Το ακριβότερο τσάι του κόσμου σερβίρεται (φυσικά) στο Λονδίνο

Η τιμή του ξεκινά από τα €180 και θα το βρείς στο ξενοδοχείο Rubens At The Palace.

Το Λονδίνο είναι μία από τις παγκόσμιες μητροπόλεις με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών ετησίως, ένα μέρος όπου αναμιγνύονται πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί, ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών παραδόσεων και μία πόλη που φιλοξενεί κάποια από τα κορυφαία μπαρ του πλανήτη. Μεταξύ όλων αυτών, τυγχάνει να είναι και μία τοποθεσία στην οποία διατηρούνται πολλές παραδόσεις, όπως ας πούμε το πατροπαράδοτο βρετανικό ritual του απογευματινού τσαγιού. Και ακριβώς επειδή μιλάμε για το Λονδίνο, αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολυτελή όσο και κοστοβόρα διαδικασία.

Το Rubens At The Palace, ένα ξενοδοχείο 5* απέναντι από το Μπάκιγχαμ, είναι ένα από τα κορυφαία καταλύματα της αγγλικής πρωτεύουσας. Είναι επίσης γνωστό και για το περίφημο Royal Afternoon Tea που λαμβάνει χώρα κάθε απόγευμα, πλαισιωμένο με την κομψότητα που υπόσχεται το όνομά του. Τα καλύτερα τραπέζια έχουν θέα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και όπως αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο κοστίζει ακριβά.

Το ακριβότερο τσάι του κόσμου σερβίρεται (φυσικά) στο Λονδίνο

Για την ακρίβεια οι τιμές ξεκινούν από τις £165 (περίπου €180) για ένα φλιτζάνι τσάι και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις £500 (€550) για ολόκληρη την τσαγιέρα. Μαζί με το τσάι καταφθάνουν στο τραπέζι γλυκά και μικρά σάντουιτς, που πλαισιώνουν το ρόφημα. 

Ο λόγος της αν μη τι άλλο τσουχτερής τιμής βρίσκεται στο ίδιο το τσάι που σερβίρεται. Πρόκειται για το Golden Ceylon, έναν πολύ σπάνιο τύπο τσαγιού που παράγεται με artisanal μεθόδους στα βουνά της Σρι Λάνκα και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων. Οι φρέσκοι βλαστοί και τα φύλλα συλλέγονται πολύ νωρίς το πρωί και κόβονται από ειδικά σχεδιασμένα χρυσά ψαλίδια με τον σωστό τρόπο ώστε να μην καταστραφούν. Έπειτα απλώνονται σε βελούδινα πανιά προκειμένου να στεγνώσουν στον ήλιο και να πάρουν το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα τους. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rubens At The Palace (@rubenshotel) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rubens At The Palace (@rubenshotel) on

Όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για ένα τσάι με απαλή και διακριτική γεύση με μπόλικες νότες φρούτων και μία υπόνοια μελιού. Είναι ανοιχτόχρωμο σε σημείο που θυμίζει σαμπάνια, καθώς δεν περιέχει πολλές τανίνες. Στο Rubens At The Palace εγχύουν σε αυτό θερμαινόμενο μεταλλικό νερό και το σερβίρουν σε ασημένιες τσαγιέρες και ειδικά διαμορφωμένα φλιτζάνια. 

Μία 100% λονδρέζικη εμπειρία, που όμως κοστίζει κάτι παραπάνω.


Διάβασε ακόμη για τους 10 παραδείσους της μπύρας σε όλο τον κόσμο και για την απόλυτη παραλλαγή της Mimosa.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.