
Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ
4 νέες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις ενισχύουν την μπαρ σκηνή της πόλης.

Αν μπορούμε να κάνουμε μια αδιαμφισβήτητη παρατήρηση, απολύτως ταιριαστή με την αστική πραγματικότητα την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, είναι πως η Αθήνα λατρεύει τα μπαρ. Τελευταία, μάλιστα, έχουν προκύψει και κάποιες πάρα πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις, που μας παρακινούν να ξανοιχτούμε στην πόλη, για όλους τους σωστούς λόγους: Ακολουθούν τα νέα μπαρ της Αθήνας και η πιο πρόσφατη φουρνιά αυτών, που θα μας βγάλει έξω κι αυτό το καλοκαίρι.
Grasshoppers
Ακόμη ένα spot που στρέφει το ενδιαφέρον στα πέριξ της Στέγης και στην πολυσυζητημένη εσχάτως γειτονιά του Νέου Κόσμου, κατέφθασε πρόσφατα από την ομάδα του κοντινού "Naif". Το "Grasshoppers" είναι ένα αυστηρά after office μαγαζί. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, το μάτι πέφτει πρώτα απ’ όλα σε μια σωστά τοποθετημένη μπάρα, ενώ "βυθίζεται" στο σκούρο μπλε που έχει καταλάβει το χώρο ως το βασικό χρώμα.

Εδώ θα βρείτε μια έξυπνα διαμορφωμένη μπουτίκ κάβα με επιλογές για όλα τα γούστα, ιδιαίτερα signature cocktails όπως το Fervid (μια διαφορετική προσέγγιση της Margarita με μεσκάλ, τζίντζερ και λάιμ) ή το γλυκόπικρο Coarse (με Campari, cherry brandy, πικραμύγδαλο και φρέσκο χυμό από σέλερι και λάιμ), καθώς και προτάσεις σε κλασικά ποτά.
> Διάβασε ακόμη: Στο Barro Negro για Margarita & Oysters Parties
Όσον αφορά το bar food, το ψωμί έχει την τιμητική του, με top επιλογή να αναδεικνύεται το Italian Club, μια εκδοχή του club sandwich με μοτσαρέλα, μορταδέλα, salami pepita και πέστο βασιλικού. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί προς τα τέλη Ιουνίου το "Grasshoppers" θα παρουσιάσει και τη σχεδόν speakeasy αυλή του.
Πλάι
Η ομάδα του "Morning Bar" αποφάσισε να φτιάξει μια "ρομαντική μπάρα" στο Κουκάκι και την έφτιαξε με επίκεντρο το πώς θα ήθελε να είναι ένα μέρος που θα μπορούσαν και να κάνουν στέκι.

Το ολόφρεσκο μπαρ με το μικρό, πάλλευκο και μίνιμαλ εσωτερικό, σερβίρει αποκλειστικά straight ποτά μέσα από μια χαλαρή άλλα προσεκτικά φτιαγμένη κάβα, τιμά τον ελληνικό αμπελώνα με ετικέτες κρασιών που ανανεώνονται τακτικά και φροντίζει να προσφέρει το απαραίτητο τσιμπολόγημα με 4 επιλογές σε φαγητό (τοστ με πατατόψωμο, τυλιχτό-πίτα με ψάρι, μαγιονέζα και φινόκιο, combo φρούτου και τυριού και μία vegan πρόταση).
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
MONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςO Donald Trump δεν έχει πιει ποτέ του αλκοόλ-ποιος είναι ο λόγος
Ο Donald Trump δήλωσε πως δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του. Και ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι βαθιά προσωπικός, συνδεδεμένος με την οικογένειά του.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΣτα Michelin των μπαρ, θα βρεις και ένα μαγαζί από τον Βόλο
Πώς τρία αθηναϊκά φαβορί, ένα μπαρ από τη Θεσσαλονίκη και μια πρόταση-έκπληξη από τον Βόλο ξεχώρισαν στο διεθνή θεσμό του The Pinnacle Guide.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠόσο παλιό είναι το αρχαιότερο σφραγισμένο μπουκάλι κρασί
Σε ένα μουσείο της Γερμανίας φυλάσσεται το αρχαιότερο σφραγισμένο μπουκάλι κρασί στον κόσμο. Ένα μυστήριο που κανείς δεν έχει τολμήσει να ανοίξει και μια ιστορία που συνδέει το κρασί με τους Ρωμαίους.
Γραφει Τιμος Σαλαμες