Το Line είναι ένα αυθεντικό ινστιτούτο ποτού και φαγητού

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου φιλοδοξεί να γίνει κάτι παραπάνω από ένα ακόμη talk of the town.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Φεβρουαρίου 2022

Πίσω στο πρώτο δεκαήμερο του 2022, το επίσημο site των World's 50 Best δημοσίευε μία λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα openings του πλανήτη για το έτος που διανύουμε. Μεταξύ πολλών ενδιαφέροντων concepts και ένα μέρος που όπως αναφερόταν στα info αντιστοιχεί στη διεύθυνση Agathodaimonos 37, Kato Petralona. Προφανέστατα, κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά τη σχετική δημοσίευση και μερικές εβδομάδες από το άνοιγμά του, θα έχεις διαβάσει πολλά, πάρα πολλά, για το Line Athens. Το νέο project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου (The Clumsies και Three Cents αντίστοιχα) στρέφει το ενδιαφέρον στην -μάλλον ήσυχη κατά τα άλλα- γειτονιά των (ελληνιστί) Κάτω Πετραλώνων. 

Ναι αλλά τι είναι το Line;

"Η όλη ιδέα ξεκίνησε από το πώς θα θέλαμε να φτιάξουμε το μπαρ για τα επόμενα χρόνια. Λάβαμε υπόψιν τι έρευνα πρέπει να κάνουμε, ποια θα πρέπει να είναι η συλλογιστική μας πορεία. Και όλο αυτό, να το βγάλουμε σωστά προς τα έξω και να το προσφέρουμε στον κόσμο. Και είπαμε να ξεκινήσουμε από τα απλά: Μπύρα, κρασί και ψωμί. Πράγματα που μπορεί ο καθένας να καταλάβει και να εκτιμήσει" μου λέει ο Νίκος Μπάκουλης σχετικά, δίνοντας κατά κάποιο τρόπο το στίγμα της νέας αυτής προσπάθειας.

Ξεκινάω από τα βασικά: Πρόκειται για ένα all day σποτ που συνδυάζει το κομμάτι του μπαρ με εκείνο του hip εστιατορίου καθώς και του εργαστηρίου, δίνοντας τεράστια έμφαση στη βιωσιμότητα (και την πιο-zero-waste-δε-γίνεται προσέγγιση).

Η βιωσιμότητα είναι άλλωστε όχι μόνο η κινητήρια δύναμη αλλά και η δημιουργός αιτία της γέννησης του απόλυτου αυτήν τη στιγμή talk of the town, που σχεδιαζόταν από τους τρεις προαναφερθέντες για 2 ολόκληρα χρόνια. 

Το Line είναι ένα αυθεντικό ινστιτούτο ποτού και φαγητού

Στεγάζεται στο χώρο που μέχρι πρότινος συναντούσες τη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Αφού περάσεις την πράσινη πόρτα και διαβείς την -σε σχετική απόχρωση- κουρτίνα της εισόδου, θα αντικρίσεις έναν έξυπνα αλλαγμένο χώρο από την Nine Design, που υπέβαλλε το εσωτερικό σε ένα μινιμαλιστικό makeover.

LINE ATHENS ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 8
LINE ATHENS ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 4
LINE ATHENS ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 10

Πολύ industrial, λίγο θεατράλε και σίγουρα σέξι, όπου είναι μοιρασμένα -μεταξύ άλλων- ένα μπαρ, μία αυλή, ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, μία μωβ n' pop Αφροδίτη της Μήλου (μάλιστα, πάνω στο  tap της μπίρας) και ένα εργαστήριο στο οποίο συμβαίνουν πολλά και διάφορα.

Τι σερβίρουν εδώ;

Στο Line Athens θα βρεις grape-less κρασί ή fruit wine αν προτιμάς, το οποίο προέρχεται από ζυμώσεις φρούτων, με ή χωρίς πρόσθετα υλικά. Και αντίστοιχα βερμούτ. Και μπύρα νομαδικής ζυθοποίησης. Και πολύ νόστιμο προζυμένιο ψωμί που φέρει την υπογραφή της Φαίδρας Μαυροειδή- Σβανά.

Και μία προσεκτική επιλογή πιάτων που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης. Και cocktails (κλασικά με Line-oriented twists), φυσικά. Πώς θα μπορούσε να μην υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ;

LINE ATHENS - ΤΟ ΤΑΡΤΑΡ
LINE ATHENS - ΤΑ ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ
LINE ATHENS - ΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
LINE ATHENS - ΤΟ ΜΠΟΝΕΤ

Τι σου μένει;

Πέρα από τα προφανή (ότι δηλαδή θα περάσεις καλά σε ένα καλοφτιαγμένο νέο μαγαζί με ευχάριστο vibe) και τα προαναφερθέντα; Σίγουρα μία αίσθηση πως κάτι σημαντικό γεννιέται εδώ. Κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα - ίσως και όχι μόνο γι' αυτά. Ένα μέρος που για να το καταλάβεις και να το εκτιμήσεις στην πραγματική του υπόσταση, θα πρέπει να το επισκεφθείς αρκετές φορές.

Και πίστεψέ με, δε χρειάζεται να αντιληφθείς απόλυτα τι ακριβώς συμβαίνει, όχι τουλάχιστον με μία πρώτη ματιά. Αρκεί να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό. Να απολαύσεις τη συνολική εμπειρία. Και να δοκιμάζεις. Ξανά και ξανά. 

 

 


Info

Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου, Κάτω Πετράλωνα
Τηλ. 210 3421311
www.lineathens.gr
Instagram: line.athens
Facebook: Line Athens

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες