3 cocktails με τεκίλα που αναβαθμίζουν την κλασική Margarita

Κάποιες εναλλακτικές εκδοχές για ένα από τα best seller cocktails όλων των εποχών.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2019

Η all time classic Margarita είναι ασφαλώς από εκείνα τα ποτά που δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ και από αυτά που η πλειοψηφία των καταναλωτών λατρεύει για τη διαχρονική τους γεύση και τον πολύ απλό τρόπο παρασκευής. Κάποια twists ή ακόμη και ενδιαφέρουσες παραλλαγές της συνταγής ωστόσο, μπορούν να δώσουν ακόμη πιο νόστιμα αποτελέσματα. Ακολουθούν τρεις εκδοχές της, που έδωσαν στο αμερικανικό Esquire οι bartenders Ricardo Acevedo, Sophia Kim και Thomas Eslinger, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις και να πειραματιστείς εύκολα στο μπαρ του σπιτιού σου. 

Los Sayulitas

Η μεξικάνικη σημαία αλλά και κάποιες εκ των βασικών γεύσεων της χώρας της κεντρικής Αμερικής αποτέλεσαν την έμπνευση γι' αυτή την παραλλαγή της Margarita, που μπορεί μάλιστα να χαρίσει δύο διαφορετικά γευστικά προφίλ αναλόγως του τύπου της τεκίλας που θα χρησιμοποιήσεις - και στην οποία ασφαλώς θα πρέπει να προσαρμοστούν και τα υπόλοιπα συστατικά. 

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα λευκή τεκίλα
  • 1/3 μεζούρας χυμός αγγουριού
  • 1/3 μεζούρας χυμός ντομάτας 
  • 1/3 μεζούρας σιρόπι αγαύης
  • 1/3 μεζούρας χυμός lime

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν σε σέικερ με πάγο και ανακινούνται. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι coupe.

* Μπορείς να φτιάξεις μία ακόμη εναλλακτική της συγκεκριμένης συνταγής, χρησιμοποιώντας τεκίλα τύπου reposado, Campari, χυμό πορτοκαλιού και γρεναδίνη (στις ίδιες αναλογίες), ακολουθώντας παρόμοια διαδικασία παρασκευής. 

Wish You Were Here

Το συγκεκριμένο είναι ένα cocktail που προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις καθώς το πίνεις. Γι' αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούνται απροσδόκητα υλικά σε αυτό, όπως το γιαούρτι, που είναι δροσερό και έχει οξύτητες και υφή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ελαφρύ, τροπικό και δροσιστικό.

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα λευκή τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1/3 μεζούρας χυμός από lime
  • 1/3 μεζούρας πουρέ από passion fruit
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι μάνγκο
  • 1 κ.γ. γιαούρτι
  • 4 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα βασιλικού, μπαίνουν στο σέικερ και ανακατεύονται. 
  2. Σουρώνεις σε old fashioned ποτήρι με πάγο.
  3. Γαρνίρεις με τα φύλλα βασιλικού. 

Kai-Ki

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα blend μεταξύ δύο εκ των κλασικότερων cocktails, της Margarita και του Mai Tai. Τα στοιχεία του πρώτου έρχονται να συναντήσουν τον tiki χαρακτήρα και τα εξωτικά twists του δεύτερου, σε ένα άκρως ενδιαφέρον πάντρεμα.  

Υλικά 

  • 2 1/2 μεζούρες reposado τεκίλα 
  • 1 1/2 μεζούρα πουρές αχλαδιού
  • 1 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1 1/2 μεζούρα σουμάδα
  • 1/2 μεζούρα Cointreau
  • φύλλα δυόσμου, ένας κύβος ζάχαρης και μία σφήνα lime για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά σε σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς.
  2. Σουρώνεις σε tiki mug ή σε ποτήρι highball με θρυμματισμένο πάγο.
  3. Γαρνίρεις με τα φύλλα δυόσμου, τον κύβο ζάχαρης και τη σφήνα lime.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες