3 φθινοπωρινά cocktails από το ιταλικό Esquire

Οι ιδανικότερες συνταγές για την εποχή.

Καθώς προχωράμε προς τα ενδότερα του φθινοπώρου, τα αλέγκρα καλοκαιρινά ποτά παραδίδουν τη σκυτάλη στα πιο "στιβαρά" και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα cocktails. Το ιταλικό Esquire ζήτησε από 3 bartenders της σκηνής του Μιλάνου να προτείνουν τις ιδανικότερες για την εποχή συνταγές. Αυτές είναι οι προτάσεις τους. 

Branca Milano

3 φθινοπωρινά cocktails από το ιταλικό Esquire

O Matteo Landi, bar manager στο Botanical Club του Μιλάνου, προτείνει ένα cocktail φόρο-τιμής στην πόλη. Ένα ποτό δυνατό, πικρό αλλά ευχάριστο, που είναι μία εξαιρετική επιλογή για απεριτίφ ή ακόμη και για ντιτζεστίφ. 

Υλικά

  • 1 μεζούρα Carpano Antica Formula
  • 1/3 μεζούρας Fernet-Branca
  • 1/3 μεζούρας Stravecchio Branca
  • ένα κλαδάκι μέντας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα ποτήρι old-fashioned μαζί με πάγο.
  2. Ανακατεύεις ελαφρώς.
  3. Γαρνίρεις με τη μέντα και σερβίρεις.

Spanish Caravan

ΚΟΚΤΕΪΛ 2

O Francesco Abisso είναι bartender του The Clover, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά μέρη του Μιλάνου, καθώς σερβίρει burgers και cocktails, μένοντας ανοιχτό σχεδόν όλο το βράδυ. Προτείνει ένα τέλεια ισορροπημένο ποτό, που παντρεύει τη γλυκύτητα του sherry με την ξηρότητα της τεκίλας, χαρίζοντας παράλληλα μία όξινη και πικάντικη επίγευση.

Υλικά

  • 1 μεζούρα sherry Almacenista Amontillado Lustau
  • 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
  • 1/3 μεζούρας λευκή τεκίλα
  • ginger beer 
  • 4 σταγόνες Angostura bitters
  • μία αποξηραμένη φέτα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις το sherry, το χυμό λεμονιού και την τεκίλα σε ένα ποτήρι highball με πάγο και ανακατεύεις. 
  2. Απογεμίζεις με την ginger beer και προσθέτεις τα bitters.
  3. Γαρνίρεις με τη φέτα λεμονιού και σερβίρεις.

Beet Kahlo

ΚΟΚΤΕΪΛ 1

Το μπαρ του εστιατορίου Al Cortile, και πάλι στο Μιλάνο, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects που θα συναντήσει κάποιος στην πόλη. Σε αυτό, ηγείται η Barbara Panetti, που παρουσιάζει cocktails όπως το Beet Kahlo, που βασίζεται στο mezcal και σε εποχιακά υλικά.

Υλικά

  • 1 μεζούρα mezcal
  • 1/2 μεζούρα χυμό παντζαριού
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι wasabi
  • 1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού
  • 1/2 μεζούρα λικέρ χαμομηλιού
  • μείγμα από αλάτι και wasabi για πέρασμα στο χείλος του ποτηριού

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινούνται. 
  2. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι old-fashioned, αφού πρώτα περάσεις το χείλος του με το μείγμα από αλάτι και wasabi.
  3. Προσθέτεις πάγο και σερβίρεις.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις