Το νο 1 τρικ για να καταλάβεις αν οι φίλοι σου βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα

Αν είσαι περίεργος και οι φίλοι σου "στρείδια", τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Φεβρουαρίου 2024

Το να ανησυχείς για τα χρήματα είναι φυσιολογικό. Για την ακρίβεια, ειδικά αν ζεις στην Ελλάδα, αυτό είναι το μόνο φυσιολογικό.

Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις, είναι το να αφήνεις τα χρήματα να κυριεύουν τη ζωή σου ή να σε επηρεάζουν ψυχολογικά. Ναι, είναι σημαντικά αλλά δεν είναι και το πιο σπουδαίο πράγμα της γης. Συνεπώς, οι οικονομική διαφορά αναφορικά με τον μισθό που παίρνει έκαστος από την παρέα σου δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στη ζωή σας.

Άλλωστε, στο ίδιο καζάνι όλοι βράζουμε. Με λίγα λόγια, αν βρίσκεσαι με τους φίλους σου και νιώθεις κάποια αμηχανία για τα οικονομικά σου, μη σκας. Το ίδιο μπορεί να νιώθουν εκείνοι. Σάμπως ξέρεις πόσα βγάζουν;

Αν αρχίσεις να παρατηρείς λίγο περισσότερο και καλύτερα, ίσως και να καταλάβεις πόσα βγάζει κάποιος και πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται από τα δικά σου δεδομένα. Κι αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις αυτό, τότε σου έχουμε τη λύση. Για την ακρίβεια, σήμερα θα σου πούμε το νο 1 τρικ για να διαπιστώσεις αν οι φίλοι σου βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα. Στην τελική, και περισσότερα να παίρνουν, δες το ως κίνητρο για να προσπαθήσεις περισσότερο και να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. 

Λοιπόν, σε περίπτωση που βγαίνετε έξω για φαγητό ή κλείνετε ομαδικές διακοπές αντί για φαγητό, ίσως να θέλετε να ξεκαθαρίσετε τον προϋπολογισμό σας. Ανάλογα με τα στοιχεία των φίλων σου, θα μπορούσες να κατανοήσεις το βιοτικό τους επίπεδο ή απλώς, να δώσεις προσοχή στις παραγγελίες τους. Αντίστοιχα, στην καθημερινότητα, μπορείς να υπολογίσεις το κόστος των ρούχων που φορούν, των αυτοκινήτων που οδηγούν αλλά και τα αξεσουάρ που επιλέγουν. Όλα αυτά, "λένε" πολλά. 

Φυσικά, τα παραπάνω τα αναφέρουμε ούτως ώστε να έχεις μία ιδέα του τι γίνεται γύρω σου. Οι φιλίες δε χαλάνε για τα χρήματα κι αν τυχόν έχεις στο περιβάλλον σου κάποιον πλούσιο φίλο, το καλό που σου θέλουμε είναι να μην τον ζηλεύεις ούτε να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά εξαιτίας αυτής της διαφοράς. Κάπου εδώ βέβαια, πολλοί μπορούν να πουν ότι οι πραγματικοί φίλοι ξέρουν ο ένας τα οικονομικά του άλλου όμως, όπως προείπαμε και παραπάνω, υπάρχουν άνθρωποι που τα κρατάνε μόνο για τον εαυτό τους, σαν επτασφράγιστο μυστικό. Και είναι δικαίωμά τους. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα