3 πράγματα που κρατάμε από τα χθεσινοβραδινά 9 γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι Κόκκινοι Διάβολοι διέλυσαν με 9-0 τη Σαουθάμπτον, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη σε σκορ νίκη τους στην Premier League.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Φεβρουαρίου 2021

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε με 9-0 την Σαουθάμπτον για την 22η αγωνιστική της Premier League, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποβολή του Alex Jankewitz έπειτα από μόλις 79 δευτερόλεπτα αγώνα και έχοντας 7 διαφορετικούς σκόρερ. Η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε σημειώσει 9 τέρματα σε ένα ματς ήταν το 1995, εναντίον της Ίπσουιτς.

Με δύο ματς περισσότερα, οι Κόκκινοι Διάβολοι ισοβαθμούν με την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας όνειρα φυσικά για το πρωτάθλημα.

Ο Luke Shaw είναι και πάλι σπουδαίος

Αν κάποιος ευνοήθηκε πολύ από την έλευση του Alex Telles από την Πόρτο, αυτός είναι ο παίκτης με τον οποίο μοιράζονται την ίδια θέση. Ο 25χρονος Άγγλος αριστερός μπακ δείχνει να διανύει τον τελευταίο καιρό μία από τις καλύτερες περιόδους του στο Ολντ Τράφορντ, δικαιολογώντας τα 30 εκατ. λίρες που δόθηκαν για την απόκτησή του -εντελώς τυχαία- από την Σαουθάμπτον, 7 χρόνια πριν.

O Marcus Rashford χρειαζόταν την επιστροφή στα γκολ

Μετά από 6 παιχνίδια που δεν βρήκε δίχτυα, ο Άγγλος διεθνής επιθετικός είδε και πάλι το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ -δεν ήταν και δύσκολο εδώ που τα λέμε. Το έξυπνο τελείωμά του στο 25ο λεπτό τον βοήθησε να προσπεράσει τον Eric Cantona στην all-time scorers list της Γιουνάιτεντ και αυτό από μόνο του λέει αρκετά. Η μετατόπισή του από το δεξί άκρο της επίθεσης στο αριστερό, φαίνεται πως τον βοήθησε αρκετά, κάτι που αποτυπώθηκε στη γενικότερη παρουσία του. 

Η Σίτι δε νιώθει άνετα

Δεν ήταν μόνο το τελικό σκορ αλλά η εικόνα της Γιουνάιτεντ εκείνη που κάνει άπαντες στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ να αισιοδοξούν για τον τίτλο.

Η ομάδα ισοβαθμεί με την συμπολίτισσα Σίτι στην πρώτη θέση της Premier League με 44 βαθμούς. Η ομάδα του Pep Guardiola, παρότι έχει το αβαντάζ των δύο λιγότερων παιχνιδιών δεν πρέπει να νιώθει και πολύ άνετα, βλέποντας το σύνολο του Ole Gunnar Solskjær να ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς. Η επόμενη σειρά αγώνων ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για τους δύο μονομάχους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος