Το πιο νόστιμο Bloody Mary
Μία από τις καλύτερες συνταγές που υπάρχουν εκεί έξω για το απόλυτο ποτό του brunch.
Αν υπάρχει ένα ποτό που είναι συνδεδεμένο με το brunch, τότε αυτό είναι σίγουρα το Bloody Mary. Το cocktail με το βαθύ κόκκινο χρώμα φτιάχτηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας τους 1920, στο δημοφιλές μπαρ του Παρισιού "Harry's New York Bar", από τον bartender Fernand Petiot (που μεταξύ άλλων άραζε με τον Ernest Hemingway και τα έπιναν παρέα). Όσον αφορά το όνομα του ποτού, αυτό προέρχεται από μια κοπέλα που δούλευε στο μπαρ "Bucket of Blood" και φυσικά ονομάζονταν Mary.
Η πρώτη συνταγή του Bloody Mary περιελάμβανε μόνο βότκα και χυμό ντομάτας, ισόποσα μοιρασμένα, για να προστεθούν στην πορεία των ετών και τα υπόλοιπα υλικά (tabasco, σάλτσα Worcestershire κ.α.) και να καταλήξει στη σημερινή του μορφή. Για πολλούς θεωρείται ένα ιδανικό ποτό πριν το φαγητό, για άλλους ένα περίεργο υβρίδιο σούπας ντομάτας και αλκοόλ.
Αν όμως νιώθεις έτοιμος για ακόμη περισσότερες περιπέτειες, μπορείς να το κάνεις λίγο πιο spicy, με έναν μικρό πειραματισμό. Υλικά όπως η Sriracha σως ή κάποια άλλη καυτερή σάλτσα μπορούν να προσδώσουν μια διαφορετική γεύση και να απογειώσουν το cocktail σου, ακόμη κι αν το κάνουν λίγο πιο πικάντικο. Μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση άλλωστε αναλόγως των γούστων σου. Άλλωστε, ειδικά αν είσαι πρωτάρης στο εν λόγω ρόφημα, μπορείς να ξεκινήσεις από το κλασικό Bloody Mary και μετά να προχωρήσεις στα πιο "βαριά". Ορίστε λοιπόν η κατάλληλη συνταγή για να το πετύχεις αυτό.
Υλικά
- 50ml βότκα
- 100ml χυμός ντομάτας
- 20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 5ml Worcestershire σως
- 2 σταγόνες Tabasco
- Ηorseradish (χρένο αν το προτιμάς στα ελληνικά)
- Χυμός από ένα lime
- Xυμός από μισό λεμόνι
- Σέλερι και σπόροι από σέλερι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις στο μπλέντερ το horseradish, τη σως Worcestershire, τους σπόρους σέλερι και τον χυμό τομάτας και φτιάχνεις έν μίγμα. Φρόντισε να είναι όσο πιο ομαλό γίνεται. Προσθέτεις σε εαυτό τους χυμούς από λεμόνι και lime, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόζεις τα δυο τελευταία αναλόγως των προτιμήσεών σου. Βάζεις το μίγμα στο σέικερ, μαζί με τη βότκα και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε ψηλό ποτήρι με πάγο και προσθέτεις το tabasco και σέλερι για το γαρνίρισμα.
Και κάποια έξτρα tips:
- Από χημικής πλευράς το Bloody Mary θεωρείται εξαιρετικά ασταθές, γι αυτό και η ποιότητά του φθίνει με το πέρασμα της ώρας. Είναι ποτό που πίνεται σχετικά γρήγορα.
- Βάλε αρκετό πάγο. Για να μην αλλοιωθεί γρήγορα η γεύση του φρόντισε να είναι καθαρός (από νερό χωρίς χλώριο).
- Σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις έτοιμο μίγμα για Bloody Mary, από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όσο περισσότερα φρέσκα συστατικά προσθέσεις τόσο πιο καλή θα είναι η γεύση και το άρωμα του ποτού σου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις