Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με θαυμάσια ροζέ κρασιά

7 έξοχες επιλογές για την Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ κρασιού. Όποτε κι αν είναι αυτή.

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις του οινικού κόσμου σχετίζεται με το πότε ακριβώς πρέπει να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ κρασιού. Ναι, κι όμως. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να τιμάται κάθε δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, άλλοι στις 13 του μήνα και οι Αμερικανοί επιμένουν στις 9 του πρώτου μήνα του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, κάθε θερινή ημέρα είναι μία καλή ευκαιρία για να απολαύσεις ένα ποιοτικό ροζέ κρασί. Όπως αυτά που ακολουθούν.

Μικρή Κιβωτός Ροζέ 2019 Κτήμα Λαντίδη

Η Μικρή Κιβωτός είναι ένα ροζέ κρασί-έκπληξη από 100% Μοσχοφίλερο, που μας έρχεται από την Αργολίδα και το Κτήμα Λαντίδη.  Λαμπερό στην όψη, διαθέτει απαλό σομόν χρώμα. Λεπτά αρώματα από γλυκό κυδώνι, πετροκέρασο και φράουλα, συνυπάρχουν αρμονικά με νότες λευκού τριαντάφυλλου, ζουμπούλι και νυχτολούλουδο, χαρίζοντας μια άκρως ανθική αίσθηση. Το στόμα είναι πλούσιο με λιπαρή, βουτυρώδη υφή και απόλυτη ισορροπία. 

Κτήμα Γαία 14-18 Αγιωργίτικο Ροζέ 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gaia Wines (@gaiawines)

H έννοια "πολυδυναμική ποικιλία" βρίσκει στο Αγιωργίτικο μία πραγματική διάσταση. Το 14-18 h είναι μία απ’ αυτές τις διαστάσεις. Σταφύλια από τις ημιορεινές κοινότητες του Ασπρόκαμπου της Νεμέας αφού εκραγιστούν οδηγούνται σε ψυχόμενες δεξαμενές. Εκεί, ο αρχικά λευκός μούστος θα μείνει σε επαφή με τους φλοιούς του σταφυλιού για περίπου 14-18 ώρες, αποκτώντας έτσι αυτό το έξοχο χρώμα και το τυπικό άρωμα της ποικιλίας.

Χρώμα βαθύ τριανταφυλλί, ιδιαίτερα ελκυστικό. Άρωμα φρουτώδες με κυρίαρχες συνιστώσες, αυτές του κερασιού και του φραγκοστάφυλου, τυπικό του Αγιωργίτικου των υψωμάτων. Γεύση δροσερή και ανάλαφρη. Μπορείς να το δοκιμάσεις με ζυμαρικά, λευκό κρέας, πίτσα και κρύα πιάτα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρων ο συνδυασμός του με κινέζικη κουζίνα.

ΦILOS Ροζέ 2019 Chateau Kaniaris

Φινετσάτο και καλοφτιαγμένο, με ελκυστικό ροζέ χρώμα που σαγηνεύει τα βλέμματα μέσα στη φιάλη και άκρως αινιγματική. Παράγεται από τον συνδυασμό των ποικιλιών Grenache και Syrah, στα Γεράνεια Όρη και έρχεται να αιχμαλωτίσει εκτός από τα βλέμματα και τις αισθήσεις. Στην όψη μαγνητίζει το χαρακτηριστικό ροζ - σομόν χρώμα, που θυμίζει ροδοπέταλα. Στη μύτη αναδύει φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων σε συνδυασμό με νότες τριαντάφυλλου,  ενώ στο στόμα είναι απαλό, αρμονικό και χαρίζει μια υπέροχη φρεσκάδα. 

Animeo Alcohol Free

Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με θαυμάσια ροζέ κρασιά

Το ροζέ αφρώδες Animeo είναι ένα εξαιρετικό κρασί ιδανικό για κάθε στιγμή της μέρας και τέλειος σύντροφος για το ένα ελαφρύ γεύμα. Πολύ δροσιστικό με λεπτές φυσαλίδες μεγάλης διάρκειας, που συνδυάζεται όμορφα με ζυμαρικά, ασιατική κουζίνα και θαλασσινά. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός σύντροφος για όλα τα είδη σαλάτας και τυριών.

Κτήμα Κυρ-Γιάννη Ακακίες 2019

ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ ΑΚΑΚΙΕΣ

Από την ποικιλία Ξινόμαυρο και αμπελώνες που βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. (στο Δήμο Αγίου Παντελεήμονα, εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιο). Διαθέτει ζωηρό ροζ χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονα αρώματα φράουλας και μικρών κόκκινων φρούτων του δάσους συνθέτουν τον τυπικό γοητευτικό χαρακτήρα του κρασιού. Η στρογγυλεμένη οξύτητα δροσίζει το σώμα χωρίς όμως να διαθέτει την υψηλή ένταση ενός ροζέ Ξινόμαυρου από το Αμύνταιο, ενώ το τελείωμα αφήνει στο στόμα αρώματα κόκκινων φρούτων που διαρκούν.

Pink Pull Rose Κτήμα Καριπίδη 2019

Από την οικογένεια Καριπίδη στη Θεσσαλία, ένα αξιοπρεπές ξηρό ροζέ κρασί, από την ιταλικά ποικιλία Sangiovese.  Γοητευτικό ανοιχτόχρωμο ροζ στην όψη, με κρεμμυδί απόχρωση, και ασημένιες ανταύγειες. Αρώματα κυδωνόπαστας, λίτσι, και φλούδας πορτοκαλιού. Ο αρωματικός του χαρακτήρας αποδίδετε και γευστικά Στόμα λιπαρό με ισορροπημένη οξύτητα. Μια επιλογή για κάθε διάθεση.

Peplo 2019 Κτήμα Σκούρα

Το χρώμα είναι λαμπερό και φίνο, το απόλυτο κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα το κεράσι η φράουλα ένα ίχνος λεμονιού εσπεριδοειδών γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. 

Το στόμα είναι γεμάτο, με νεύρο και οξύτητα, λιπαρό σώμα, δροσερό, πολύπλοκο, και πολυεπίπεδο. Αρωμάτα ακακίας, γλυκιά βανίλια και νύξεις ορυκτού, συναντώνται τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα και συμπληρώνονται με νότες γλυκολέμονου και εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.

 


Info

Τα παραπάνω κρασιά αλλά και εκατοντάδες ακόμη θα τα βρεις στην Κάβα Ανθίδη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.