Cristalino, η τεκίλα στο επόμενο στάδιο

Η αποχρωματισμένη λευκή añejo τεκίλα ίσως και να είναι το επόμενο trend στον κόσμο του ποτού.

Το ευγενές απόσταγμα αγαύης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ποτά σε παγκόσμια κλίμακα και δίχως δεύτερη σκέψη αποτελεί το πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν του Μεξικού. Η τεκίλα κουβαλά μία ιστορία αιώνων και φτιάχνεται με παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, σε μόλις 5 πολιτείες της χώρας της κεντρικής Αμερικής. Φυσικά, την ακολουθούν ένα σωρό μύθοι. 

Εσχάτως, κερδίζει ολοένα έδαφος και ο χαρακτηρισμός cristalino δίπλα από τον σαφώς πιο αναγνωρίσιμο "τεκίλα". Τι ακριβώς είναι αυτό; Με μία πολύ εύκολη πρώτη ανάγνωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μιλάμε για την αποχρωματισμένη λευκή añejo τεκίλα, δηλαδή μία υποκατηγορία του ποτού. Ένα καινούριο στυλ αν προτιμάς. Μέσα στην τελευταία δεκαετία brands όπως τα Jose Cuervo, 1800, Cazadores, El Mayor, Cenote, Hornitos, Herradura και Don Julio έχουν ακολουθήσει την τάση. Γιατί, αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο ακριβείς, αυτό είναι στην πραγματικότητα. Ίσως να ακουμπά τις παρυφές του trend.

Cristalino, η τεκίλα στο επόμενο στάδιο
ΤΕΚΙΛΑ ΚΡΙΣΤΑΛΙΝΟ 2
ΤΕΚΙΛΑ ΚΡΙΣΤΑΛΙΝΟ 3

Η όλη διαδικασία έχει να κάνεις με την παλαιωμένη τεκίλα που μέσω ενός φίλτρου ξυλάνθρακα "χάνει" το κεχριμπαρένιο χρώμα της που προήλθε από την παραμονή στο βαρέλι και έχει διαυγείς αποχρώσεις σαν αυτές της blanco. Εύλογα, θα αναρωτηθείς γιατί να συμβεί αυτό. Σχετίζεται ξεκάθαρα με το αισθητικό κομμάτι και την αποτελεσματικότητα μία añejo σε cocktails, χωρίς να επηρεάζει το χρώμα του ποτού. Την ίδια στιγμή όμως διατηρεί τα αρώματα, τη σύσταση και την πολυπλοκότητά της.

Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή προσθετικών γεύσης - τα πρόσθετα άλλωστε επηρεάζουν τη γεύση της τεκίλα όσο λίγα ποτά, κάτι που μεταφράζεται σε ευθεία επίθεση στη φυσιογνωμία της. Αν συνεχίζει να κερδίζει σε δημοφιλία, δεν είναι διόλου απίθανο η cristalino να αναγνωριστεί και επίσημα σε κατηγορία της τεκίλα. Οι bartenders, ειδικά εκείνοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, την χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο στα κλασικά tequila-drinks. Σύμφωνα με τους ίδιους, κάθε cocktail γίνεται καλύτερο με αυτήν. Ή, πιο ορθά, αναβαθμίζεται.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για μερικές από τις κορυφαίες τεκίλες του πλανήτη αυτήν τη στιγμή, 3 μεξικάνικα spirits που δεν είναι τεκίλα ή mezcal, τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway και την ιστορία & συνταγή της Paloma.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.