Dry January με αυτά τα ποτά

Αlcohol-free προτάσεις για να κάνεις ένα διάλειμμα από το ποτό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Ιανουαρίου 2021

Ώρα για Dry January λοιπόν. Είναι γεγονός πως η εορταστική ανάπαυλα των Χριστουγέννων ενδείκνυται, σχεδόν παραδοσιακά, για παρασπονδίες τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού. Αυτό, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού και η εκτεταμένη παραμονή στο σπίτι ίσως και να επεκτάθηκε σε ευρύτερα χρονικά πλαίσια εντός του 2020.

Μετά από τις εν λόγω ημέρες ωστόσο, έχεις μία καλή ευκαιρία να επανέλθεις σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Στην πρώτη περίπτωση με την υιοθέτηση κάποιας μικρότερης ή μεγαλύτερης δίαιτας. Στη δεύτερη, ίσως θα πρέπει να ακολουθήσεις το ολοένα και πιο ανερχόμενο trend του Dry January. 

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως μία καμπάνια της εταιρείας Alcohol Change UK το 1984 προκειμένου να επανέλθει ευκολότερα κάποιος από τις αλκοολικές κραιπάλες των γιορτών και ταυτόχρονα να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπίες, εξελίχθηκε σχεδόν σε παγκόσμιο κίνημα. Η βασική αρχή του είναι απλή και ξεκάθαρη: Δεν θα βάλεις σταγόνα αλκοόλ στο στόμα σου από το πρωί της 1ης Ιανουαρίου και μέχρι την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη. Στην πρωτοβουλία εντάσσονται ετησίως όλο και περισσότερα brands, εταιρείες αλλά και επιστημονικά ινστιτούτα. Οι κολοσσοί του spirits industry έχουν αντιληφθεί ασφαλώς τη σημασία του αλλά και την όλο και πιο διαδεδομένη τάση των low ABV ή alcohol-free ποτών, κάνοντας σημαντικά βήματα και παρουσιάζοντας αρκετά ενδιαφέροντα προϊόντα προς αυτή την κατεύθυνση.

Betera Sparkling Botanical Beverages

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betera (@drinkbetera)

Τρεις τύποι που μέχρι πρότινος εργάζονταν σε εστιατόρια, στη βιομηχανία του κρασιού και στον κόσμο της διαφήμισης, οι Paul Eschbach, Nick Benz και Aaron Sanchez, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησαν στην αγορά τις τρεις πρώτες γεύσεις των αφρώδων, βοτανικών ποτών τους. Αυτές (Rhubarb-Hibiscus, Elderflower-Lime και Ginger-Orange) δεν περιέχουν αλκοόλ, ενώ έχουν ελάχιστη ζάχαρη και θερμίδες.

Brooklyn Brewery Special Effects IPA

Η νεοϋορκέζικη craft ζυθοποιία μπήκε στον non-alcoholic κόσμο της μπύρας στα τέλη του 2018 και έκτοτε πειραματίζεται αρκετά σε τέτοιου είδους επιλογές. Αφού πούλησε περισσότερα από 250.000 κιβώτια της Special Effects Hoppy Amber πέρυσι, παρουσιάζει φέτος τη νέα της πρόταση, μία IPA με λιγότερες από 100 θερμίδες και ABV κάτω του 0.5%.

CEDER’S Distilled Non-Alcoholic Gin

Το CEDER’S alt-gin ήταν μία ιδέα του Craig Hutchison και της συζύγου του Maria Sehlstrom, η οποία έγινε πράξη το 2017. Το εναλλακτικό gin χωρίς αλκοόλ συνδυάζει νερό από τη Σουηδία και βότανα από την Αφρική, πέρα από τον άρκευθο. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που ανήκει πλέον στο portfolio της Pernod Ricard.

Optimist Drinks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OPTIMIST (@optimistdrinks)

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο non-alcoholic spirit brand από το Λος Άντζελες που δημιουργήθηκε για όλους εκείνους που θέλουν να αποτελούν μέρος της ιεροτελεστίας του social drinking χωρίς όμως απαραίτητα να πιουν αλκοόλ. Η εταιρεία παράγει προς το παρόν τρία βοτανικά ποτά -Bright, Fresh και Smokey- τα οποία συνδυάζουν 10-15 υλικά και δημιουργούνται από τον master distiller στο κέντρο του ΛΑ.


Διάβασε ακόμη για 2 τέλεια pairings ποτού-σοκολάτας, 5 από τις πιο περίεργες μπύρες που κυκλοφορούν εκεί έξω και τον Κώστα Ιγνατιάδη που θεωρεί τα μπαρ σταθμούς της νοσταλγίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails