Οι κορυφαίες τεκίλες για το 2020

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της αγαύης αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τα World Tequila Awards.

Όπως πιθανότατα καταλαβαίνεις από τον ίδιο τον όρο, τα World Tequila Awards είναι ο ετήσιος διαγωνισμός που καταλήγει κάθε φορά στις κορυφαίες τεκίλες του κόσμου, χωρισμένες ανά βασική κατηγορία. Στο συγκεκριμένο θεσμό, που εντάσσεται στα έγκριτα World Drink Awards, μία ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον κόσμο του ποτού δοκιμάζει αρκετά αποστάγματα καθώς και όλες τις νέες κυκλοφορίες, για να καταλήξει σε εκείνα που αξίζει να επικεντρωθεί το κοινό και τα μπαρ.

Αναλυτικά οι καλύτερες τεκίλες του πλανήτη για το 2020 ανά κατηγορία:

World's Best Tequila και Extra Añejo Tequila: Cierto Tequila Reserve Collection - Extra Añejo

Οι κορυφαίες τεκίλες για το 2020

Ένα φίνο απόσταγμα με στοιχεία από κονιάκ και έντονη αγαύη στη μύτη. Με τέλεια ισορροπία ξύλου και αλκοόλ στο στόμα και ένα μακρύ, απαλό τελείωμα. 

Best Añejo Tequila: Tequila Corazo´n Sazerac Rye Añejo

ΤΕΚΙΛΑ 2

Μία τεκίλα με γλυκιά και έντονη μύτη, στο άρωμα της οποίας υπάρχουν υπόνοιες από γλυκό καλαμπόκι. Ισορροπημένη στον ουρανίσκο και με νότες κακάο και ώριμων φρούτων.

Best Blanco Tequila: Playa Real Silver

ΤΕΚΙΛΑ 3

Στην κατηγορία της λευκής τεκίλας ξεχώρισε η Playa Real Silver, με έντονη την αίσθηση του φρεσκοκομμένου χορταριού στη μύτη και το γήινο χαρακτήρα γενικότερα. Η γεύση της είναι περίπλοκη και έντονη αλλά η επίγευση απαλή και φινετσάτη.

Best Reposado Tequila: 818 Reposado

Στις reposado τεκίλες, αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι η 818 Reposado. Τα αρώματά της παραπέμπουν σε πεκάν, γλυκοπατάτα και καραμέλα και η γεύση της σε βανίλια με πολλές δρύινες επιρροές. Όσο για την επίγευση, βγάζει έντονα το στοιχεία της κανέλας. 


Διάβασε ακόμη για τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, το Baba Au Rum της νέας εποχής, το κονιάκ των €130.000 και το Negroni του καλοκαιριού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.