Στην Ασκληπιού για το Knave

Ωραίο flow, αύρα οικειότητας και ένα χαρούμενο crowd, μαζί με σωστά ποτά που έχουν κάτι να πουν.

Ποιος είναι ο knave; Ένας πονηρός έως δόλιος τύπος· κάποιος αναξιόπιστος· ένας άνθρωπος ταπεινής καταγωγής· στη slung, ένας απατεώνας με καλές προθέσεις· ή, κατά κυριολεξία, ο βαλές της τράπουλας. Αυτήν τη λέξη επέλεξαν ο Λέλος Γεωργόπουλος και οι Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης (που έχουν συνεργαστεί μαζί με τον πρώτο στα "Theory", "The Clumsies" και "Frater & Soror"), για το ολοκαίνουριο μπαρ που εδώ και μερικές ημέρες συναντά κανείς στην Ασκληπιού.

Κάτι σου θυμίζει

Πρόκειται για ένα γνώριμο spot στο αθηναϊκό κοινό, μιας και εκεί συναντούσαμε μέχρι πρότινος το δημοφιλές μπαρ "Ρινόκερως". Στο "Knave", μάλιστα, θα ζει πάντοτε ένα κομμάτι από το αγαπημένο indie-ροκάδικο, όπως υποδεικνύουν τα easter eggs που εντάχθηκαν στη διακόσμηση του χώρου κι ένας μικρός ασημένιος ρινόκερος πάνω στο μπαρ, ενώ στη μεγάλη τοιχογραφία στο εσωτερικό υπάρχει ένα καδράκι με το ίδιο ζώο.

Στην Ασκληπιού για το Knave

Ζωγραφισμένη από τον Dreyk the Pirate, απεικονίζει επίσης δύο χαρτοπαίκτες που στο κομίστικο σύμπαν του δημιουργού θα μπορούσαν να φέρουν τον χαρακτηρισμό του "knave". Κατά τα άλλα, στο εσωτερικό ξεχωρίζει το γυμνό σκυρόδεμα και τα έντονα χρώματα που δίνουν το στίγμα του νέου μαγαζιού.

Ασφαλώς, οι τρεις ιδιοκτήτες δεν κυριολεκτούν με το όνομα που επέλεξαν, αλλά το συνδέουν περισσότερο με τον urban χαρακτήρα του ολόφρεσκου χώρου και με το γεγονός ότι φιλοδοξούν να εξελιχθεί σε ένα μέρος όπου όλοι θα περνούν καλά, δίχως να χρειαστεί να αγχωθούν γι’ αυτό.

KNAVE ΜΠΑΡ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ 1

Την απαραίτητη χαλάρωση εξασφαλίζει και το μουσικό χαλί που περιλαμβάνει RnB, soul και old school house ακούσματα, ενώ η λίστα των ποτών είναι μεν ιδιοσυγκρασιακή, χωρίς όμως να ταλαιπωρεί με περιττές φιοριτούρες τον… αναγνώστη.

Μια πρώτη, βιαστική ματιά στον κατάλογο μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις ως προς τη νέα ταυτότητα των κλασικών κοκτέιλ. Μια πιο προσεκτική μελέτη, όμως, θα αποκαλύψει πως στα twisted classics ουσιαστικά προστίθεται ένα ακόμη extra spirit, κάνοντας σαφές το statement του ποτού και διατηρώντας την απλότητά του. Όλα αυτά, χωρίς να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από το δόγμα του perfect serve.

Τέτοια ακριβώς είναι το America(no), μια εκδοχή του δημοφιλούς ιταλικού aperitivo, ενισχυμένου γευστικά με δίκταμο και θυμάρι, αλλά και η ιδιότυπη εναλλακτική βερσιόν της Pina colada, με το όνομα Fidel, όπου το Pampero Especial εγχύεται με φύλλα παντάν και το τζαμαϊκανό ρούμι πλαισιώνεται από τεκίλα.

KNAVE ΜΠΑΡ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ  2

Το GNTI?, από την πλευρά του, είναι η πρόταση του μαγαζιού σε Gin tonic, με την προσθήκη βερμούτ και μιας έξυπνης γαρνιτούρας (αποξηραμένα βερίκοκα, infused με bitter), ενώ το Mui Bien αντιστοιχεί στη Margarita, με τεκίλα μαγειρεμένη μαζί με πιπέρι σετσουάν, blend από δύο Triple Sec και μαύρο αλάτι. Πριν φτάσει η ώρα για τα ποτά, το "Knave" σερβίρει specialty καφέ, ενώ σύντομα θα υπάρχει και κρύα κουζίνα υπό την επιμέλεια του Άλεξ Ροβάκη, η οποία στο μέλλον να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις.

Από: Athinorama.gr

 


Φωτογραφίες ©Λεωνίδας Τούμπανος

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.