Η 15λεπτη προπόνηση των δύο κινήσεων

Αντικαθιστάς την μπάρα που πιθανότατα δεν έχεις στο σπίτι με ένα μεγάλο μπουκάλι νερού/αναψυκτικού, ένα σάκο ή με ένα γεμάτο σακ βουάγιαζ.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Φεβρουαρίου 2023

Παρά την έξοδο από την καραντίνα και την επιστροφή σε μία νέα κανονικότητα, το home training συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθημερινό, αναλόγως το πόσο εξαντλητικό είναι το ασκησιολόγιο που κάνεις, ή με τη συχνότητα των τριών φορών την εβδομάδα για να μην κινδυνεύσεις να κάψεις τους μύες σου.  

Το ακόλουθο ολιγόλεπτο γυμναστηριακό πλάνο εμπίπτει στην δεύτερη κατηγορία, καθώς μπορεί να διαρκεί μόνο 15 λεπτά, ωστόσο έχει σημαντικά μεγάλο επίπεδο δυσκολίας, καθώς "καίει" βασανιστικά τους μύες και κατ΄επέκταση το λίπος. 

Πρόκειται για δύο ασκήσεις, που αποτελούνται από δύο κινήσεις η καθεμία. 

Front Squat/Μπροστινό βαθύ κάθισμα

Η 15λεπτη προπόνηση των δύο κινήσεων

Αντικαθιστάς την μπάρα που ίσως δεν διαθέτεις στο σπίτι με ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού ή αναψυκτικού ή με ένα σάκο ή με ένα γεμάτο σακ βουαγιάζ και εκτελείς τα καθίσματα πάντα με τα πόδια ανοιχτά και ελαφρώς προς τα έξω γυρισμένα τα πέλματα.

150 επαναλήψεις 

Burpees

BURPEES

Τα burpees από την άλλη δεν απαιτούν όργανα, απλά χρειάζεται να προσομοιώσεις την κίνηση ενός pushup και ενός squat. Ξεκινά από τη θέση του pushup, σηκώνεσαι και κάνεις μία μικρή αναπήδηση με τα χέρια ψηλά ή πλεγμένα πίσω από τον αυχένα.

5 επαναλήψεις 

Να σημειωθεί ότι μετά από κάθε ένα λεπτό καθισμάτων εκτελείς 5 burpees, μπλέκοντας ουσιαστικά τη μία άσκηση μέσα στην άλλη - και εδώ έγκειται η δυσκολία της συγκεκριμένης προπόνησης. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.