
Cocktails (και) στο σπίτι από το Vibo
Το wine bistrot/ bar της Γλυφάδας φέρνει στο χώρο σου τις γεύσεις του και μερικά εξαιρετικά bottled cocktails.

Μερικούς μήνες πριν και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2020, ο έμπειρος εστιάτορας Νίκος Σκρέμπος (Hytra) και ο γνωστός bar manager Παναγιώτης Φράγκος (σύμβουλος cocktails και ποτών) συνεργάστηκαν και από κοινού δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο bistrot κρασιού με αριστοκρατική διάθεση. Το Vibo, που -υπό κανονικές συνθήκες- σερβίρει ελληνικά πιάτα στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της Γλυφάδας, είναι ένα wine bar bistrot, που παραπέμπει σε κατάστρωμα πολυτελούς γιοτ και αποτελεί σχεδιαστική ιδέα της αρχιτέκτονος Αμαλίας Ποντίκα.
Vibo σημαίνει Vita Bona στα λατινικά ή αλλιώς Καλή Ζωή και η boho-chic παρουσία του στα νότια προάστια στοχεύει σε κάτι πολύ απλό: Να προσφέρει -όταν ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά, μαζί με όλη την υπόλοιπη εστίαση- στους επισκέπτες του αυτό ακριβώς που υπόσχεται το όνομά του: Ποιότητα ζωής που μεταφράζεται σε απόλαυση και νοστιμιά, με ελληνική 'σφραγίδα'.


Μέχρι να μπορέσεις και πάλι να βρεθείς στους χώρους του, ο Παναγιώτης Φράγκος έχει ετοιμάσει μία σειρά εμφιαλωμένων cocktails για delivery και take away. Τα Vibo Spritz, Gin & Tonic, Negroni και Old Fashioned αντιπροσωπεύουν τις 4 εποχές και είναι πραγματικά προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος.
Πέρα από αυτά, είναι διαθέσιμα μέσω των ίδιων υπηρεσιών όλα τα υπόλοιπα ποτά της λίστας και ασφαλώς τα κλασικά όπως επίσης και καλοφτιαγμένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Info
Γρηγ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8948202
Facebook: Vibo Bistrot
Instagram @vibobistrot
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες