Lynnette Marrero, η bartender της χρονιάς

Λίγο πριν την ανακοίνωση των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου για το 2021, μία σημαντική βράβευση για την Νεοϋορκέζα bartender.

H Lynnette Marrero, Bar Manager στο νεοϋορκέζικο Llama Inn και co-founder του Speed Rack είναι η νικήτρια του Altos Bartenders’ Bartender Award 2021 του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars. Με τη βράβευσή της, η Marrero απέδειξε πως το να είσαι καλός στη μέσα πλευρά του μπαρ δεν χωρά σύνορα, διαχωρισμούς και στερεότυπα.

Πρόκειται για μία ακόμη βράβευση στο πλαίσιο των ενεργειών που διοργανώνει ο θεσμός μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν -στο Roundhouse του Λονδίνου- τα 50 καλύτερα μπαρ του πλανήτη για το 2021. 

> Διάβασε ακόμη: Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου για το 2020

"Η Lynnette είναι γνωστή και έχει σεβασμό σε όλο τον κόσμο για τις εξαιρετικές ικανότητές της, τη γνώση της για τα spirits και το επίπεδο δουλειάς. Η ενέργειά της με το Speed Rack κατόρθωσε μεταξύ άλλων να συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατ. δολάρια για τη μάχη εναντίον του καρκίνου του στήθους. Είναι φιλάνθρωπος, καινοτόμα και πραγματικά παθιασμένη, εκπροσωπώντας επάξια το  industry. Της αξίζει και με το παραπάνω το Altos Bartenders’ Bartender Award" σημειώνει ο Mark Sansom, Content Editor του The World’s 50 Best Bars.

Το προφίλ

Η Lynnette Marrero έχει μία αρκετά αξιόλογη καριέρα, που περιλαμβάνει πολλά projects στον κόσμο του ποτού. Υπήρξε rum blender στη Γουατεμάλα και στη συνέχεια ambassador, προτού επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και δημιουργήσει την εταιρεία της Drinksat6, που έδωσε την ώθηση σε μία νέα γενιά cocktail bartenders, αναβαθμίζοντας το bar programme σε πολλά εστιατόρια.

Το 2015 βοήθησε στο σχεδιασμό του bar programme στο Llama Inn του Μπρούκλιν (ένα θαυμάσιο περουβιανό εστιατόριο), το οποίο ακολούθησε το  Llama San στο Μανχάταν - και τα δύο έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία υπό την ίδια στο τιμόνι.

> Διάβασε ακόμη: Baba Au Rum, κάτι παραπάνω από ένα μπαρ

Άλλα αξιοσημείωτα projects της περιλαμβάνουν ακόμη το ρόλο της στο διοικητικό συμβούλιο του Restaurant Workers' Community Foundation, έναν οργανισμό που προσφέρει υποστήριξη ψυχικής υγείας στο προσωπικό της φιλοξενίας και πρωτοπορεί στο πρόγραμμα μπαρ για το πολυαγαπημένο Morgenstern's Finest Ice Cream, επίσης της Νέας Υόρκης.

"Το Altos Bartenders’ Bartender Award σημαίνει τόσα πολλά για μένα, ειδικά αυτή τη χρονιά. Μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσω όπως θα ήθελα με τον υπέροχο κόσμο που αποτελεί το industry και αυτή η σύνδεση μου έλειψε" ανέφερε μεταξύ άλλων η Lynnette Marrero για τη βράβευσή της.

Τι είναι το Altos Bartenders’ Bartender Award 

Πρόκειται για ένα βραβείο που καθιερώθηκε από το The World’s 50 Best Bars το 2017, με προηγούμενους νικητές τους Iain Griffiths (Dandelyan), Joe Schofield (Schofield’s Bar), Monica Berg (Tayēr + Elementary) και Renato ‘Tato’ Giovannoni ( Florería Atlántico). 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.