανοποίηση του ενός συντρόφου από και προς τον άλλον, γεγονός που οδηγεί τους ερευνητές να πουν με σιγουριά ότι εκείνοι που απολάμβαναν συχνότερες περιόδους "λάμψης" στη ζωή τους, διατηρούν τον γάμο τους πιο στέρεο και ασφαλή.

Δυνατότερη καρδιά

Η καρδιαγγειακή υγεία των ανδρών ωφελείται από το συχνό σεξ το ίδιο με την προπόνηση στο γυμναστήριο. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ήταν 45% λιγότερο πιθανό να έχουν καρδιαγγειακές παθήσεις, συγκριτικά με τους άνδρες που έκαναν σεξ μόνο μία φορά το μήνα ή λιγότερο.

Υγιέστερος προστάτης

Οι άντρες ηλικίας σαράντα ετών και πάνω που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα ήταν 22% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από όσους εκσπερμάτιζαν μόνο 4 έως 7 φορές το μήνα. Και επειδή εκσπερμάτωση δεν σημαίνει απαραίτητα ερωτική συνεύρεση, οι επιστήμονες αφήνουν το σωτήριο εύρημα στην προσωπική σου ευχέρεια.

ΣΕΞ

Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

Το εβδομαδιαίο σεξ έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α στον οργανισμό, στοιχείο που βοηθά το σώμα να καταπολεμά αποτελεσματικότερα κάθε απειλή -από μια ίωση έως και τον καρκίνο.

Δημιουργικότερος εγκέφαλος

Οι συντάκτες της μελέτης λένε ότι το σεξ, ως μια πράξη που απαιτεί αρκετές δόσεις φαντασίας, βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης νέων κυττάρων στις εγκεφαλικές δομές που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργικότητα και τη μαθησιακή ικανότητα, όπως και στον ιππόκαμπο, εκεί όπου αποθηκεύουμε τη μνήμη.  

Επικερδέστερες προοπτικές

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές συσχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα στρες, κάτι που επηρεάζει με τον πιο ευεργετικό τρόπο τις επιδόσεις στην επαγγελματική ζωή. Και με δεδομένο το γεγονός ότι το αντικείμενο και ο χώρος της εργασίας είναι η κυριότερη εστία δημιουργίας έντονου άγχους, οδηγεί τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι ένα εφόδιο για ικανοποιητικότερη επαγγελματική πορεία και ανέλιξη (συναθροίζοντας και όλα τα παραπάνω ευρήματα που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, την υγεία, την καλή διάθεση και την υγιέστερη ζωή).

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης