Το πιο νόστιμο Bloody Mary

Μία από τις καλύτερες συνταγές που υπάρχουν εκεί έξω για το απόλυτο ποτό του brunch.

Αν υπάρχει ένα ποτό που είναι συνδεδεμένο με το brunch, τότε αυτό είναι σίγουρα το Bloody Mary. Το cocktail με το βαθύ κόκκινο χρώμα φτιάχτηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας τους 1920, στο δημοφιλές μπαρ του Παρισιού "Harry's New York Bar", από τον bartender Fernand Petiot (που μεταξύ άλλων άραζε με τον Ernest Hemingway και τα έπιναν παρέα). Όσον αφορά το όνομα του ποτού, αυτό προέρχεται από μια κοπέλα που δούλευε στο μπαρ "Bucket of Blood" και φυσικά ονομάζονταν Mary.

Η πρώτη συνταγή του Bloody Mary περιελάμβανε μόνο βότκα και χυμό ντομάτας, ισόποσα μοιρασμένα, για να προστεθούν στην πορεία των ετών και τα υπόλοιπα υλικά (tabasco, σάλτσα Worcestershire κ.α.) και να καταλήξει στη σημερινή του μορφή. Για πολλούς θεωρείται ένα ιδανικό ποτό πριν το φαγητό, για άλλους ένα περίεργο υβρίδιο σούπας ντομάτας και αλκοόλ.

Αν όμως νιώθεις έτοιμος για ακόμη περισσότερες περιπέτειες, μπορείς να το κάνεις λίγο πιο spicy, με έναν μικρό πειραματισμό. Υλικά όπως η Sriracha σως ή κάποια άλλη καυτερή σάλτσα μπορούν να προσδώσουν μια διαφορετική γεύση και να απογειώσουν το cocktail σου, ακόμη κι αν το κάνουν λίγο πιο πικάντικο. Μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση άλλωστε αναλόγως των γούστων σου. Άλλωστε, ειδικά αν είσαι πρωτάρης στο εν λόγω ρόφημα, μπορείς να ξεκινήσεις από το κλασικό Bloody Mary και μετά να προχωρήσεις στα πιο "βαριά". Ορίστε λοιπόν η κατάλληλη συνταγή για να το πετύχεις αυτό.

Υλικά

  • 50ml βότκα
  • 100ml χυμός ντομάτας
  • 20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 5ml Worcestershire σως
  • 2 σταγόνες Tabasco
  • Ηorseradish (χρένο αν το προτιμάς στα ελληνικά)
  • Χυμός από ένα lime
  • Xυμός από μισό λεμόνι
  • Σέλερι και σπόροι από σέλερι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζεις στο μπλέντερ το horseradish, τη σως Worcestershire, τους σπόρους σέλερι και τον χυμό τομάτας και φτιάχνεις έν μίγμα. Φρόντισε να είναι όσο πιο ομαλό γίνεται. Προσθέτεις σε εαυτό τους χυμούς από λεμόνι και lime, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόζεις τα δυο τελευταία αναλόγως των προτιμήσεών σου. Βάζεις το μίγμα στο σέικερ, μαζί με τη βότκα και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε ψηλό ποτήρι με πάγο και προσθέτεις το tabasco και σέλερι για το γαρνίρισμα.

Και κάποια έξτρα tips:

- Από χημικής πλευράς το Bloody Mary θεωρείται εξαιρετικά ασταθές, γι αυτό και η ποιότητά του φθίνει με το πέρασμα της ώρας. Είναι ποτό που πίνεται σχετικά γρήγορα.

- Βάλε αρκετό πάγο. Για να μην αλλοιωθεί γρήγορα η γεύση του φρόντισε να είναι καθαρός (από νερό χωρίς χλώριο).

- Σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις έτοιμο μίγμα για Bloody Mary, από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όσο περισσότερα φρέσκα συστατικά προσθέσεις τόσο πιο καλή θα είναι η γεύση και το άρωμα του ποτού σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.