Η απόλυτη παραλλαγή της Mimosa
Τρία υλικά είναι αρκετά για το τέλειο συνοδευτικό cocktail του brunch.
To 1925 αναμίχθηκε για πρώτη φορά ο χυμός πορτοκαλιού με την σαμπάνια, από τον bartender Frank Meier στο εμβληματικό παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz. Ήταν η εποχή που γεννήθηκε η Mimosa. Το γνωστό cocktail βέβαια κουβαλά και μία ακόμη ιστορία που σχετίζεται με την προέλευσή του και η οποία υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε από τον Alfred Hitchcock, στο Σαν Φρανσίσκο το 1940. Πιο κοντά στην πραγματικότητα ωστόσο είναι η πρώτη εκδοχή.
Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα κλασικά cocktails, μπορεί να συναντήσει κάποιος αρκετές παραλλαγές της. Το Esquire σου παρουσιάζει εκείνη που συνηθίζεται στα περισσότερα κλασικά bars της Νέας Υόρκης και θέλει το ποτό να περιέχει μεταξύ άλλων ουίσκι και μηλίτη. Υπενθυμίζουμε πως κλασική συνταγή του Ritz περιλαμβάνει 3 μεζούρες σαμπάνιες και άλλες τόσες χυμό πορτοκαλιού, που ανακατεύονται σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας και πλαισιώνονται με μία φλούδα πορτοκαλιού.
Υλικά
- 4 μεζούρες σαμπάνια
- 2 μεζούρες μηλίτη
- 1 μεζούρα ουίσκι (ιδανικά Bird Dog ή Fireball)
- 1 φέτα μήλου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις το ουίσκι με τον μηλίτη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας.
- Συμπληρώνεις με τη σαμπάνια και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Γαρνίρεις με τη φέτα μήλου.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις την Smoky Margarita, το αυθεντικό Zombie και την εξωτική Pina Colada.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις