Η 15λεπτη προπόνηση των δύο κινήσεων

Αντικαθιστάς την μπάρα που πιθανότατα δεν έχεις στο σπίτι με ένα μεγάλο μπουκάλι νερού/αναψυκτικού, ένα σάκο ή με ένα γεμάτο σακ βουάγιαζ.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 05 Μαΐου 2020

Η έξοδός μας από την καραντίνα και η επιστροφή σε μία νέα κανονικότητα δεν συνεπάγεται, τουλάχιστον προς το παρόν, το άνοιγμα των κλειστών γυμναστηρίων. Συνεπώς, το home training συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθημερινό, αναλόγως το πόσο εξαντλητικό είναι το ασκησιολόγιο που κάνεις, ή με τη συχνότητα των τριών φορών την εβδομάδα για να μην κινδυνεύσεις να κάψεις τους μύες σου.  

Το ακόλουθο ολιγόλεπτο γυμναστηριακό πλάνο εμπίπτει στην δεύτερη κατηγορία, καθώς μπορεί να διαρκεί μόνο 15 λεπτά, ωστόσο έχει σημαντικά μεγάλο επίπεδο δυσκολίας, καθώς "καίει" βασανιστικά τους μύες και κατ΄επέκταση το λίπος. 

Πρόκειται για δύο ασκήσεις, που αποτελούνται από δύο κινήσεις η καθεμία. 

Front Squat/Μπροστινό βαθύ κάθισμα

Η 15λεπτη προπόνηση των δύο κινήσεων

Αντικαθιστάς την μπάρα που ίσως δεν διαθέτεις στο σπίτι με ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού ή αναψυκτικού ή με ένα σάκο ή με ένα γεμάτο σακ βουαγιάζ και εκτελείς τα καθίσματα πάντα με τα πόδια ανοιχτά και ελαφρώς προς τα έξω γυρισμένα τα πέλματα.

150 επαναλήψεις 

Burpees

BURPEES

Τα burpees από την άλλη δεν απαιτούν όργανα, απλά χρειάζεται να προσομοιώσεις την κίνηση ενός pushup και ενός squat. Ξεκινά από τη θέση του pushup, σηκώνεσαι και κάνεις μία μικρή αναπήδηση με τα χέρια ψηλά ή πλεγμένα πίσω από τον αυχένα.

5 επαναλήψεις 

Να σημειωθεί ότι μετά από κάθε ένα λεπτό καθισμάτων εκτελείς 5 burpees, μπλέκοντας ουσιαστικά τη μία άσκηση μέσα στην άλλη - και εδώ έγκειται η δυσκολία της συγκεκριμένης προπόνησης. 

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγός σωστής απολύμανσης στον εργασιακό χώρο

Πού συγκεντρώνονται περισσότερα μικρόβια.

Το διατροφικό πλάνο του Henry Cavill για μυική ανάπτυξη

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και βραδινό. Έτσι διατηρείται ο Superman στην καλύτερη φόρμα της ζωής του.