Kevin De Bruyne, για πάντα γαλάζιος

Ο σπουδαίος Βέλγος ποδοσφαιριστής θα μείνει στην Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2025.

Πίσω στον Οκτώβριο του 2017, ένας 17χρονος κοκκινομάλλης έπαιρνε για πρώτη φορά μέρος στην προπόνηση της αντρικής ομάδας της βελγικής Γκενκ. Σχεδόν αμέσως, άρχισε να δίνει οδηγίες στους μεγαλύτερους συμπαίκτες του, να κατευθύνει όσους έκαναν λάθος τις ασκήσεις τακτικής και γενικά να δείχνει πως ξέρει μπάλα και δεν πρόκειται να μασήσει πουθενά. Ο Kevin De Bruyne από τις πρώτες στιγμές της καριέρας του έδειχνε πως έχει εμμονή με την τελειότητα και, διόλου τυχαία, εξελίχθηκε τα επόμενα χρόνια σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Ο 29χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός ανανέωσε πριν λίγες ώρες το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Σίτι μέχρι τον Ιούνιο του 2025, δίνοντας τη δυνατότητα στον Pep Guardiola να διατηρήσει έναν world-class ποδοσφαιριστή στην ομάδα του αλλά και μία σπουδαία προσωπικότητα για τον ίδιο το σύλλογο.

Από το Βέλγιο στο Νησί

Ο Kevin De Bruyne γεννήθηκε (στις 28 Ιουνίου 1991) και μεγάλωσε στο Drongen, ένα προάστιο της Γάνδης και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική KVV Drongen από την ηλικία των έξι ετών, προτού, 9 χρόνια αργότερα, ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Γκενκ. Το ταλέντο του αλλά κυρίως η προσήλωσή του στο ίδιο το άθλημα συνδυαστικά με την διαρκή επιθυμία του να βελτιώνεται καθημερινά, τον έφεραν σύντομα στην πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του πριν καν κλείσει τα 18 του, στις 9 Μαΐου 2009 απέναντι στην Σαρλερουά. 

Kevin De Bruyne, για πάντα γαλάζιοςGetty Images
ΚΕΒΙΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΪΝΕ 2Getty Images
ΚΕΒΙΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΪΝΕ 3Getty Images

97 ματς, 16 γκολ και ένα πρωτάθλημα Βελγίου αργότερα, η Τσέλσι θα αποκτήσει τον νεαρό Βέλγο στην μάλλον προνομιακή τιμή των 7 εκατ. λιρών. Αρχικά, δίνεται δανεικός στην Βέρντερ Βρέμης και επιστρέφει στο Στάμφορντ Μπριτζ για την έναρξη της σεζόν 2013-14 και αφού ο τότε τεχνικός των Μπλε José Mourinho τον έχει διαβεβαιώσει πως αποτελεί μέρος των πλάνων του. Ένας τραυματισμός στο γόνατο τον κρατά πίσω και η Τσέλσι αποφασίζει, τον Ιανουάριο του 2014, να τον πουλήσει στην Βόλφσμπουργκ έναντι €22.000.000.

Από την Τσέλσι στη Βόλφσμπουργκ και από εκεί στην κορυφή

Λίγο πριν από αυτό, ο Jurgen Klopp είχε επιχειρήσει να τον αρπάξει για λογαριασμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Όλοι κατάλαβαν γιατί, καθώς ο De Bruyne έκτοτε δεν κοίταξε στιγμή πίσω. Σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Bundesliga και μετέπειτα της θέσης του σε παγκόσμιο επίπεδο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Μοιραία, τον Αύγουστο του 2015, η Μάντσεστερ Σίτι εκταμίευσε 75 εκατ. Ευρώ για να προσθέσει έναν ακόμη σπουδαίο παίκτη δίπλα στους Sergio Aguero, David Silva και τον υπόλοιπο γαλαξία. 6 χρόνια μετά άπαντες στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ γνωρίζουν πως έπραξαν το σωστό. Το ίδιο και ο Kevin De Bruyne, ο ίσως πιο πλήρης ποδοσφαιριστής του πλανήτη αυτή τη στιγμή, που θα συμπληρώσει προσεχώς μία δεκαετία στην ομάδα που έμελλε να εξελιχθεί στο πεπρωμένο του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος