Η Stoli Vodka δημιουργεί το πρώτο Eco Bar στην Ελλάδα
Η Stoli Vodka, με το sustainability βαθιά ριζωμένο στον πυρήνα του DNA της, παρουσίασε το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Athens Bar Show.
Στην εποχή που ο όρος sustainability δεν μπορεί πια να είναι απλώς μία ακόμη catchy λέξη, αλλά οφείλει να γίνει μία παγκόσμια πρακτική για το καλό του πλανήτη, ο κόσμος των spirits και των bars μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και βάζει τις eco-friendly δράσεις στο επίκεντρο. Η Stoli Vodka, με το sustainability βαθιά ριζωμένο στον πυρήνα του DNA της, παρουσίασε το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2021 στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Τι ακριβώς είναι ένα Eco bar;
Το πρώτο στο είδος του Stoli Vodka Eco Bar έρχεται για να μας μυήσει σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, κατά την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε και να διασκεδάζουμε απολαμβάνοντας το ποτό μας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα.
Το πρώτο Stoli Vodka Eco Bar αποτελεί την επιτομή του green thinking και η παρουσίασή του είναι μόνο η αρχή μίας σειράς δράσεων, που στην πορεία θα επιτρέψουν τη μύηση και του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού στη νέα αυτή "πράσινη" φιλοσοφία.
Τι σημαίνει όμως στην πράξη eco-bar; Καταρχάς, τo πανέμορφο Stoli Vodka Eco Bar είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, αφού τα πάνελ που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του παράγουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του. Παράλληλα, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τού είναι ανακυκλωμένα, σε ποσοστό πάνω από το 60%, με το μεγαλύτερο μέρος τού να είναι κατασκευασμένο από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου (OSB).
Επίσης, έχει γίνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως η βιοδιασπώμενη bar kit συλλογή από μπαμπού, που περιλαμβάνει barmat, αναδευτήρα, βάση για το μενού, επιφάνεια κοπής, ακόμη και θήκη για τις χαρτοπετσέτες.
Ταυτόχρονα, το "πράσινο" Bar είναι και κυριολεκτικά πράσινο, αφού χρησιμοποιεί τοπικά υλικά στην κυριολεξία, φυτεμένα σε ειδικές κατασκευές και γλάστρες γεμάτες βότανα και μυρωδικά, όπως μέντα, λεβάντα και δεντρολίβανο, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και δεν έχουν μόνο διακοσμητικό αλλά και πρακτικό ρόλο, καθώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται επί τόπου για να γαρνίρουν τα ευφάνταστα κοκτέιλ.
Όμως οι εκπλήξεις και η καινοτομία δεν σταματούν εδώ, καθώς δίπλα σε αυτό το πρωτοποριακό project η Stoli έχει ανθρώπους με βαθιά γνώση και εμπειρία στη zero-waste και carbon-free λειτουργεία των bar, αλλά και την υποδομή, με μοναδικές συσκευές και gadgets που προσθέτουν το απόλυτο fun-factor σε όλη την εμπειρία.
Μία διαφορετική εμπειρία
Έτσι, κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Athens Bar Show, ο Giacomo Giannotti, και η ομάδα του, κατευθείαν από το παγκοσμίως διάσημο Paradiso Bar της Βαρκελώνης (# 19 στα World’s 50 Best Bars), ήταν εκεί για να μοιραστεί τις γνώσεις και τις πρακτικές του για το bar sustainability, αλλά και να παρουσιάσει μία καινοτόμο τεχνική, που ο ίδιος και η ομάδα του ανέπτυξαν.
Η τεχνική αυτή κάνει πράξη το zero bar waste mentality, αφού με την βοήθειά της τα υπολείμματα του μπαρ αποξηραίνονται, μεταμορφώνονται σε οικολογική πάστα κεριού και εν συνεχεία σε χαριτωμένα, ultra- sustainable σουβέρ.
> Διάβασε ακόμη: Τα νέα μπαρ της Αθήνας
Τέλος, στον ευρύτερο χώρο του bar υπήρχε και η μοναδική, στη χώρα μας, συσκευή, που μετατρέπει τα γυάλινα μπουκάλια σε άμμο, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσουμε υπέροχα αντικείμενα, όπως κεραμικά μπολ, βάζα και μενταγιόν και θα αποτελέσουν ένα υπέροχο αναμνηστικό δώρο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις