Η σκοτεινή πλευρά του Skinos

Το δημοφιλές ελληνικό spirit ξεκλειδώνει την επόμενη πίστα απόλαυσης, με ένα φρέσκο και ιδιαίτερο προϊόν.

Προφανώς και γνωρίζεις το Skinos Mastiha Spirit, το έξοχο ελληνικό λικέρ που ουσιαστικά σύστησε στο industry τα μυστικά της μαστίχας, ακολουθώντας μία act local-think global λογική και ξεχωρίζοντας σε διαγωνισμούς όπως το San Francisco World Spirits Competition και τα SIP Awards (Spirits International Prestige). Αφού έγραψε -και συνεχίζει να γράφει- τη δική το ξεχωριστή πορεία τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά, το brand κάνει το επόμενο βήμα, με το Skinos Dark.

Τι εστί Skinos Dark

Μαστίχα και καφές είναι ταυτισμένα με την τέχνη του καλωσορίσματος και, γενικότερα, με τη μοναδική στο είδος της ελληνική φιλοξενία. Είναι παράδοση άλλωστε ο καφές να σερβίρεται συνοδεία ενός μικρού λουκουμιού με άρωμα μαστίχας.

Ο Skinos πρωτοπορεί ξανά συνδυάζοντας τη ντόπια κουλτούρα του καφέ με την παράδοση της μαστίχας σε ένα απόσταγμα που αποπνέει καινοτομία. To απόσταγμα μαστίχας που αποτελεί την καρδιά του Skinos Mastiha Spirit, παντρεύεται με υψηλής ποιότητας απόσταγμα καφέ και εμβαπτίζεται με αψιθιά, δημιουργώντας ένα μοναδικά πολύπλοκο ελληνικό bitter.

Έχει πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων φρεσκοψημένου καφέ με γήινες νότες των φυσικών δακρύων μαστίχας, ενώ η βοτανικότητα προέρχεται από την αρτεμίσια. Το σώμα είναι πλούσιο με καθαρό χαρακτήρα καφέ και νότες φυσικής μαστίχας Χίου. Η μακρά του επίγευση κλείνει με μια ελαφρά πικράδα που ισορροπεί άψογα τη γλυκύτητα της μαστίχας.

Πώς πίνεται; Παίζει πολύ καλά σε Espresso Martini, είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε -ένα πιο 'σκοτεινό' Negroni ενώ μπορεί να σερβιριστεί και σε σφηνάκι, ως ντιτζεστίφ.

Παράλληλα, συναντάμε και το canned cocktail Skinos Med, που φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα hit του φετινού καλοκαιριού. Δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό αγαπημένων ελληνικών συστατικών (φύλλα βασιλικού, χυμό λεμονιού και, φυσικά, απόσταγμα μαστίχας).

Η σκοτεινή πλευρά του Skinos

Απολαμβάνεται σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο και γαρνίρεται με ένα μεγάλο φύλλο βασιλικού. Ή απευθείας από το κουτάκι, αρκεί να είναι παγωμένο.

Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες