Antonio Conte, η επιστροφή του Σερίφη στο Λονδίνο

Τι φέρνει ο Ιταλός προπονητής στην Τότεναμ και τι πρακτικά σημαίνει η επιστροφή του στην Premier League.

Με βλέμμα βγαλμένο από σπαγγέτι γουέστερν και μεθοδικότητα που θα ζήλευε ακόμη και ο Jose Mourinho, o Antonio Conte αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία ονόματα των πάγκων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και η επιλογή του από την Τότεναμ -και κατ' επέκταση η επιστροφή στην Premier League- είναι big thing.

Ο 52χρονος Ιταλός που κέρδισε τίτλους με την Γιουβέντους, επανέφερε την Τσέλσι στο κορυφαίο επίπεδο και κατέκτησε το Scudetto πέρυσι με την Ίντερ φημίζεται για πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών οι εκάστοτε συγκρούσεις του με τις διοικήσεις - κράτα το αυτό Daniel Levy. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να εξετάσουμε το αμέσως προηγούμενο. Τι φέρνει λοιπόν ο Antonio Conte στην Τότεναμ;

Απλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο

Ο πρώην διεθνής Ιταλός μέσος και παίκτης της Λέτσε και της Γιουβέντους ήταν ένας από τους ελάχιστους που τόλμησαν να παίξουν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στο αγγλικό πρωτάθλημα. Δε γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις του όσον αφορά τους Πετεινούς αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. 

Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα: "Η προπονητική μου φιλοσοφία είναι πάρα πολύ απλή - θέλω οι ομάδες μου να παίζουν καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, που ικανοποιεί τους φιλάθλους. Είμαι λάτρης της σταθερότητας και δεν μου αρέσουν οι διακυμάνσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά, προτού προβεί στις κλισεδιάρικες αναφορές στον κόσμο της ομάδας, που αξίζει τα καλύτερα.

Σε μία άρρωστη Τότεναμ, ο Conte φαντάζει ως η κατάλληλη θεραπεία. Εν αντιθέσει με τον σκληροτράχηλο Πορτογάλο προκάτοχό του, Nuno Espírito Santo, οι ομάδες του ξέρουν πώς να σκοράρουν. Να επιτίθενται, γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις τελευταίοι σύλλογοι στους οποίους εργάστηκε ήταν στην πρώτη θέση της στατιστικής κατηγορίας για περισσότερα σουτ προς την αντίπαλη εστία. 

Το σημαντικότερο όμως όσον αφορά την Τότεναμ αφορά το ρεαλιστικό στάτους του προπονητή της από εδώ και στο εξής. Ο Antonio Conte είναι ο μοναδικός στην μετά-Mauricio Pochettino εποχή που έχει την ικανότητα, την εμπειρία και τα κότσια να κοιτάξει στα μάτια τον Thomas Tuchel, τον Jurgen Klopp και τον Pep Guardiola.

Η μονομαχία των πάγκων στην Premier League αναμένεται συναρπαστική. Ακριβώς δηλαδή όπως μία μονομαχία στην Άγρια Δύση, από εκείνες που θα μπορούσαν να έχουν πρωταγωνιστή κάποιον που έμοιαζε πολύ στον Ιταλό.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος