20 σημεία-κλειδιά για να βρεις ένα πραγματικά καλό γυμναστήριο

Τα κριτήρια για να το αναζητήσεις και να το επιλέξεις με κλειστά μάτια.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 10 Ιανουαρίου 2020

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά με υψηλή διάθεση να γίνεις πιο ενεργός για τα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την καλή εμφάνιση του σώματός σου, ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα για να μην τα παρατήσεις κάποια στιγμή στη μέση της χρονιάς, είναι να βρεις ένα πραγματικά καλό γυμναστήριο. Και για να  το πετύχεις αυτό, σού έχουμε εδώ τα 20 βασικά κριτήρια για να το αναζητήσεις και να το επιλέξεις με κλειστά μάτια.

1. Πρέπει να βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σπίτι σου και, κυρίως να έχει άνετη πρόσβαση είτε το επισκέπτεσαι με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

2. Η φήμη του γυμναστηρίου, οι εμπειρίες και τα σχόλια των χρηστών του, πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ. Μπες στην ιστοσελίδα του, στις σελίδες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης -που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει-, και ρώτα γνωστούς και φίλους που πιθανώς είναι μέλη, ώστε να αξιολογήσεις καλύτερα την απόφασή σου.

3. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις εάν το γυμναστήριο ακολουθεί τις τρέχουσες τάσεις και για αυτό ζήτησε από τη ρεσεψιόν (ή βρες στην ιστοσελίδα του) έναν πλήρη κατάλογο υπηρεσιών, ώστε να κάνεις τις ανάλογες συγκρίσεις.

4. Βεβαιώσου ότι οι δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν είναι διαθέσιμες τη στιγμή που ταιριάζει στο δικό σου ωράριο προπονήσεων.  

5. Ανεξάρτητα από το αν είναι γεμάτο ή όχι τις ώρες που θα το επισκέπτεσαι, παρατήρησε την γενικότερη ατμόσφαιρα, και συλλογίσου εάν θα νιώθεις ωραία και άνετα εκεί μέσα.

20 σημεία-κλειδιά για να βρεις ένα πραγματικά καλό γυμναστήριο

6. Έλεγξε την καθαριότητα των χώρων και την υγιεινή των αποδυτηρίων. Μια απλή ματιά φτάνει για να καταλάβεις πολλά.

7. Η ψυχή ενός γυμναστηρίου είναι το προσωπικό του. Και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα των υπαλλήλων και των γυμναστών, αλλά και στον τρόπο που συμπεριφέρονται σε όλους τους πελάτες -αρχάριους και προχωρημένους.

8. Άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν κατά την επιλογή μπορεί να είναι το είδος της μουσικής, η διακόσμηση, η τάξη και η καλή κατάσταση των μηχανημάτων.

9. Ζήτησε πληροφορίες και σαφείς διαβεβαιώσεις για το αν οι προπονητές παρέχουν εξατομικευμένα προγράμματα για τις ανάγκες σου (π.χ. εάν είσαι αρχάριος ή εάν θέλεις να πετύχεις συγκεκριμένους στόχους μυϊκής ανάπτυξης ή αν θέλεις να προστατέψεις κάποιο παλαιότερο τραυματισμό σου κλπ.).  

10. Τσέκαρε κατά πόσο το γυμναστήριο εφαρμόζει σύγχρονες τεχνολογίες τόσο στις υπηρεσίες της ρεσεψιόν, όσο και στα μηχανήματα προπόνησης -π.χ., οι διάδρομοι, οι κωπηλατικές και τα στατικά ποδήλατα διαθέτουν ψηφιακά προγράμματα, οθόνες με μετρήσεις, ανιχνευτές καρδιακών παλμών; Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ασφαλή εκγύμναση του καρδιοαναπνευστικού σου.

11. Η προπόνηση HIIT κατατάσσεται στις 5 πρώτες τάσεις της φυσικής κατάστασης παγκοσμίως και, είναι απαραίτητο το γυμναστήριο να παρέχει όλες τις επιλογές για υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (τα προγράμματα MicroHIIT, Super Brief και Super Intense Training είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν το 2020).

12. Η ομαδική προπόνηση είναι ένα ακόμη trend που ανεβαίνει στις προτιμήσεις των γυμναζόμενων χρόνο με το χρόνο (βλέπε power cycling, CrossFit, aerobics και χορευτική γυμναστική –tumbao zumba κλπ.-, yoga, pilates), και αποτελεί ένα σημαντικό ατού για ένα γυμναστήριο που θέλει να χαρακτηρίζεται σύγχρονο.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

13. Ερεύνησε τις δυνατότητες που σου παρέχει ως προς την προπόνηση με ελεύθερα βάρη: δεν αρκεί μόνο η ποικιλία των μέσων προπόνησης (αλτήρες, kettlebells, μπάρες, μονόζυγα, ιμάντες, sleds κλπ.), αλλά και η παροχή ειδικού συμβούλου-γυμναστή με εξειδίκευση και "περγαμηνές" στην προπόνηση δύναμης και σωματικής διάπλασης.

14. Βεβαιώσου ότι το γυμναστήριο μπορεί να σου παρέχει κατ’ επιλογήν έναν personal trainer. Η προσωπική προπόνηση συνεχίζει να καθορίζει την τάση στον κόσμο της γυμναστικής και του αθλητισμού γενικότερα, επειδή παρέχει άριστα εξατομικευμένα αποτελέσματα από επαγγελματίες, οι οποίοι πάνω απ’ όλα βάζουν την ασφάλεια του αποκλειστικού πελάτη τους.

15. Η ύπαρξη διαιτολόγου- διατροφολόγου είναι ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για να επιλέξεις το γυμναστήριό σου. Άλλωστε, η μεταμόρφωση ενός σώματος εξαρτάται 70% από τη διατροφή και 30% από την άσκηση.

16. Ένα πραγματικά καλό και αξιόπιστο γυμναστήριο είναι εκείνο που προσφέρει προγράμματα ειδικά για ηλικιωμένα άτομα. Όταν δεις τάξεις προπόνησης για άτομα άνω των 60 ετών, σημαίνει ότι κάτι καλό συμβαίνει σ’ αυτό το γυμναστήριο.

17. Ομοίως με το προηγούμενο: οι τάξεις γυμναστικής για παιδιά. Τα σύγχρονα γυμναστήρια προσφέρουν ελκυστικά προγράμματα ώστε οι γονείς και τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν την υγεία και την άθληση ενεργό τρόπο ζωής.  

gym

18. Το ελεύθερο, εύκολα προσβάσιμο και ταχύτατο WiFi, είναι ένα ακόμη κριτήριο. Όχι μόνο για να μπορείς να ανεβάζεις τις selfies σου, αλλά κυρίως, για να έχεις άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές και online προγράμματα που θα διευκολύνουν ή θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από την προπόνησή σου.

19. Υπηρεσίες αισθητικής και ομορφιάς, ακόμη και κομμωτήριο -ναι, γιατί όχι; Άσχημο θα σου πέσει μετά την προπόνηση να περιποιηθείς τη επιδερμίδα σου, τα μαλλιά ή και τα νύχια σου από εξειδικευμένους επαγγελματίες;

20. Τέλος, η παρουσία φυσικοθεραπευτή σε ειδικό χώρος αποθεραπείας και μασάζ, δεν είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα, αλλά ίσως ένας από τα σημαντικά σημεία-κλειδιά για να γραφτείς σ’ αυτό το γυμναστήριο.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.