Linovatis, μία εντελώς διαφορετική οινική κατάσταση

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα της Κηφισιάς προσεγγίζει το κρασί με το δικό του, ξεχωριστό και νόστιμο, στυλ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ο "ληνοβάτης" στην αρχαία Ελλάδα πατούσε τα σταφύλια στους ληνούς και στα μαρμάρινα, ξύλινα ή τσιμεντένια πατητήρια, ενώ μέσω των αγγειογραφιών και των πινάκων έχει γίνει γνωστή η χαρά στο πρόσωπό του, κάθε φορά που ακολουθούσε τη διαδικασία. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα αλλά και την αγάπη για το κρασί αναβιώνει και το ομώνυμο, προσεγμένο όσο και οικείο, wine bistro Linovatis που υπογράφουν ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Κηφισιάς, την Πλάκα. Και μπορεί στο κρασί να υπάρχουν κανόνες αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Linovatis, μία εντελώς διαφορετική οινική κατάσταση
Linovatis wine bar Κηφισιά 3

Αυτό το γνωρίζουν καλά στο Linovatis, που πέρα από το άκρως φιλόξενο περιβάλλον και την άνετη ατμόσφαιρα, έχουν δημιουργήσει μία εξόχως ενδιαφέρουσα οινική λίστα με χαρακτήρα ήπιας παρέμβασης και βιολογικών κρασιών, η οποία εκτείνεται σε περισσότερες από 150 ετικέτες και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στους αφρώδεις οίνους – υπερέχει ελαφρώς ο διεθνής αμπελώνας, ενώ έχει προσεγγιστεί ορθά ο ελληνικός.

Linovatis wine bar Κηφισιά 6

Όπου συναντάς κρασί, ακολουθεί και φαγητό, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης που προσφέρουν –μαζί ή το καθένα μόνο του– τα δύο προαναφερθέντα συγκοινωνούντα δοχεία.

Linovatis wine bar Κηφισιά 2
Linovatis wine bar Κηφισιά 1

Η κουζίνα εδώ ακουμπά τη θάλασσα και ποντάρει στην εποχικότητα των πρώτων υλών αλλά και την ωμοφαγία, με άκρως μεσογειακό στην περίπτωσή μας πρόσημο. Τα όστρακα έχουν την τιμητική τους, προερχόμενα τόσο από την εγχώρια υδατογραφία όσο και από πιο μακρινά νερά, με κοινή συνιστώσα πάντοτε την ποιότητα και, ασφαλώς, τη γεύση.

Linovatis wine bar Κηφισιά 7

Στο Linovatis υπόσχονται πως το κρασί αποκτά τη δική του φωνή, "ακούγεται" στον επισκέπτη και ταξιδεύει μαζί του. Και αυτό ακριβώς πραγματοποιούν.

Linovatis wine bar Κηφισιά 4


Info

Διομήδη Κυριακού 15, Κηφισιά

τηλ. 210 8017676

Ανοιχτά Τρίτη - Σάββατο από τις 16.00

linovatis.gr

FB: Linovatis

IG: @linovatis

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.