Όλοι πίνουν Negroni

Η λίστα με τα best-selling classic cocktails για το 2022 έφερε την αποκαθήλωση του Old Fashioned από την κορυφή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Ιανουαρίου 2022

Ο βασιλιάς είναι νεκρός, ζήτω ο βασιλιάς. Ή περίπου. Η ετήσια λίστα του Drinks International για τα πιο δημοφιλή ποτά της χρονιάς έφερε μεταξύ άλλων και μία σημαντική διαφοροποίηση στην κορυφή των κλασικών cocktails με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Στη σχετική κατηγορία και μετά από 8 χρόνια, το Old Fashioned δε βρίσκεται πια στην κορυφή. Το Negroni είναι εκείνο που το διαδέχθηκε, δείχνοντας μία σαφή τάση του καταναλωτικού κοινού.

> Διάβασε ακόμη: Τα ουίσκι που θα μας απασχολήσουν σοβαρά το 2022

Το 'πόρισμα' προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσαν στο δημοφιλές και αξιόπιστο Μέσο 100 σημαντικά μπαρ από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πώς μεταφράζεται η δημοφιλία του Negroni

Για πολλά χρονιά, το Negroni βρισκόταν στο top-3 της σχετικής λίστας αλλά ποτέ στην κορυφή. Πλέον, το κοινό δείχνει να αγκαλιάζει περισσότερο από ποτέ -και σε πιο πολλά μέρη- το trend του aperitivo, την ίδια στιγμή που φαίνεται να ψάχνεται γευστικά με τα bitter-drinks.

Όλοι πίνουν Negroni

Παράλληλα, ίσως γίνεται πιο ορατή από ποτέ η επιρροή των Ιταλών bartenders πίσω από τις δημοφιλέστερες μπάρες του πλανήτη. Γιατί το Negroni, θα αναρωτηθεί κανείς. Το δελεαστικό όσο και μυστηριώδες ρουμπινί χρώμα του είναι ένας gamechanger παράγοντας.

ΤΟ ΝΕΓΚΡΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η απλότητά του -με ίσια μέρη από gin, γλυκό βερμούτ και Campari- επίσης. Όπως λένε όμως και οι σημαντικότεροι Ιταλοί bartenders, "το Negroni θα το εκτιμήσει κανείς μετά την τρίτη φορά που θα το πιει". Και έχουν δίκιο. Επιπροσθέτως, είναι ένα από εκείνα τα ποτά που ο καθένας μπορεί να φτιάξει εύκολα στο σπίτι - ακόμη κι αν ακολουθήσει την αν μη τι άλλο ιντριγκαδόρικη συνταγή του Stanley Tucci.

> Διάβασε ακόμη: NFTs τώρα και στο μπαρ

Προέκυψαν όμως και κάποιες ακόμη παρατηρήσεις/τάσεις. Για παράδειγμα, το Aperol Spritz βρίσκεται πια στην έκτη θέση, μετά από καιρό που έβρισκε μία θέση στην πρώτη πεντάδα. Ή, επίσης, η επιβεβαίωση της ανόδου του Εspresso Μartini, που από το νο.23 της περσινής κατάταξης, σκαρφάλωσε στο νο.7 φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, cheers.

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.