Το πρώτο aperitif χωρίς αλκοόλ

Το Roots Divino σε προκαλεί να ανακαλύψεις τις ρίζες σου, ακολουθώντας μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες τάσεις στον κόσμο του ποτού τελευταία.

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το Roots Divino. Αλλά πρώτα, οφείλεις να κατανοήσεις ένα από τα πιο δυνατά trends του κόσμου των spirits για το 2021. Πιθανότατα έχεις ακούσει για το Dry January. Ξέρεις, αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως μία καμπάνια της εταιρείας Alcohol Change UK το 1984, προκειμένου να επανέλθει ευκολότερα κάποιος από τις αλκοολικές κραιπάλες των γιορτών και ταυτόχρονα να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπίες. Εξελίχθηκε σχεδόν σε παγκόσμιο κίνημα. Η βασική αρχή του είναι απλή και ξεκάθαρη: Δεν θα βάλεις σταγόνα αλκοόλ στο στόμα σου από το πρωί της 1ης Ιανουαρίου και μέχρι την πρώτη μέρα του Φλεβάρη. Το χωροχρονικό πλαίσιο ανήκει φυσικά στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά μοιάζει να έχει επεκταθεί, δημιουργώντας ένα νέο 'κίνημα' drinkers και ανοίγοντας έναν διαφορετικό δρόμο για τις εταιρείες ποτών. 

Το No and Low alcohol drinks -από το YOLO στο NOLO δηλαδή- κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, δημιουργώντας φυσικά μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες τάσεις της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό κάνουν την εμφάνισή τους και τα αντίστοιχα νέα προϊόντα, που πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι και αρκετά ποιοτικά. 

Ένα ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν

Ένα από αυτά είναι και το Roots Divino, το πρώτο μη αλκοολούχο απεριτίφ με την υπογραφή της ελληνικής εταιρείας Roots Spirits. Λανσάρεται με 2 μοναδικές εκφράσεις με διαφορετικά μεσογειακά βότανα: το Roots Divino Bianco και το Roots Divino Rosso. Τα Roots Divino είναι τα πρώτα της κατηγορίας χωρίς αλκοόλ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Το Roots Divino Bianco και το Roots Divino Rosso βασίζονται στις συνταγές και την ιστορία του λευκού και κόκκινου βερμούτ, που επαναπροσδιορίζεται ως ένα μη αλκοολούχο απεριτίφ.

Το πρώτο aperitif χωρίς αλκοόλ

Το Roots Divino Bianco έχει αρώματα από θυμάρι, δενδρολίβανο και λεμόνι, με νότες ρίγανης και χαμομηλιού και μια γεύση που αφήνει τη φίνα αίσθηση φρέσκιας μέντας και λευκών ανθών. Το Roots Divino Rosso διαθέτει έναν γλυκόπικρο χαρακτήρα με πρωταγωνιστές την αρτεμησία, τη γεντιανή και ένα γήινο άρωμα μπαχαρικών με νότες εσπεριδοειδών. Η έκπληξη βρίσκεται στην επίγευση με αρώματα μελιού που καταλήγουν σε μια νότα πιπεριού και βανίλιας. 

ΠΟΤΟ ROOTS DIVINO 2

Τα Roots Divino είναι η νεότερη προσθήκη στην ελληνική οικογένεια premium λικέρ των Roots (Roots Mastic, Roots Rakomelo, Roots Diktamo, Roots Kanela), που βασίζονται σε παλιές συνταγές με πλούσια παράδοση και 100% φυσικά, μοναδικά συστατικά από την ελληνική γη. Τα Roots Divino είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέσω της Pernod Ricard Hellas, ενώ η παραγωγή τους γίνεται στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μυτιλήνη.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.