4 βραβευμένα single malts που αξίζει να γνωρίζεις

Ετικέτες με μοναδικό ενδιαφέρον που ξεχώρισαν στα San Francisco World Spirits Competition και World Whiskies Awards.

GlenDronach, BenRiach και Glenglassaugh. Ετικέτες που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πολυβραβευμένες μάρκες στον κόσμο του fine drinking, λόγω της εκλεπτυσμένης γευστικής εμπειρίας που προσφέρουν. Όλα τους ιδιαίτερα Single Malt Scotch whiskies συγκαταλέγονται στο portfolio της Brown-Forman.

Για ακόμη μία χρονιά ξεχώρισαν σε διεθνές επίπεδο, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς, στο San Francisco World Spirits Competition και στα World Whiskies Awards

Συγκεκριμένα, το GlenDronach Revival Aged 15 years ανακηρύχθηκε στο San Francisco World Spirits Competition ο μεγάλος νικητής, ως το καλύτερο whisky παγκοσμίως για το 2020, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες ωρίμανσης. Πρόκειται για την κορυφαία διάκριση στο μεγαλύτερο διαγωνισμό οινοπνευματώδων ποτών σε όλο τον κόσμο. Το αποστακτήριο του GlenDronach, που βρίσκεται στα φημισμένα Σκωτσέζικα Highlands, παράγει από το 1826 εξαιρετικά premium single malt whiskies, γνωστά για τη χαρακτηριστική έντονη γεύση σέρι. 

4 βραβευμένα single malts που αξίζει να γνωρίζεις
ΟΥΙΣΚΙ SINGLE MALTS 2
ΟΥΙΣΚΙ SINGLE MALTS 3

Το BenRiach Aged 10 years και το BenRiach Curiositas Aged 10 years απέσπασαν χρυσό και διπλό χρυσό μετάλλιο αντίστοιχα, στο San Francisco World Spirits Competition. Από το 1898 το αποστακτήριο BenRiach βρίσκεται στην καρδιά του Speyside στη Σκωτία και παράγει malt ουίσκι. Πειραματίζεται συχνά χρησιμοποιώντας βύνη από καπνισμένο και μη καπνισμένο κριθάρι, εξασφαλίζοντας στο ουίσκι μια "ξύλινη" επίγευση. 

Το Glenglassaugh Torfa ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά ως το καλύτερο non aged statement Highland Single Malt στα World Whiskies Awards, ενώ έλαβε και διπλό χρυσό μετάλλιο στο San Francisco World Spirits Competition. Από το ίδιο αποστακτήριο, το Glenglassaugh Revival έλαβε χρυσό μετάλλιο στο San Francisco World Spirits Competition. Το αυθεντικά "θαλασσινά" Highland single malt εντυπωσίασαν για άλλη μια χρονιά σε διεθνείς διαγωνισμούς, χάρη στο πλούσιο, φρουτώδη χαρακτήρα τους. 

ΟΥΙΣΚΙ SINGLE MALTS 3

Διανέμονται στην ελληνική αγορά από την Brown-Forman, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Concepts A.E.


Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη, το cristalino που είναι το επόμενο στάδιο της τεκίλα, τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ των bars και τα κορυφαία ιρλανδικά ουίσκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.