Η απόλυτη παραλλαγή της Mimosa

Τρία υλικά είναι αρκετά για το τέλειο συνοδευτικό cocktail του brunch.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιουλίου 2019

To 1925 αναμίχθηκε για πρώτη φορά ο χυμός πορτοκαλιού με την σαμπάνια, από τον bartender Frank Meier στο εμβληματικό παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz. Ήταν η εποχή που γεννήθηκε η Mimosa. Το γνωστό cocktail βέβαια κουβαλά και μία ακόμη ιστορία που σχετίζεται με την προέλευσή του και η οποία υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε από τον Alfred Hitchcock, στο Σαν Φρανσίσκο το 1940. Πιο κοντά στην πραγματικότητα ωστόσο είναι η πρώτη εκδοχή. 

Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα κλασικά cocktails, μπορεί να συναντήσει κάποιος αρκετές παραλλαγές της. Το Esquire σου παρουσιάζει εκείνη που συνηθίζεται στα περισσότερα κλασικά bars της Νέας Υόρκης και θέλει το ποτό να περιέχει μεταξύ άλλων ουίσκι και μηλίτη. Υπενθυμίζουμε πως κλασική συνταγή του Ritz περιλαμβάνει 3 μεζούρες σαμπάνιες και άλλες τόσες χυμό πορτοκαλιού, που ανακατεύονται σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας και πλαισιώνονται με μία φλούδα πορτοκαλιού.

Υλικά

  • 4 μεζούρες σαμπάνια
  • 2 μεζούρες μηλίτη
  • 1 μεζούρα ουίσκι (ιδανικά Bird Dog ή Fireball)
  • 1 φέτα μήλου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις το ουίσκι με τον μηλίτη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας.
  2. Συμπληρώνεις με τη σαμπάνια και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Γαρνίρεις με τη φέτα μήλου.

Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις την Smoky Margarita, το αυθεντικό Zombie και την εξωτική Pina Colada.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Smoky Margarita, η καπνιστή αναβάθμιση του κλασικού cocktail

Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.

Η συνταγή για το απόλυτο Sex on the Beach

Το θρυλικό cocktail επιστρέφει δριμύτερο από τα 80s.