
Bootleg Series, το συλλεκτικό ουίσκι του Bob Dylan
Ωριμάζει σε ιαπωνικά βαρέλια από την σπανιότερη βελανιδιά του κόσμου και η τιμή του θα ανέρχεται στα $500.

Στη μεγάλη παρέα των celebrities που λανσάρουν τα δικά τους ποτά έχει μπει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο ο Bob Dylan, με το ουίσκι Heaven's Door. Ασφαλώς, δεν περιορίστηκε στις 3 αρχικές εκδοχές (Tennessee bourbon, American Double Barrel και rye) αλλά ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά και μία σειρά με συλλεκτικές φιάλες, που θα ονομάζεται Bootleg Series.
Η limited-edition φιάλη (θα βγει στην αγορά σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό) θα φιλοξενεί ουίσκι που παλαιώνει εδώ και 25 χρόνια σε ιαπωνικά δρύινα βαρέλια Mizunara. Το ξύλο της βελανιδιάς Mizunara (το δέντρο ευδοκιμεί μόνο στην Ιαπωνία) είναι ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά του πλανήτη. Τα δέντρα, δεν κόβονται πριν από την ηλικία των 200 ετών, ενώ τα βαρέλια που έχουν κατασκευαστεί από αυτά έχουν συμβάλλει στην ποιότητα -και μετέπειτα επιτυχία- των ιαπωνικών whisky brands.
Κάτι που δικαιολογεί (όσο ασφαλώς μπορεί να γίνει αυτό) την τιμή των $499 για κάθε ένα από τα σπάνια μπουκάλια του Heaven's Door, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα έγινε και το λανσάρισμα του 10 Year Old 100 Proof Tennessee Straight Bourbon από το αποστακτήριο του 77χρονου θρύλου της μουσικής, το οποίο κοστίζει $130 και πωλείται μαζί με τη συλλεκτική θήκη, στο καπάκι της οποίας φιλοξενούνται κόπιες των χειρογράφων του Dylan, με τους στίχους των "Maggie's Farm" και "Subterranean Homesick Blues".
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το ουίσκι της Bootleg Series έρχεται να προστεθεί σε μία ακόμη σύμπραξη ΗΠΑ-Ιαπωνίας του εν λόγω κλάδου: Πριν λίγο καιρό, το Jim Beam και το αποστακτήριο Suntory αποκάλυψαν τη δημιουργία ενός υβριδικού ουίσκι που θα έχει στοιχεία τόσο από το Κεντάκι όσο και από τα spirits της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και το οποίο θα κοστίζει $500/φιάλη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες