
Mykonos Charm: Όταν το νησί των Ανέμων συνάντησε την Προβηγκία
Ένα άκρως ευχάριστο και ενδιαφέρον κρασί, που δένει με τον τρόπο του τις δύο εντελώς διαφορετικές αλλά εξίσου διάσημες περιοχές.

Εδώ και δεκαετίες, ο πελεκάνος αποτελεί το "γούρι" και το σύμβολο της Μυκόνου. Επιθυμώντας να διατηρήσουν την ιστορία του, κάποιοι εμπνευσμένοι δημιουργοί αποφάσισαν να συστήσουν στο κοινό το Mykonos Charm, 'κλείνοντας' σε ένα κομψό αντικείμενο την ανεξαρτησία, την ανεμελιά, την αυτοπεποίθηση, την τόλμη και την κουλτούρα του νησιού των Ανέμων.

Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, κι έτσι το πτηνό-έμβλημα συναντάται και στην ετικέτα ενός αληθινά φινετσάτου ροζέ κρασιού.
Mykonos Charm (και) στο ποτήρι
Το blend από Μοσχοφίλερο (60%), Cabernet Sauvignon (20%) και Merlot (20%) δίνει ένα πολύ ευχάριστο και άκρως ενδιαφέρον οινικό αποτέλεσμα, με 12% αλκοολικότητα. Η αναγωγή στην Προβηγκία είναι προφανής και εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς από το λαμπερό ροδακινί χρώμα του, που αναδεικνύει τη λεπτότητα και τη φινέτσα, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα κρασιά της γαλλικής Μέκκας των ροζέ οίνων.

Ο πληθωρικός κόσμος και ο αρωματικός πλούτος κόκκινων φρούτων, φράουλας, κερασιού, νότες εσπεριδοειδών, μύρτιλου και άνθους από φραγκοστάφυλο είναι ευδιάκριτες αμέσως, δίνοντας μία κομψή και δυναμική μύτη. Στο στόμα, συμπαγής και έντονη η δομή, προετοιμάζει τον ουρανίσκο για τη φινέτσα των ποικιλιών, συνοδευόμενη από στρογγυλότητα και μία φρουτωδώς τραγανή φρεσκάδα. Η τελευταία διαδρά στο γενικότερο χαρακτήρα του μαζί με μια δροσερή οξύτητα και μαζί καταλήγουν σε μία μακρά, αρωματική επίγευση.
> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του Pacha, του πιο θρυλικού club της Ίμπιζα
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το Mykonos Charm στέκεται όμορφα δίπλα το φαγητό, ειδικά αν μιλάμε για ψάρι και ψητά θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες κλπ), αστακομακαρονάδες, λευκά κρέατα καθώς και τυριά με ήπια γεύση. Σε περίπτωση που αναζητάς ένα φρουτένιο pairing, οφείλεις να το δοκιμάσεις με φράουλες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες