Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Ξέρουμε πού θα πίνεις τα ποτά σου τους επόμενους μήνες.

Μία λίστα που ποτέ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη τέτοια εποχή είναι εκείνη που περιλαμβάνει τα νέα μπαρ της Αθήνας. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που ο καιρός ψυχραίνει και άπαντες αφήνουν τη θέα της ταράτσας ή τη δροσιά της αυλής για να μετατοπιστούν προς εκείνο το μέρος που, αργά ή γρήγορα, όλοι νιώθουν ευτυχισμένοι: Στην μπάρα.

Το Esquire συγκέντρωσε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες.

Iguazu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IGUAZU (@iguazu.athens)

Αν και ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο bar-resto, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συγκεκριμένη λίστα. Κι αυτό γιατί οι γνωστοί και εξαιρετικά ταλαντούχοι Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Στέλιος Παπαδόπουλος έχουν επιμεληθεί την κάρτα των cocktails που περιλαμβάνει fun και νόστιμα ποτά, που πλαισιώνουν άψογα τα πιάτα του Γιάννη Παρίκου αλλά στέκονται και μόνα τους στην κομψή, κυκλική μπάρα του ολοκαίνουριου σποτ στην πλατεία Βραζιλίας. Παρεμπιπτόντως και σχετικά με την τελευταία, με την παρουσία (και) του LOT 51 εκεί αλλά και του Τρομερού Παιδιού λίγο πιο πάνω, δείχνει να δημιουργείται μία όμορφη και εντελώς διαφορετική πιάτσα.

The Bar In Front Of The Bar

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Ξεκίνησε να σερβίρει τον περασμένο Ιούλιο επί της οδού Πετράκη και είναι ένα σούπερ cool street bar. Δείχνει να πατά στις αρχές εκείνων που άνοιξαν παλαιότερα το δρόμο ώστε η Αθήνα να γίνει μία αυθεντική μητρόπολη στο κομμάτι των μπαρ, σε οικουμενικό level. Παράλληλα όμως, προσδοκά να φέρει κάτι φρέσκο, έξυπνο και ορθό στην εν λόγω σκηνή, έχοντας δικό του χαρακτήρα και πολλά assets, εμπνευσμένα από τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, τον Αλέξανδρο Τσελεπή και την υπόλοιπη ομάδα. 

Ένα πρωτότυπο concept, νόστιμα ποτά, ωραίες μουσικές και εξαιρετικό service. Σε αυτά, μπορείς να προσθέσεις την πάντοτε feelgood αύρα και το ζωντανό crowd στον πεζόδρομο, όπως επίσης και τις έξυπνες led επιγραφές του στυλ 'people like you should drink with people like us' ή το γιγαντιαίο 'something to talk to your therapist about', ακριβώς πάνω από τη μπάρα του. Και έπειτα, τα βασικά. Προσεκτικά επιλεγμένο glassware, πολύ καλής ποιότητας πάγος, προσοχή γενικότερα στη λεπτομέρεια - που όμως πάντοτε κάνει τη διαφορά.

Προσεχώς θα ανοίξει τις πόρτες του (περίπου στις αρχές Νοεμβρίου) και ο μέσα χώρος, στο ακριβώς πίσω κομμάτι. Ένα ακόμη δηλαδή μπαρ, με πιο στιβαρό χαρακτήρα. 

Uncle Tan's 

Εξωτικά twists από την Ασία, ένα θαυμάσιο concept και η ιστορία ενός φανταστικού τύπου στρέφουν το ενδιαφέρον στον Πειραιά. Το μπαρ στη Μαρίνα Ζέας -και το πολλά υποσχόμενο κομμάτι όπου βρίσκονται ακόμη τα Rockfellas και Nazaré Surf Bar- άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου και εμπνέεται από όλα εκείνα που θα μπορούσαν δυνητικά να συνοδεύσουν τη ζωή του φανταστικού χαρακτήρα θείου Tan από την Σιγκαπούρη. 

Memorabilia και αντικείμενα όπως το καλάμι ψαρέματος και το φαναράκι του Σιγκαπουριανού θείου, βιβλία μαγειρικής από τη χώρα του ή ακόμη και το vintage σταθερό του τηλέφωνο (με τον αριθμό παρακαλώ) είναι κάποια από τα στοιχεία του decor, παράλληλα και συμπληρωματικά με θεματικά δωμάτια που παραπέμπουν στις μητροπόλεις-λούνα παρκ της νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο κομμάτι του μπαρ, την επιμέλεια των ποτών έχει ο Πέτρος Μυτιληναίος, που μαζί με την ομάδα του (Μάριος Φιλιππίδης, Θωμάς Δημούτσικος) φιλοδοξούν να κάνουν το Singapore Sling "great again" και να επαναφέρουν στη ζωή κάποια ξεχασμένα classics.

Όλα τα cocktails έχουν ασιατικά στοιχεία, ενώ εδώ -φυσικά- θα βρεις σάκε, ουμέσου, ετικέτες τζιν από την Ινδία, ουίσκι από την Ταϊβάν, ρούμι από τις Φιλιππίνες αλλά και το περιβόητο baijiu.

Zebra

Μία επιβλητική μπάρα, ένα όμορφο εσωτερικό, cool ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές, νόστιμα ποτά και πολλά υποσχόμενο bar food. Συν μερικά εξωτικά twists. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγες μόλις λέξεις το τι ακριβώς είναι το Zebra, το μπαρ που ήρθε να προστεθεί πρόσφατα στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού.

ZEBRA BAR ATHENS 1Η επιμέλεια στο κομμάτι των drinks ανήκει στον Χρήστο Χουσέα, ενώ πίσω από την (εξαιρετικά φτιαγμένη, χάλκινη) μπάρα του βλέπουμε γνώριμα πρόσωπα της αθηναϊκής σκηνής όπως τον Ηλία Μαρινάκη. 

Το εσωτερικό του Zebra είναι κάτι παραπάνω από προσεγμένο, την ίδια στιγμή που βγάζει σχεδόν αμέσως μία αίσθηση οικειότητας. Τα πάντα έχουν προσεχθεί στην εντέλεια από την DKarchitects που έχει επιμεληθεί το project ενώ εξίσου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι της διακόσμησης, που φέρει την υπογραφή της Αθηνάς Συνεσίου - η ταπετσαρία που απεικονίζει σε μεγέθυνση τα φτερά μίας πεταλούδας είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες αυτής. 

Τέλος, εδώ θα γευτείς και  φροντισμένο bar food με διεθνείς επιρροές.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις