Φανταστικά cocktails με καφέ

Ένας συνδυασμός που μπορεί να κρύβει συγκινήσεις.

Καφές και αλκοόλ. Ένα πάντρεμα που η αλήθεια είναι πως δεν έχει και τόσους πολλούς fans, παρότι και τα δύο έχουν εκατομμύρια φίλους από μόνα τους. Το combo ωστόσο έχει το ενδιαφέρον του και δίνει απαντήσεις στο ερώτημα του τι μπορείς να κάνεις με μία φιάλη Kahlua, Tia Maria ή Mr Black. Ακολουθούν 4 επιλογές που θα σε τονώσουν και θα σε χαλαρώσουν ταυτόχρονα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ. 

Irish Coffee

Φανταστικά cocktails με καφέ

Ο ιρλανδικός καφές είναι ένα από τα σημαντικότερα ποτά/ροφήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό δεν αποτελεί υπερβολή αν σκεφτείς ότι περιλαμβάνει δύο από τις σημαντικότερες ουσίες που ποθεί σχεδόν κάθε ανθρώπινος οργανισμός: αλκοόλ και καφεΐνη. Το ελιτίστικο και ταυτόχρονα απλό beverage λοιπόν αποτελείται από (ιρλανδικό ασφαλώς) ουίσκι, ζεστό καφέ φίλτρου και ζάχαρη, με την κρέμα γάλακτος να συμπληρώνει ιδανικά το όλο δημιούργημα. 

Υλικά

  • 2 μεζούρες ιρλανδικό ουίσκι
  • 5 μεζούρες καφές
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ρίχνεις το ουίσκι, τον καφέ και τη ζάχαρη σε ένα ζεστό ποτήρι (για να πετύχεις το τελευταία αφήνεις για λίγα λεπτά ζεστό νερό εντός του).
  2. Ανακατεύεις και προσθέτεις ένα παχύ στρώμα από ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος - την τελευταία δεν την αναμειγνύεις με τα υπόλοιπα. 

Espresso Martini

ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΚΑΦΕ 2

Οι bartenders αρέσκονται να αποκαλούν το εν λόγω cocktail την "κοκαΐνη των βαρετών ανθρώπων". Το μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό after-dinner favourite ποτό -ασφαλώς δεν περιορίζεται μόνο στις εν λόγω περιστάσεις- είναι το αποτέλεσμα της ανάμιξης βότκας, λικέρ καφέ, σιροπιού ζάχαρης και καφέ espresso.

Υλικά

  • 1/2 μεζούρα βότκα
  • 1/2 μεζούρα λικέρ καφέ 
  • 1/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
  • 40 ml καφές espresso
  • μία πρέζα αλάτι
  • 3 κόκκοι καφέ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείς ένα ποτήρι martini στην κατάψυξη.
  2. Ρίχνεις τη βότκα, το λικέρ καφέ, το σιρόπι, το αλάτι και τον espresso στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς. 
  3. Σουρώνεις στο παγωμένο ποτήρι martini.
  4. Γαρνίρεις με τους κόκκους καφέ.

Black Russian

ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΚΑΦΕ 1

Σίγουρα γνωρίζεις το White Russian που συνήθιζε να απολαμβάνει ο Dude του Jeff Bridges στο Big Lebowski. Το Black Russian είναι η πιο ελαφριά και λιγότερο επιπόλαιη εκδοχή του. Το όνομα από μόνο του σου δίνει κάποια στοιχεία για το χαρακτήρα του, ενώ χρειάζονται μόλις δύο υλικά για την παρασκευή του: βότκα και λικέρ καφέ. Δεν ενδείκνυται για να αντικαταστήσει το επιδόρπιο αλλά λειτουργεί ως ένα άκρως τονωτικό drink, σχεδόν για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά

  • 2 μεζούρες βότκα
  • 1 μεζούρα λικέρ καφέ
  • 1 κερασάκι για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Η βότκα και το λικέρ καφέ μπαίνουν σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύονται. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με φρέσκο πάγο. Γαρνίρεις με το κερασάκι. 

Mudslide

ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΚΑΦΕ 4

Bότκα, λικέρ καφέ και Baileys αρκούν για να δημιουργηθεί αυτό το πολυμορφικό και συμπαγές μείγμα που συναντάται σε αρκετές παραλλαγές: Κάποιοι προσθέτουν μέχρι και μία (ή παραπάνω) μπάλες παγωτού και το χτυπάνε στο μπλέντερ, ενώ άλλοι φτιάχνουν μέχρι και κέικ βασισμένα στη συνταγή του Mudslide. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται για γλυκό αλλά για ένα έντονα αλκοολικό cocktail-επιδόρπιο.

Υλικά

  • 1 μεζούρα λικέρ καφέ
  • 1 μεζούρα βότκα
  • 1 1/2 μεζούρα ιρλανδέζικο λικέρ (Baileys)

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο.
  2. Ανακινείς δυνατά για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. 
  3. Σουρώνεις σε rocks glass με πάγο.
     

Διάβασε ακόμη για τα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου για το 2020, το Bloody Mary αλλά με τσίπουρο, το ρούμι του James Bond και τη σεζόν του Sbagliato

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.