Όταν ο James Bond έπινε ουίσκι

Από τα Highlands μέχρι το Τένεσί, όλες οι φορές που ο 007 τίμησε τον βασιλιά των ποτών.

Ξέχνα εκείνα τα Martinis. Ο James Bond εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φίλος του ουίσκι, έχοντας τιμήσει τον βασιλιά των ποτών αρκετές φορές. Πολλές περισσότερες δε, συγκριτικά με τις ταινίες, το έχει κάνει στις σελίδες του Ian Fleming. Αλλά ας περιοριστούμε στις ταινίες.

Haig and Haig Pinch

Πότε το ήπιε; Στο  Live and Let Die, πίνοντας μαζί με τον Felix Leiter στο Sugar Ray της Seventh Avenue. 

Τι είναι ακριβώς; Ένα από τα δημοφιλέστερα σκωτσέζικα ουίσκι που υπάρχουν, το Haig and Haig είναι πάντοτε μία αξιόπιστη επιλογή. Βγάζει καραμέλα και καμένη βελανιδιά στη μύτη, με απαλότητα που καλύπτει κάποιες πιο αιχμηρές νότες του. Ακριβώς όπως και ο ίδιος ο 007 δηλαδή.

Όταν ο James Bond έπινε ουίσκι

Old Grand-Dad Bourbon

Πότε το ήπιε; Και πάλι στο Live and Let Die, εντός του τρένου Silver Phantom, που μετέφερε τον ίδιο και την Solitaire (Jane Seymour) στην Ουάσινγκτον.

Τι είναι ακριβώς; Ένα bourbon με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίκαλη. Έχει έντονα και πικάντικα στοιχεία. 

Black & White

Πότε το ήπιε; Στο Moonraker, ο Roger Moore παραγγέλνει ένα "ουίσκι με σόδα σε ψηλό ποτήρι" στο Kingsdown, λίγο πριν συναντήσει τον Sir Hugo Drax.

Τι είναι ακριβώς; Ένα blended σκωτσέζικο ουίσκι, με υψηλή αναλογία σε σιτηρά. Έχει ευχάριστες όξινες νότες και στο στόμα βγάζει ξηρά φρούτα και μέλι.

Canadian Club

Πότε το ήπιε; Στο Dr. No, μετά την προπόνησή του με τον Quarrel  και πριν την προετοιμασία του για την αποστολή στο Crab Key, ο 007 απολαμβάνει ένα τέτοιο στον κήπο του bungalow του, με σόδα

Τι είναι ακριβώς; Αυτό το μεσαίου σώματος rye είναι ένα από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της καναδικής σχολής ουίσκι. Γλυκό στο στόμα, ελαφρώς πιπεράτο, με ήπια επίγευση.

ΟΥΙΣΚΙ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 1

I. W. Harper Kentucky Straight Bourbon

Πότε το ήπιε; Στο On Her Majesty’s Secret Service και στο κινητό γραφείο του Marc-Ange Draco.

Τι είναι ακριβώς; Ένα σπάνιο -και εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί έστω και μία φιάλη του σήμερα- bourbon που βγάζει αρώματα από πεκάν, κανέλα, καραμέλα και καπνό. 

Jack Daniel’s

Πότε το ήπιε; Και πάλι στο On Her Majesty’s Secret Service, την ώρα που ενημερώνει τον Κορσικανό villain Marc-Ange Draco για τον γάμο του με την Contessa Teresa di Vicenzo.

Τι είναι ακριβώς; Όλοι ξέρουμε το Jack. Το παγκοσμίου φήμης Tennessee Whiskey, που ποτέ δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει, για κανένα λόγο.

ΟΥΙΣΚΙ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 3

Suntory

Πότε το ήπιε; Στο You Only Live Twice, όταν ο Tiger Tanaka του ζητά να σκοτώσει τον Dr. Guntram Shatterhand (ψευδώνυμο του Ernst Stavro Blofeld). Ο Bond μάλιστα αναφέρει πως "το ιαπωνικό ουίσκι μπορεί να αποτελέσει γερό θεμέλια για οτιδήποτε". Τόσο μπροστά.

Τι είναι ακριβώς; Η πιο ελαφριά και "εύκολη" εκδοχή ενός εκ των πιο αναγνωρίσιμων ιαπωνικών ουίσκι. Είναι τέλειο με σόδα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.