Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

4 νέες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις ενισχύουν την μπαρ σκηνή της πόλης.

Αν μπορούμε να κάνουμε μια αδιαμφισβήτητη παρατήρηση, απολύτως ταιριαστή με την αστική πραγματικότητα την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, είναι πως η Αθήνα λατρεύει τα μπαρ. Τελευταία, μάλιστα, έχουν προκύψει και κάποιες πάρα πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις, που μας παρακινούν να ξανοιχτούμε στην πόλη, για όλους τους σωστούς λόγους: Ακολουθούν τα νέα μπαρ της Αθήνας και η πιο πρόσφατη φουρνιά αυτών, που θα μας βγάλει έξω κι αυτό το καλοκαίρι.

Grasshoppers

Ακόμη ένα spot που στρέφει το ενδιαφέρον στα πέριξ της Στέγης και στην πολυσυζητημένη εσχάτως γειτονιά του Νέου Κόσμου, κατέφθασε πρόσφατα από την ομάδα του κοντινού "Naif". Το "Grasshoppers" είναι ένα αυστηρά after office μαγαζί. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, το μάτι πέφτει πρώτα απ’ όλα σε μια σωστά τοποθετημένη μπάρα, ενώ "βυθίζεται" στο σκούρο μπλε που έχει καταλάβει το χώρο ως το βασικό χρώμα.

Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Εδώ θα βρείτε μια έξυπνα διαμορφωμένη μπουτίκ κάβα με επιλογές για όλα τα γούστα, ιδιαίτερα signature cocktails όπως το Fervid (μια διαφορετική προσέγγιση της Margarita με μεσκάλ, τζίντζερ και λάιμ) ή το γλυκόπικρο Coarse (με Campari, cherry brandy, πικραμύγδαλο και φρέσκο χυμό από σέλερι και λάιμ), καθώς και προτάσεις σε κλασικά ποτά.

> Διάβασε ακόμη: Στο Barro Negro για Margarita & Oysters Parties

Όσον αφορά το bar food, το ψωμί έχει την τιμητική του, με top επιλογή να αναδεικνύεται το Italian Club, μια εκδοχή του club sandwich με μοτσαρέλα, μορταδέλα, salami pepita και πέστο βασιλικού. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί προς τα τέλη Ιουνίου το "Grasshoppers" θα παρουσιάσει και τη σχεδόν speakeasy αυλή του.

Πλάι

Η ομάδα του "Morning Bar" αποφάσισε να φτιάξει μια "ρομαντική μπάρα" στο Κουκάκι και την έφτιαξε με επίκεντρο το πώς θα ήθελε να είναι ένα μέρος που θα μπορούσαν και να κάνουν στέκι.

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΠΛΑΙ

Το ολόφρεσκο μπαρ με το μικρό, πάλλευκο και μίνιμαλ εσωτερικό, σερβίρει αποκλειστικά straight ποτά μέσα από μια χαλαρή άλλα προσεκτικά φτιαγμένη κάβα, τιμά τον ελληνικό αμπελώνα με ετικέτες κρασιών που ανανεώνονται τακτικά και φροντίζει να προσφέρει το απαραίτητο τσιμπολόγημα με 4 επιλογές σε φαγητό (τοστ με πατατόψωμο, τυλιχτό-πίτα με ψάρι, μαγιονέζα και φινόκιο, combo φρούτου και τυριού και μία vegan πρόταση).

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.