Γιατί πρέπει να κλείνεις την πόρτα του υπνοδωματίου

Πριν πέσεις για ύπνο, διάβασε αυτό.

Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο: Υπάρχουν εκείνοι που κλείνουν την πόρτα του υπνοδωματίου όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους και αυτοί που την αφήνουν ανοιχτή. Οι λόγοι για τις ενέργειες και των δύο κατηγοριών είναι πολλοί και συνήθως εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Πιθανότατα, θα σκέφτεσαι ότι δεν έχει καν σημασία να ασχοληθεί κάποιος με αυτή την περίπτωση. Αλλά υπάρχει κάτι που έχει σημασία και καταδεικνύει γιατί είναι σημαντικό να κλείνεις την πόρτα του υπνοδωματίου.

Αυτό, σχετίζεται με την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στο σπίτι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μία κλειστή πόρτα μπορεί ακόμη και να σου σώσει τη ζωή. Κατά τη διάρκεια μιας φωτιάς, η θερμοκρασία του υπνοδωματίου με ανοιχτή πόρτα μπορεί να φτάσει τους 540ºC, ενώ όταν αυτή είναι κλειστή μπορεί να μειωθεί στους μόλις 38ºC.

Είναι προφανές πως πλέον ζούμε σε έναν πιο ασφαλή κόσμο αλλά όσον αφορά τις φωτιές, η κατάσταση είναι μάλλον πιο επικίνδυνη σε σχέση με το παρελθόν. Τα σπίτια φτιάχνονται με πιο εύφλεκτα υλικά, ενώ οι μεγάλοι χώροι επιτρέπουν την ευκολότερη εξάπλωση. Ο χρόνος εκκένωσης ωστόσο έχει μειωθεί: Πριν από 30 χρόνια ήταν 17 λεπτά - πλέον έχει μειωθεί στα 3'. 

Επιπλέον, η θερμότητα δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος, καθώς πολλοί θάνατοι σημειώνονται και από εισπνοή καπνού. Εφόσον η πόρτα είναι κλειστή στην περίπτωση μίας πυρκαγιάς, ο τοξικός αέρας μένει εκτός δωματίου, με τον καθαρό αέρα να είναι διαθέσιμος εντός αυτού, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που όσοι κινδυνεύουν να μπορέσουν να βρουν μία διέξοδο από τον χώρο. 

Τέλος, σύμφωνα με μία έρευνα που είχε διεξάγει το Prevention.com, οι περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν πιο ασφαλείς όταν κοιμούνται με κλειστή πόρτα.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.