Dry January με αυτά τα ποτά

Αlcohol-free προτάσεις για να κάνεις ένα διάλειμμα από το ποτό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιανουαρίου 2022

Ώρα για Dry January λοιπόν. Είναι γεγονός πως η εορταστική ανάπαυλα των Χριστουγέννων ενδείκνυται, σχεδόν παραδοσιακά, για παρασπονδίες τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού. Μετά από τις εν λόγω ημέρες ωστόσο, έχεις μία καλή ευκαιρία να επανέλθεις σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Στην πρώτη περίπτωση με την υιοθέτηση κάποιας μικρότερης ή μεγαλύτερης δίαιτας. Στη δεύτερη, ίσως θα πρέπει να ακολουθήσεις το ολοένα και πιο ανερχόμενο trend του Dry January

Ένα μάλλον απαραίτητο trend

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως μία καμπάνια της εταιρείας Alcohol Change UK το 1984 προκειμένου να επανέλθει ευκολότερα κάποιος από τις αλκοολικές κραιπάλες των γιορτών και ταυτόχρονα να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπίες, εξελίχθηκε σχεδόν σε παγκόσμιο κίνημα. Η βασική αρχή του είναι απλή και ξεκάθαρη: Δε θα βάλεις σταγόνα αλκοόλ στο στόμα σου από το πρωί της 1ης Ιανουαρίου και μέχρι την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη. Στην πρωτοβουλία εντάσσονται ετησίως όλο και περισσότερα brands, εταιρείες αλλά και επιστημονικά ινστιτούτα. 

> Διάβασε ακόμη: Τα drink trends του 2022

Οι κολοσσοί του spirits industry έχουν αντιληφθεί ασφαλώς τη σημασία του αλλά και την όλο και πιο διαδεδομένη τάση των low ABV ή alcohol-free ποτών, κάνοντας σημαντικά βήματα και παρουσιάζοντας αρκετά ενδιαφέροντα προϊόντα προς αυτή την κατεύθυνση.

Tuscan Tree

Πρόκειται για ένα μη αλκοολικό aperitivo εμπνευσμένο από τους πορτοκαλόκηπους και τα περιβόλια της βορειοδυτικής Ιταλίας. Το  0% ABV spirit είναι εμποτισμένο με πραγματικό χυμό πορτοκαλιού και ιταλικό αφρώδες κρασί, μαζί με ένα σύνθετο μείγμα μη αλκοολούχων βοτανικών αποσταγμάτων. Αποτελεί μία έξοχη βάση για non-alcoholic Negroni.

Lowlander

Dry January με αυτά τα ποτά

Πρόκειται για μία σειρά από low και no alcohol μπύρες με βότανα από την Ολλανδία. Από τις πιο νόστιμες επιλογές τους είναι η 0% Wit Beer, η 0.3% IPA με μάνγκο, κάρδαμο και πορτοκάλι και η Cool Earth Lager, μία ενθουσιώδης pilsner με 4% ABV.

Betera Sparkling Botanical Beverages

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betera (@drinkbetera)

Τρεις τύποι που μέχρι πρότινος εργάζονταν σε εστιατόρια, στη βιομηχανία του κρασιού και στον κόσμο της διαφήμισης, οι Paul Eschbach, Nick Benz και Aaron Sanchez, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησαν στην αγορά τις τρεις πρώτες γεύσεις των αφρώδων, βοτανικών ποτών τους. Αυτές (Rhubarb-Hibiscus, Elderflower-Lime και Ginger-Orange) δεν περιέχουν αλκοόλ, ενώ έχουν ελάχιστη ζάχαρη και θερμίδες.

Brooklyn Brewery Special Effects IPA

Η νεοϋορκέζικη craft ζυθοποιία μπήκε στον non-alcoholic κόσμο της μπύρας στα τέλη του 2018 και έκτοτε πειραματίζεται αρκετά σε τέτοιου είδους επιλογές. Αφού πούλησε περισσότερα από 250.000 κιβώτια της Special Effects Hoppy Amber πέρυσι, παρουσιάζει φέτος τη νέα της πρόταση, μία IPA με λιγότερες από 100 θερμίδες και ABV κάτω του 0.5%.

CEDER’S Distilled Non-Alcoholic Gin

Το CEDER’S alt-gin ήταν μία ιδέα του Craig Hutchison και της συζύγου του Maria Sehlstrom, η οποία έγινε πράξη το 2017. Το εναλλακτικό gin χωρίς αλκοόλ συνδυάζει νερό από τη Σουηδία και βότανα από την Αφρική, πέρα από τον άρκευθο. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που ανήκει πλέον στο portfolio της Pernod Ricard.

Optimist Drinks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OPTIMIST (@optimistdrinks)

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο non-alcoholic spirit brand από το Λος Άντζελες που δημιουργήθηκε για όλους εκείνους που θέλουν να αποτελούν μέρος της ιεροτελεστίας του social drinking χωρίς όμως απαραίτητα να πιουν αλκοόλ. Η εταιρεία παράγει προς το παρόν τρία βοτανικά ποτά -Bright, Fresh και Smokey- τα οποία συνδυάζουν 10-15 υλικά και δημιουργούνται από τον master distiller στο κέντρο του ΛΑ.

 


Διάβασε ακόμη για 2 τέλεια pairings ποτού-σοκολάτας, 5 από τις πιο περίεργες μπύρες που κυκλοφορούν εκεί έξω και τον Κώστα Ιγνατιάδη που θεωρεί τα μπαρ σταθμούς της νοσταλγίας.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα