Τα μάλλον πιο εναλλακτικά Martini που υπάρχουν

Νόστιμες παραλλαγές που τρέχουν πολύ πιο πέρα από τα dry, wet, dirty, with a twist.

Μαζί με το Old Fashioned, θεωρούνται τα πιο κλασικά cocktails. Κι είναι γεγονός ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να απολαύσεις ένα Martini. Πέρα από τα γνωστά, μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια μέσα από αυτές τις συνταγές.

Irish Martini

Τα μάλλον πιο εναλλακτικά Martini που υπάρχουν

Mια παραλλαγή που περιλαμβάνει ουίσκι -και μάλιστα ιρλανδικό- αλλά αυτό δεν παύει να καθιστά το ποτό ένα αυθεντικότατο martini.

Υλικά: 2 μεζούρες βότκα, 1/2 μεζούρα dry βερμούτ, 1/2 μεζούρα ιρλανδικό ουίσκι, bitters πορτοκαλιού.

Εκτέλεση: Γεμίζεις το σέικερ με θρυμματισμένο πάγο μέχρι τη μέση και στη συνέχεια βάζεις μέσα την βότκα και το βερμούτ. Ανακινείς για περίπου 20", ανοίγεις, προσθέτεις το ουίσκι και τα bitters και ανακατεύεις για περίπου ακόμη 15". Σε ένα παγωμένο ποτήρι martini, "ξεπλένεις" τα εσωτερικά τοιχώματα με ιρλανδικό ουίσκι και σουρώνεις το περιεχόμενο του σέικερ. Γαρνίρεις με μια φλούδα λεμονιού.

> Διάβασε ακόμη: Το δημοφιλέστερο cocktail του κόσμου αυτή τη στιγμή

Concord Grape Martini

ΜΑΡΤΙΝΙ 2

Σε περίπτωση που δεν είχες σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να συνδυάσεις gin με σταφύλι, αυτό εδώ το ποτό σου αποδεικνύει πως γίνεται.

Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1 1/2 μεζούρα χυμό σταφυλιού, bitters πορτοκαλιού.

Εκτέλεση: Βάζεις το gin και το χυμό σταφυλιού καθώς και 2 σταγόνες bitters στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς δυνατά. Σουρώνεις σε παγωμένο cocktail glass και γαρνίρεις με 3 σταφύλια.

Lemonade Aloe Martini

ΜΑΡΤΙΝΙ 3

Ο χυμός αλόης δεν είναι σίγουρα ένα συστατικό που συναντάς συχνά σε cocktail. Είναι όμως κάτι που εύκολα βρίσκεις και συν τοις άλλοις έχει και οφέλη στην υγεία σου. Ακόμη και στο ποτό.

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα βότκα, 1 μεζούρα χυμό λεμόνι, 1 μεζούρα χυμό αλόης.

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά μπαίνουν μαζί με πάγο σε σέικερ και ανακινούνται για 20". Μετά σουρώνονται σε ποτήρι cocktail. Γαρνίρεις με μια φέτα φρέσκιας αλόης.

> Διάβασε ακόμη: Η ανατολή των (πραγματικά καλών) No- και Low-Alcohol Drinks

The Modern Martini

ΜΑΡΤΙΝΙ 4

Eμπλουτισμένο με νότες κόλιανδρου, αρκετό gin και όση γλυκύτητα πρέπει, καλύπτει το φάσμα τόσο των πιστών του αυθεντικού martini όσο και αυτών που προτιμούν τo gimlet

Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1 μεζούρα χυμό λεμόνι, 1/2 μεζούρα χυμό lime, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.

Εκτέλεση: Βάζεις όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με παγο και ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σουρώνεις σε παγωμένο martini glass και γαρνίρεις με μια φλούδα lime.

Chili Martini

ΜΑΡΤΙΝΙ 5

Αν και απευθύνεται σε ουρανίσκους που εκτιμούν τα καυτερά φαγητά, το ποτό αυτό σου δίνει την ευκαιρία να το προσαρμόσεις τόσο στα γούστα σου σε ποτό όσο και σε γεύση.

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα gin ή βότκα, 1 1/2 μεζούρα χυμό ανανά ή ροδάκινο, 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης, 1 πιπεριά Serrao.

Εκτέλεση: Ξεκινάς αφαιρώντας τους σπόρους από την πιπεριά, την οποία αφού πιέσεις ελαφρά βάζεις στο σέικερ μαζί με το σιρόπι ζάχαρης. Στη συνέχεια προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με πάγο. Ανακινείς καλά για 15 δευτερόλεπτα και γαρνίρεις σε παγωμένο cocktail glass.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.