
Η απόλυτη παραλλαγή της Mimosa
Τρία υλικά είναι αρκετά για το τέλειο συνοδευτικό cocktail του brunch.

To 1925 αναμίχθηκε για πρώτη φορά ο χυμός πορτοκαλιού με την σαμπάνια, από τον bartender Frank Meier στο εμβληματικό παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz. Ήταν η εποχή που γεννήθηκε η Mimosa. Το γνωστό cocktail βέβαια κουβαλά και μία ακόμη ιστορία που σχετίζεται με την προέλευσή του και η οποία υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε από τον Alfred Hitchcock, στο Σαν Φρανσίσκο το 1940. Πιο κοντά στην πραγματικότητα ωστόσο είναι η πρώτη εκδοχή.
Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα κλασικά cocktails, μπορεί να συναντήσει κάποιος αρκετές παραλλαγές της. Το Esquire σου παρουσιάζει εκείνη που συνηθίζεται στα περισσότερα κλασικά bars της Νέας Υόρκης και θέλει το ποτό να περιέχει μεταξύ άλλων ουίσκι και μηλίτη. Υπενθυμίζουμε πως κλασική συνταγή του Ritz περιλαμβάνει 3 μεζούρες σαμπάνιες και άλλες τόσες χυμό πορτοκαλιού, που ανακατεύονται σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας και πλαισιώνονται με μία φλούδα πορτοκαλιού.
Υλικά
- 4 μεζούρες σαμπάνια
- 2 μεζούρες μηλίτη
- 1 μεζούρα ουίσκι (ιδανικά Bird Dog ή Fireball)
- 1 φέτα μήλου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις το ουίσκι με τον μηλίτη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας.
- Συμπληρώνεις με τη σαμπάνια και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Γαρνίρεις με τη φέτα μήλου.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις την Smoky Margarita, το αυθεντικό Zombie και την εξωτική Pina Colada.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες