Για ποτό σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας

Κάποια από εκείνα τα μέρη που έχουν χτίσει τον μύθο της μπαρ σκηνής της πόλης.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Φεβρουαρίου 2019

Δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα και η μουσική. Δεν είναι το crowd και η αύρα. Δεν είναι τα ποτά και η εξειδίκευση. Είναι αυτά και όλα τα παραπάνω που μπαίνουν μαζί στο σέικερ και βγάζουν σαν αποτέλεσμα την αντίληψη ότι, ναι, η Αθήνα δικαίως θεωρείται πλέον ως μία από τις μητροπόλεις της παγκόσμιας μπαρ σκηνής

Το "πάμε για ένα ποτό" δεν είναι πλέον ποτέ το ίδιο στα bars της πρωτεύουσας και μέρη όπως τα παρακάτω έχουν βάλει το δικό τους, μικρότερο ή μεγαλύτερο λιθαράκι. Το κυριότερο στοιχείο τους όμως, είναι πως περνάς καλά σε αυτά.

The Clumsies

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies) on

Η φήμη του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά ελληνικά σύνορα και σταθερά πλέον τα τελευταία χρόνια  βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων μπαρ του πλανήτη σύμφωνα με τον φημισμένο θεσμό World’s 50 Best Bars. Οι "αδέξιοι" μόνο αυτό δεν είναι τελικά και έχουν δημιουργήσει έναν θαυμάσιο χώρο με μοναδική αύρα και συγκλονιστικά cocktails. 

Upupa Epops 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Upupa Epops - the bar (@upupaepops_thebar) on

Το συγκρότημα των εγκαταλειμμένων σπιτιών από τη δεκαετία του 1930 μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιαίτερο all day bar με artistic διάθεση, θεατράλε ύφος, αποικιακές λεπτομέρειες και μπόλικο χρώμα, χάρη στις ιδέες της Μάρφης Μπαλή και της ομάδας της. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μετατόπισε το ενδιαφέρον από τα Άνω στα Κάτω Πετράλωνα, για όλους τους σωστούς λόγους. Από την ενδιαφέρουσα κάρτα των cocktails, που αλλάζει δύο φορές το χρόνο, και την πλούσια κάβα, που περιλαμβάνει και αρκετές σπάνιες ετικέτες, μέχρι το φαγητό –από επιλογές σε comfort πιάτα ή finger food που συνοδεύει το ποτό μέχρι καθημερινό brunch– και ασφαλώς τη μουσική, που κινείται κυρίως σε funky και soul ρυθμούς, όλα εδώ είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. 

Mr Peacock

Ένα μεγάλο εσωτερικό "σαλόνι" που εκτείνεται σε μία πανέμορφη αυλή με την οποία χωρίζεται από μία wall-to-wall τζαμαρία. Το Mr Peacock προσφέρει αίσθηση οικειότητας και άνεσης, την οποία συνδυάζει με πολύ δυνατά κοκτέιλ αλλά και νόστιμα street food λογικής πιάτα, διαθέτοντας ό,τι χρειάζεται για να αποτελέσει ένα all day στέκι. 

Theory Bar & More

 

Tasteful & elegant...the perfect combination #theorybar #notjustatheory #athensbars #greece

Posted by Theory Bar&More on Friday, October 19, 2018

Ίσως το πιο δημοφιλές ολοήμερο μπαρ του πολυσύχναστου Χαλανδρίου, αλλά και meeting point για κοινό από όλη την Αθήνα. Εξαιρετική και βραβευμένη η μπάρα του, που αλλάζει συχνά τη λίστα των κοκτέιλ, αλλά και πιάτα σε comfort τέμπο από το πρωί ως το βράδυ. Η χαριτωμένη αυλή του θα μπορούσε να είναι μέρος μίας dreamlike κατοικίας μέσα στην πόλη. 

MoMix 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MoMixBar (@momixbar) on

Το όνομά του είναι από τα αρχικά των λέξεων Molecular Mixology και το MoMix είναι το πρώτο μπαρ στη χώρα μας που μετέφερε τις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας στην μπάρα. Κοκτέιλ σφαιροποιημένα, σε μορφή gel, με καπνούς και πολλά ακόμη εντυπωσιακά και πρωτοποριακά περιμένουν τους επισκέπτες του. 

Hithcocktales

 

Where you can find inspiration you can find love; where you can find love you can find happiness #eat_love_drink 🥀 at #hitchcocktales

Posted by Hitchcocktales on Saturday, September 1, 2018

Στη σκιά της Ακρόπολης και σε έα παλιό γκαράζ αυτοκινήτων βρήκε στέγη το φιλόξενο cocktail bar-restaurant, που δικαιολογεί στο απόλυτο το mottο του Eat-Love-Drink. Τα signature cocktails, εμπνευσμένα από τις ατμοσφαιρικές κινηματογραφικές δημιουργίες του Alfred Hitchcock, δίνουν τον τόνο όσον αφορά το κομμάτι του ποτού, ενώ μη διστάσεις να ζητήσεις από τον bartender να δημιουργήσει για εσένα το δικό σου custom-made cocktail ή να ανακαλύψεις τον κόσμο του ουίσκι μέσα από μια πλούσια γκάμα. 

Pairidaeza

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pairidaeza bar (@pairidaeza_bar) on

Στεγασµένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1862, που φιλοξενούσε τη θρυλική Λέσχη Παρνασσός, το παλαιότερο bar της Πλατείας Καρύτση χαρακτηρίζεται από vintage αισθητική, παριζιάνικο νοσταλγικό ύφος και ψαγµένα ακούσµατα. Στο μικρό, αλλά ιδιαίτερο χώρο του το ποτό ή κάποιο από τα signature cocktails του Pairidaeza συνοδεύεται από μια προσεγµένη ποικιλία finger food, με φόντο την ατµοσφαιρικά urban αθηναϊκή γειτονιά.

Coviar 

Το άκρως προσεγμένο και κομψό στέκι έρχεται να δώσει ξανά ζωή και αίγλη στον πάλαι ποτέ πολύβουο πεζόδρομο της Δελφών. Αρκετοί ήδη γνωρίζουν το Coviar για τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ του αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι του ποτού. Στο μπαρ του Coviar θα βρεις μία από τις πλουσιότερες κάβες της Αθήνας, καλύπτοντας ακόμη και τον πιο απαιτητικό drinker. 

Ipitou

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IPITOUthebar (@ipitouthebar) on

Στον πεζόδρομο της Ηπίτου συναντάς το πραγματικά cool μπαρ που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του δημιούργησε hype για το μικρό σοκάκι, μία ανάσα από το Σύνταγμα. Το concept εδώ ακολουθεί αυτό του downtown all day και ενδείκνυται για καφέ, φαγητό και ασφαλώς ποτό, με μπόλικες ενδιαφέρουσες ετικέτες σε κρασί και πολύ ενδιαφέροντα cocktails. 

Drunk Sinatra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drunk Sinatra Athens (@drunksinatra_) on

Τον Μάιο του 2012 έκανε ντεμπούτο στην αθηναϊκή σκηνή και μόνο λίγοι δεν ήταν εκείνοι που το ερωτεύτηκαν ακαριαία, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυσυζητημένα (όσο και πολυσύχναστα) μπαρ της Αθήνας. Εξακολουθεί να χτίζει το μύθο του με ωραία ποτά και εξίσου ωραίες μουσικές στον πεζόδρομο της Θησέως. 

Rehab 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rehab - Drunk Sinatra (@rehab_the_bar) on

Το μικρό αδερφάκι του Drunk Sinatra, που το συναντάς στο βάθος της στοάς. Sexy χώρος με εξωτικές πινελιές και vintage λεπτομέρειες (και ένα μεγάλο ενυδρείο πάνω από το bar), εξαιρετικά feelgood ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις αλλόκοτα οικεία και νόστιμα cocktails.

Juan Rodriguez

 

When life doesn’t give you lemons, order a lemonade. THIS one is the best homemade stuff you’ll ever drink🍋🍋🍋

Posted by Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida on Saturday, July 21, 2018

Η εμπειρία, αλλά κυρίως η φαντασία του Κώστα Λούκα και της Αρμελίνας Αντωναροπούλου γέννησαν έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, που βαφτίστηκε με το όνομα Juan Rodriguez. Το bar στου Ψυρρή με την classy αύρα φλερτάρει με το μυστήριο, έχει τζαμαρίες να το φωτίζουν διακριτικά το πρωί και παλιομοδίτικα φώτα που χαμηλώνουν τη νύχτα, ενώ υπερηφανεύεται για τους ξύλινους ζωγραφισμένους στο χέρι τοίχους και τους ιδιαίτερους πολυελαίους. Ασφαλώς, η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι του ποτού, με τη λίστα των cocktails να υπογράφεται από τον Σπύρο Αναγνώστου: με τα pre-bottled cocktails, τα πειραγμένα κλασικά αλλά και τα πρωτότυπα punches να ξεχωρίζουν. 


Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.