Η απάντηση στο κρύο λέγεται Hot Buttered Rum

Είναι ό,τι λέει το όνομά του και μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό έπειτα από μία παγωμένη ημέρα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Φεβρουαρίου 2023

Λίπος. Ζάχαρη. Αλκοόλ. Αυτά είναι τρία βασικά πράγματα που λατρεύει ο μέσος Αμερικανός. Το Hot Buttered Rum (δηλαδή το ζεστό ρούμι με βούτυρο) τα συνδυάζει όλα, σε ένα ποτό που μπορεί να παίξει το ρόλο του ιδανικότερου αλκοολικού συντρόφου κατά τα κρύα βράδια της συγκεκριμένης περιόδου. Κι αυτό γιατί προστίθεται σε όλα τα προηγούμενα συστατικά ζεστό νερό. Η διαδικασία παρασκευής του είναι τόσο απλή, που θυμίζει αρκετά την προετοιμασία μίας κούπας τσαγιού. 

Η ιστορία

Το Hot Buttered Rum κράτησε ζεστή τη Νέα Αγγλία πίσω στις προπολεμικές ημέρες και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χειμώνα. Η πρώτη αναφορά για το συγκεκριμένο ποτό έγινε το 1937 στο best-seller μυθιστόρημα Northwest Passage και στο οποίο περιγράφονταν πώς οι Άγγλοι στρατιώτες του αμερικανικού μετώπου το αντιμετώπιζαν σχεδόν σαν νέκταρ.

Το HBR είχε παρουσία και στην ομώνυμη ταινία του 1940. Από εκεί και πέρα, οι experts των tiki cocktails το προσάρμοσαν σε διάφορες άλλες συνταγές, όπως για παράδειγμα ο Charles Browne (συγγραφέας του The Gun Club Drink Book, το 1939). Το Hot Buttered Rum είναι πλέον ένα κλασικό χειμωνιάτικο ποτό, με γλυκιά γεύση. Τόσο γλυκιά, που σου ζεσταίνει την ψυχή.

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες σκούρο ρούμι
  • 2 κύβοι ζάχαρης
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα mug, τοποθετείς αρχικά τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτεις ζεστό νερό. Έπειτα, βάζεις το ρούμι και το βούτυρο.

Η απάντηση στο κρύο λέγεται Hot Buttered Rum

Απογεμίζεις με ζεστό νερό. Μπορείς να γαρνίρεις με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

ΣΥΝΤΑΓΗ HOT BUTTERED RUM 2

Από: Esquire US

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.