3 φθινοπωρινά cocktails από το ιταλικό Esquire

Οι ιδανικότερες συνταγές για την εποχή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Οκτωβρίου 2019

Καθώς προχωράμε προς τα ενδότερα του φθινοπώρου, τα αλέγκρα καλοκαιρινά ποτά παραδίδουν τη σκυτάλη στα πιο "στιβαρά" και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα cocktails. Το ιταλικό Esquire ζήτησε από 3 bartenders της σκηνής του Μιλάνου να προτείνουν τις ιδανικότερες για την εποχή συνταγές. Αυτές είναι οι προτάσεις τους. 

Branca Milano

3 φθινοπωρινά cocktails από το ιταλικό Esquire

O Matteo Landi, bar manager στο Botanical Club του Μιλάνου, προτείνει ένα cocktail φόρο-τιμής στην πόλη. Ένα ποτό δυνατό, πικρό αλλά ευχάριστο, που είναι μία εξαιρετική επιλογή για απεριτίφ ή ακόμη και για ντιτζεστίφ. 

Υλικά

  • 1 μεζούρα Carpano Antica Formula
  • 1/3 μεζούρας Fernet-Branca
  • 1/3 μεζούρας Stravecchio Branca
  • ένα κλαδάκι μέντας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα ποτήρι old-fashioned μαζί με πάγο.
  2. Ανακατεύεις ελαφρώς.
  3. Γαρνίρεις με τη μέντα και σερβίρεις.

Spanish Caravan

ΚΟΚΤΕΪΛ 2

O Francesco Abisso είναι bartender του The Clover, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά μέρη του Μιλάνου, καθώς σερβίρει burgers και cocktails, μένοντας ανοιχτό σχεδόν όλο το βράδυ. Προτείνει ένα τέλεια ισορροπημένο ποτό, που παντρεύει τη γλυκύτητα του sherry με την ξηρότητα της τεκίλας, χαρίζοντας παράλληλα μία όξινη και πικάντικη επίγευση.

Υλικά

  • 1 μεζούρα sherry Almacenista Amontillado Lustau
  • 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
  • 1/3 μεζούρας λευκή τεκίλα
  • ginger beer 
  • 4 σταγόνες Angostura bitters
  • μία αποξηραμένη φέτα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις το sherry, το χυμό λεμονιού και την τεκίλα σε ένα ποτήρι highball με πάγο και ανακατεύεις. 
  2. Απογεμίζεις με την ginger beer και προσθέτεις τα bitters.
  3. Γαρνίρεις με τη φέτα λεμονιού και σερβίρεις.

Beet Kahlo

ΚΟΚΤΕΪΛ 1

Το μπαρ του εστιατορίου Al Cortile, και πάλι στο Μιλάνο, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects που θα συναντήσει κάποιος στην πόλη. Σε αυτό, ηγείται η Barbara Panetti, που παρουσιάζει cocktails όπως το Beet Kahlo, που βασίζεται στο mezcal και σε εποχιακά υλικά.

Υλικά

  • 1 μεζούρα mezcal
  • 1/2 μεζούρα χυμό παντζαριού
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι wasabi
  • 1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού
  • 1/2 μεζούρα λικέρ χαμομηλιού
  • μείγμα από αλάτι και wasabi για πέρασμα στο χείλος του ποτηριού

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινούνται. 
  2. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι old-fashioned, αφού πρώτα περάσεις το χείλος του με το μείγμα από αλάτι και wasabi.
  3. Προσθέτεις πάγο και σερβίρεις.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνταγή και η ιστορία του Aviation

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το εκλεπτυσμένο cocktail με gin.

Η ιστορία και η συνταγή του Rob Roy

Πώς θα φτιάξεις την καλύτερη εκδοχή του σκωτσέζικου Manhattan.