Το Apoteka είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα '80s

Η νέα άφιξη στην Βικτώρια έχει θάρρος, άποψη, αισθητική από την πολυσυζητημένη δεκαετία και υπογραφή που γνωρίζεις από τις ένδοξες εποχές της πλατείας Καρύτση.

Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς: Η ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας δεν είναι και η πιο δημοφιλής του κέντρου της πόλης, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει όλο αυτό, κάποια στιγμή τέλος πάντων. Και, κυρίως, πως δεν παρουσιάζει το ενδιαφέρον της. Ενέργειες όπως το Victoria Square Project δείχνουν πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναδείξουν τη δυναμική της και, γενικότερα, να κάνουν μερικά σημαντικά βήματα προς μία διαφορετική κατεύθυνση, πολύ πιο φιλική στον επισκέπτη και τον κάτοικο της Αθήνας. Πλάι σε τέτοιες πρωτοβουλίες, έρχεται να προστεθεί και μια άφιξη, το 'Apoteka', που επεκτείνει το χάρτη των μπαρ της πόλης, στην προαναφερθείσα γειτονιά. Ίσως αποτελεί και το "σκαλοπάτι" σύνδεσης για τις μπάρες του ιστορικού κέντρου με εκείνες της όλο και πιο δυναμικά ανερχόμενης Κυψέλης.

Μπαρ με προσωπικότητα και άποψη

Το Apoteka είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα '80sΛεωνίδας Τούμπανος

Το "Apoteka" είναι η ιδέα του Στέφανου Κονιδάρη (που πιθανότατα θυμάστε από το "Use Bar" της Πλατείας Καρύτση), η οποία έγινε πράξη ύστερα από αρκετό καιρό σκέψης και σχεδίων, με τον ίδιο να αναγνωρίζει τις προοπτικές της περιοχής και να ποντάρει σε αυτό. Γι’ αυτό, άλλωστε, έβαλε και μπόλικη προσωπική δουλειά σε ένα spot που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα 80s και, δίχως υπερβολή, δεν έχουμε δει στην πρωτεύουσα όμοιό του τα τελευταία χρόνια.

> Διάβασε ακόμη: Ο πρωτοπόρος Θάνος Προυναρούς και όσα του έμαθε η ζωή

Στον αριθμό 31 της Δεριγνύ, λοιπόν, έχει ανοίξει τις πόρτες του από τα τέλη Μαΐου, ένα "διαφορετικό" all day bar με concept και αισθητική που παραπέμπουν στην πολυσυζητημένη δεκαετία.

Στεγάζεται στo χώρο μιας παλιάς χαρτοπαικτικής λέσχης – διορθώνω, στεγάζεται στο χώρο που βρισκόταν μία από τις πιο ιστορικές χαρτοπαικτικές λέσχες της Αθήνας: Η Λέσχη 31 ή Λέσχη του Ρούμπου, όπως ήταν γνωστή σε όλη την υψηλή κοινωνία του "σπορ", που είχε περάσει από τα τσόχινα τραπέζια της.

ΜΠΑΡ APOTEKA ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 2Λεωνίδας Τούμπανος

Τα τελευταία δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με ροζ-μπλε καναπεδάκια που κάποτε θα συναντούσες σε συνοικιακό κομμωτήριο, τραπέζια από φροντιστήριο και καρέκλες από παλιά ουζερί του Πειραιά, με highlight το εξαιρετικά ταιριαστό με την περίσταση custom-made γαλάζιο μπαρ από γυαλότουβλο στο βάθος. Τα πάντα όμως εδώ έχουν μια ιστορία. Ή, μάλλον, μια εντελώς διαφορετική, προηγούμενη ζωή.

Στο "Apoteka" θα ξεκινήσεις από το πρωί με ποιοτικό καφέ, χυμούς και κάποια χειροποίητη πίτα (αλλάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα), θα συνεχίζεις με σπιτική λεμονάδα και, αργότερα, με κλασικά ποτά και κοκτέιλ.

ΜΠΑΡ APOTEKA ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 1Λεωνίδας Τούμπανος

Θα ακούσεις "μαύρες" μουσικές και θα συναντήσεις ένα πολυσυλλεκτικό crowd με κόσμο της γειτονιάς, παλιές γνώριμες φάτσες του κέντρου και επισκέπτες από το εξωτερικό που αφήνουν το πλησιέστερο Airbnb για να πιουν ένα ποτό.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά για το 2022

Στόχος του "Apoteka" είναι να δημιουργηθεί ένα στέκι με χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου όλοι θα περνούν καλά και θα δημιουργούν παρέες. Αυτή δεν είναι και η ουσία του μπαρ άλλωστε;

Ένα fun fact και ένα tip: Το όνομα είχε προαποφασιστεί, καθώς ο Στέφανος Κονιδάρης είχε "στοχεύσει" αρχικά το απέναντι κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα φαρμακείο. Επίσης, κάτι μου λέει πως το 'Apoteka' θα εξελιχθεί σε ένα τέλειο μέρος για πάρτι.

 


Ιnfo

Δεριγνύ 31, Βικτώρια
Τηλ. 211 7505347

 

Από: Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Τι πραγματικά κάνει το αλκοόλ στην πρόοδό σου από το γυμναστήριο

Το αλκοόλ δεν επηρεάζει μόνο το hangover. Δες πώς επηρεάζει μυϊκή ανάπτυξη, ορμόνες, ύπνο και αποκατάσταση στο γυμναστήριο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Πού είναι η καλύτερη μπύρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

Ο Anthony Bourdain μιλούσε για τη μπύρα όπως για το φαγητό: χωρίς ανάλυση, με έμφαση στη στιγμή και στους ανθρώπους.

Τι μας αφήνει πίσω το 2025 σε μπαρ, εστιατόρια, φαγητό και ποτό

Πρόσωπα, εστιατόρια και μπαρ, υλικά και τάσεις, flops και αστέρια. Όλα όσα θα μνημονεύουμε από το ευ τρώγειν και ευ πίνειν σύμπαν για τη χρονιά που σύντομα μας αποχαιρετά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το A Night on Earth, The First Light της The Macallan είναι το ξεκίνημα που χρειάζεσαι για το 2026

Διαθέσιμο παγκοσμίως από τον Νοέμβριο 2025, αυτό το limited edition single malt ουίσκι σε προσκαλεί να ανοίξεις την "πόρτα" του 2026 με τον πιο φωτεινό τρόπο.

Disaronno: Μια ατελείωτη γιορτή της Dolce Vita

Το Disaronno είναι το αγαπηµένο ιταλικό λικέρ στον κόσµο, που διανέµεται σε πάνω από 160 χώρες.

Αγιονέρι-The Last Barrel Series 2025: Το τελευταίο βαρέλι ως τελετουργία

Για έκτη χρονιά, το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2025 αποτυπώνει τη στιγμή της ολοκλήρωσης: τσίπουρο μικρής παραγωγής, 636 αριθμημένες φιάλες και συλλεκτικό λεύκωμα.