Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Ξέρουμε πού θα πίνεις τα ποτά σου τους επόμενους μήνες.

Μία λίστα που ποτέ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη τέτοια εποχή είναι εκείνη που περιλαμβάνει τα νέα μπαρ της Αθήνας. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που ο καιρός ψυχραίνει και άπαντες αφήνουν τη θέα της ταράτσας ή τη δροσιά της αυλής για να μετατοπιστούν προς εκείνο το μέρος που, αργά ή γρήγορα, όλοι νιώθουν ευτυχισμένοι: Στην μπάρα.

Το Esquire συγκέντρωσε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες.

Iguazu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IGUAZU (@iguazu.athens)

Αν και ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο bar-resto, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συγκεκριμένη λίστα. Κι αυτό γιατί οι γνωστοί και εξαιρετικά ταλαντούχοι Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Στέλιος Παπαδόπουλος έχουν επιμεληθεί την κάρτα των cocktails που περιλαμβάνει fun και νόστιμα ποτά, που πλαισιώνουν άψογα τα πιάτα του Γιάννη Παρίκου αλλά στέκονται και μόνα τους στην κομψή, κυκλική μπάρα του ολοκαίνουριου σποτ στην πλατεία Βραζιλίας. Παρεμπιπτόντως και σχετικά με την τελευταία, με την παρουσία (και) του LOT 51 εκεί αλλά και του Τρομερού Παιδιού λίγο πιο πάνω, δείχνει να δημιουργείται μία όμορφη και εντελώς διαφορετική πιάτσα.

The Bar In Front Of The Bar

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Ξεκίνησε να σερβίρει τον περασμένο Ιούλιο επί της οδού Πετράκη και είναι ένα σούπερ cool street bar. Δείχνει να πατά στις αρχές εκείνων που άνοιξαν παλαιότερα το δρόμο ώστε η Αθήνα να γίνει μία αυθεντική μητρόπολη στο κομμάτι των μπαρ, σε οικουμενικό level. Παράλληλα όμως, προσδοκά να φέρει κάτι φρέσκο, έξυπνο και ορθό στην εν λόγω σκηνή, έχοντας δικό του χαρακτήρα και πολλά assets, εμπνευσμένα από τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, τον Αλέξανδρο Τσελεπή και την υπόλοιπη ομάδα. 

Ένα πρωτότυπο concept, νόστιμα ποτά, ωραίες μουσικές και εξαιρετικό service. Σε αυτά, μπορείς να προσθέσεις την πάντοτε feelgood αύρα και το ζωντανό crowd στον πεζόδρομο, όπως επίσης και τις έξυπνες led επιγραφές του στυλ 'people like you should drink with people like us' ή το γιγαντιαίο 'something to talk to your therapist about', ακριβώς πάνω από τη μπάρα του. Και έπειτα, τα βασικά. Προσεκτικά επιλεγμένο glassware, πολύ καλής ποιότητας πάγος, προσοχή γενικότερα στη λεπτομέρεια - που όμως πάντοτε κάνει τη διαφορά.

Προσεχώς θα ανοίξει τις πόρτες του (περίπου στις αρχές Νοεμβρίου) και ο μέσα χώρος, στο ακριβώς πίσω κομμάτι. Ένα ακόμη δηλαδή μπαρ, με πιο στιβαρό χαρακτήρα. 

Uncle Tan's 

Εξωτικά twists από την Ασία, ένα θαυμάσιο concept και η ιστορία ενός φανταστικού τύπου στρέφουν το ενδιαφέρον στον Πειραιά. Το μπαρ στη Μαρίνα Ζέας -και το πολλά υποσχόμενο κομμάτι όπου βρίσκονται ακόμη τα Rockfellas και Nazaré Surf Bar- άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου και εμπνέεται από όλα εκείνα που θα μπορούσαν δυνητικά να συνοδεύσουν τη ζωή του φανταστικού χαρακτήρα θείου Tan από την Σιγκαπούρη. 

Memorabilia και αντικείμενα όπως το καλάμι ψαρέματος και το φαναράκι του Σιγκαπουριανού θείου, βιβλία μαγειρικής από τη χώρα του ή ακόμη και το vintage σταθερό του τηλέφωνο (με τον αριθμό παρακαλώ) είναι κάποια από τα στοιχεία του decor, παράλληλα και συμπληρωματικά με θεματικά δωμάτια που παραπέμπουν στις μητροπόλεις-λούνα παρκ της νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο κομμάτι του μπαρ, την επιμέλεια των ποτών έχει ο Πέτρος Μυτιληναίος, που μαζί με την ομάδα του (Μάριος Φιλιππίδης, Θωμάς Δημούτσικος) φιλοδοξούν να κάνουν το Singapore Sling "great again" και να επαναφέρουν στη ζωή κάποια ξεχασμένα classics.

Όλα τα cocktails έχουν ασιατικά στοιχεία, ενώ εδώ -φυσικά- θα βρεις σάκε, ουμέσου, ετικέτες τζιν από την Ινδία, ουίσκι από την Ταϊβάν, ρούμι από τις Φιλιππίνες αλλά και το περιβόητο baijiu.

Zebra

Μία επιβλητική μπάρα, ένα όμορφο εσωτερικό, cool ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές, νόστιμα ποτά και πολλά υποσχόμενο bar food. Συν μερικά εξωτικά twists. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγες μόλις λέξεις το τι ακριβώς είναι το Zebra, το μπαρ που ήρθε να προστεθεί πρόσφατα στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού.

ZEBRA BAR ATHENS 1Η επιμέλεια στο κομμάτι των drinks ανήκει στον Χρήστο Χουσέα, ενώ πίσω από την (εξαιρετικά φτιαγμένη, χάλκινη) μπάρα του βλέπουμε γνώριμα πρόσωπα της αθηναϊκής σκηνής όπως τον Ηλία Μαρινάκη. 

Το εσωτερικό του Zebra είναι κάτι παραπάνω από προσεγμένο, την ίδια στιγμή που βγάζει σχεδόν αμέσως μία αίσθηση οικειότητας. Τα πάντα έχουν προσεχθεί στην εντέλεια από την DKarchitects που έχει επιμεληθεί το project ενώ εξίσου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι της διακόσμησης, που φέρει την υπογραφή της Αθηνάς Συνεσίου - η ταπετσαρία που απεικονίζει σε μεγέθυνση τα φτερά μίας πεταλούδας είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες αυτής. 

Τέλος, εδώ θα γευτείς και  φροντισμένο bar food με διεθνείς επιρροές.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.