Γιατί όλοι πίνουν (περισσότερη) μπύρα το καλοκαίρι
Η επιστροφή στην outdoor ζωή, ο ζεστός καιρός και η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου μοιάζουν να έχουν πάντοτε έναν κοινό αλκοολικό –ή και μη– παρονομαστή: την μπύρα.
Γιατί όλοι πίνουν μπύρα το καλοκαίρι; Αυτή είναι μία ερώτηση που θα μπορούσε να σηκώσει αρκετές απαντήσεις, αλλά θα αρκεστούμε στην πιο άμεση, εύκολη και αβίαστη: Κάθε καλοκαιρινή ημέρα είναι η καταλληλότερη περίσταση για μία μπύρα. Ή και για τρεις. Στην παραλία ή σε κάποιο τραπέζι με φίλους. Ή οπουδήποτε αλλού.
Και τι να πιεις;
Οι προτεινόμενες μπύρες για την εποχή αντικατοπτρίζουν και τη διάθεση όλων. Πρέπει να είναι ελαφριές και παγωμένες. Αν πάλι αναζητάς κάποιες κατευθύνσεις, έχε κατά νου πως πρέπει να προτιμήσεις τις πιο φρουτώδεις (συνήθως είναι πιο εύγευστες και περιέχουν λιγότερο αλκοόλ) ή κάποια Weiss (γενικότερα, οι wheat beers είναι από μόνες τους καλές επιλογές). Με πολλούς τρόπους, μία κλασική pilsner μπορεί να είναι σπουδαία για την περίοδο που το θερμόμετρο θα είναι καρφωμένο στους 30°C.

Πολλοί την πίνουν για να δροσιστούν, άλλοι πάλι χρησιμοποιούν το επιστημονικό τους background ή απλά κάποιες σκόρπιες γνώσεις για να δικαιολογήσουν κάθε τελάρο μέρα-μεσημέρι.
> Διάβασε ακόμη: Κι αν οι καλύτερες μπίρες φτιάχνονται στα ελληνικά νησιά;
Η μπύρα είναι πλούσια σε αμινοξέα και βιταμίνες και, ναι, μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη και στη βελτίωση της όρεξής σου, στην τόνωση των λειτουργιών της σπλήνας, πέρα από την εξάλειψη του αισθήματος της καλοκαιρινής ζέστης.
> Διάβασε ακόμη: Απόδραση στις οινικές διαδρομές της Μαντινείας
Μην ξεχνάς ακόμη πως το καλοκαίρι είναι η εποχή με το λιγότερο άγχος και στρες: Ίσως η μπύρα να βοηθά (και) σε αυτό, με παλαιότερες έρευνες της Mayo Clinic να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ήπια κατανάλωσή της μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Ας πιούμε, λοιπόν, μία μπύρα σε όλα αυτά. Ή και δύο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.