
3 φθινοπωρινά cocktails από το ιταλικό Esquire
Οι ιδανικότερες συνταγές για την εποχή.

Καθώς προχωράμε προς τα ενδότερα του φθινοπώρου, τα αλέγκρα καλοκαιρινά ποτά παραδίδουν τη σκυτάλη στα πιο "στιβαρά" και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα cocktails. Το ιταλικό Esquire ζήτησε από 3 bartenders της σκηνής του Μιλάνου να προτείνουν τις ιδανικότερες για την εποχή συνταγές. Αυτές είναι οι προτάσεις τους.
Branca Milano

O Matteo Landi, bar manager στο Botanical Club του Μιλάνου, προτείνει ένα cocktail φόρο-τιμής στην πόλη. Ένα ποτό δυνατό, πικρό αλλά ευχάριστο, που είναι μία εξαιρετική επιλογή για απεριτίφ ή ακόμη και για ντιτζεστίφ.
Υλικά
- 1 μεζούρα Carpano Antica Formula
- 1/3 μεζούρας Fernet-Branca
- 1/3 μεζούρας Stravecchio Branca
- ένα κλαδάκι μέντας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα ποτήρι old-fashioned μαζί με πάγο.
- Ανακατεύεις ελαφρώς.
- Γαρνίρεις με τη μέντα και σερβίρεις.
Spanish Caravan

O Francesco Abisso είναι bartender του The Clover, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά μέρη του Μιλάνου, καθώς σερβίρει burgers και cocktails, μένοντας ανοιχτό σχεδόν όλο το βράδυ. Προτείνει ένα τέλεια ισορροπημένο ποτό, που παντρεύει τη γλυκύτητα του sherry με την ξηρότητα της τεκίλας, χαρίζοντας παράλληλα μία όξινη και πικάντικη επίγευση.
Υλικά
- 1 μεζούρα sherry Almacenista Amontillado Lustau
- 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
- 1/3 μεζούρας λευκή τεκίλα
- ginger beer
- 4 σταγόνες Angostura bitters
- μία αποξηραμένη φέτα λεμονιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζεις το sherry, το χυμό λεμονιού και την τεκίλα σε ένα ποτήρι highball με πάγο και ανακατεύεις.
- Απογεμίζεις με την ginger beer και προσθέτεις τα bitters.
- Γαρνίρεις με τη φέτα λεμονιού και σερβίρεις.
Beet Kahlo

Το μπαρ του εστιατορίου Al Cortile, και πάλι στο Μιλάνο, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects που θα συναντήσει κάποιος στην πόλη. Σε αυτό, ηγείται η Barbara Panetti, που παρουσιάζει cocktails όπως το Beet Kahlo, που βασίζεται στο mezcal και σε εποχιακά υλικά.
Υλικά
- 1 μεζούρα mezcal
- 1/2 μεζούρα χυμό παντζαριού
- 1/2 μεζούρα σιρόπι wasabi
- 1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού
- 1/2 μεζούρα λικέρ χαμομηλιού
- μείγμα από αλάτι και wasabi για πέρασμα στο χείλος του ποτηριού
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινούνται.
- Σουρώνεις σε ένα ποτήρι old-fashioned, αφού πρώτα περάσεις το χείλος του με το μείγμα από αλάτι και wasabi.
- Προσθέτεις πάγο και σερβίρεις.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες