
Κάτι τρέχει στην πλατεία Βραζιλίας
Στο τετράγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Παπαδιαμαντοπούλου, Ιλισίων, Νυμφαίου και Λαοδικείας δημιουργείται σταδιακά μία ενδιαφέρουσα πιάτσα.
"Λες να γίνει η νέα Αρχελάου;" με ρωτούσε τις προάλλες ένας φίλος, επίσης κάτοικος της ευρύτερης περιοχής -μίας εκ των πιο προνομιακών του κέντρου της Αθήνας- σχετικά με την πλατεία Βραζιλίας. Στους πρόποδες των Ιλισίων παρουσιάζεται αρκετά σημαντική κινητικότητα τα τελευταία χρόνια, με ενδιαφέροντα -σχεδόν viral- μαγαζιά να εμφανίζονται και να συζητιούνται, για όλους τους σωστούς λόγους. Την ίδια στιγμή, τα τραπεζάκια είναι γεμάτα κάθε στιγμή της ημέρας και κόσμος πάει κι έρχεται. Όχι, η πλατεία Βραζιλίας δε χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι: Ένα cool μέρος με μπόλικες προοπτικές για περαιτέρω, απαραίτητα προσεκτική, εξέλιξη στο κομμάτι της εστίασης.
> Διάβασε ακόμη: Το Cavaliere είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει
Τα πράγματα δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι για την πλατεία που βαπτίστηκε από τη δημοφιλή χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Κάποια συγκεκριμένα σημεία της θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακόμη και "καταραμένα" από την άποψη πως -ειδικά μετά την εγκατάλειψη των γραφείων του ΔΟΛ- οτιδήποτε κι αν άνοιγε σε αυτά, δύσκολα είχε μεγάλη διάρκεια ζωής. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση που πατούσε στη σφαίρα της εστίασης, διαρκούσε μόλις μερικούς μήνες.
Εν αρχή ην το Lot 51

Και ύστερα ήρθε το Lot 51 και άλλαξε τα πάντα. Όταν πίσω στον Δεκέμβριο του 2018, οι Κώστας Σπηλιόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παναγιώτης Ζωτιάδης (όλοι προερχόμενοι από τον χώρο του καφέ) έκαναν τα αποκαλυπτήρια του all day cafe, ήθελαν απλά να φτιάξουν ένα μέρος όπως ακριβώς το είχαν φανταστεί: Με χαλαρή ατμόσφαιρα, ενδιαφέρουσα αισθητική και κορυφαίο προϊόν.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες