3 cocktails με τεκίλα που αναβαθμίζουν την κλασική Margarita

Κάποιες εναλλακτικές εκδοχές για ένα από τα best seller cocktails όλων των εποχών.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2019

Η all time classic Margarita είναι ασφαλώς από εκείνα τα ποτά που δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ και από αυτά που η πλειοψηφία των καταναλωτών λατρεύει για τη διαχρονική τους γεύση και τον πολύ απλό τρόπο παρασκευής. Κάποια twists ή ακόμη και ενδιαφέρουσες παραλλαγές της συνταγής ωστόσο, μπορούν να δώσουν ακόμη πιο νόστιμα αποτελέσματα. Ακολουθούν τρεις εκδοχές της, που έδωσαν στο αμερικανικό Esquire οι bartenders Ricardo Acevedo, Sophia Kim και Thomas Eslinger, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις και να πειραματιστείς εύκολα στο μπαρ του σπιτιού σου. 

Los Sayulitas

Η μεξικάνικη σημαία αλλά και κάποιες εκ των βασικών γεύσεων της χώρας της κεντρικής Αμερικής αποτέλεσαν την έμπνευση γι' αυτή την παραλλαγή της Margarita, που μπορεί μάλιστα να χαρίσει δύο διαφορετικά γευστικά προφίλ αναλόγως του τύπου της τεκίλας που θα χρησιμοποιήσεις - και στην οποία ασφαλώς θα πρέπει να προσαρμοστούν και τα υπόλοιπα συστατικά. 

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα λευκή τεκίλα
  • 1/3 μεζούρας χυμός αγγουριού
  • 1/3 μεζούρας χυμός ντομάτας 
  • 1/3 μεζούρας σιρόπι αγαύης
  • 1/3 μεζούρας χυμός lime

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν σε σέικερ με πάγο και ανακινούνται. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι coupe.

* Μπορείς να φτιάξεις μία ακόμη εναλλακτική της συγκεκριμένης συνταγής, χρησιμοποιώντας τεκίλα τύπου reposado, Campari, χυμό πορτοκαλιού και γρεναδίνη (στις ίδιες αναλογίες), ακολουθώντας παρόμοια διαδικασία παρασκευής. 

Wish You Were Here

Το συγκεκριμένο είναι ένα cocktail που προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις καθώς το πίνεις. Γι' αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούνται απροσδόκητα υλικά σε αυτό, όπως το γιαούρτι, που είναι δροσερό και έχει οξύτητες και υφή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ελαφρύ, τροπικό και δροσιστικό.

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα λευκή τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1/3 μεζούρας χυμός από lime
  • 1/3 μεζούρας πουρέ από passion fruit
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι μάνγκο
  • 1 κ.γ. γιαούρτι
  • 4 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα βασιλικού, μπαίνουν στο σέικερ και ανακατεύονται. 
  2. Σουρώνεις σε old fashioned ποτήρι με πάγο.
  3. Γαρνίρεις με τα φύλλα βασιλικού. 

Kai-Ki

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα blend μεταξύ δύο εκ των κλασικότερων cocktails, της Margarita και του Mai Tai. Τα στοιχεία του πρώτου έρχονται να συναντήσουν τον tiki χαρακτήρα και τα εξωτικά twists του δεύτερου, σε ένα άκρως ενδιαφέρον πάντρεμα.  

Υλικά 

  • 2 1/2 μεζούρες reposado τεκίλα 
  • 1 1/2 μεζούρα πουρές αχλαδιού
  • 1 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1 1/2 μεζούρα σουμάδα
  • 1/2 μεζούρα Cointreau
  • φύλλα δυόσμου, ένας κύβος ζάχαρης και μία σφήνα lime για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά σε σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς.
  2. Σουρώνεις σε tiki mug ή σε ποτήρι highball με θρυμματισμένο πάγο.
  3. Γαρνίρεις με τα φύλλα δυόσμου, τον κύβο ζάχαρης και τη σφήνα lime.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam

Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.

Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.

Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη

Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

MONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.

Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους

Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας