Πώς ο Lionel Messi κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα

Ο μυθικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία, κατακτώντας την 7η Ballon d’Or της καριέρας του. Την άξιζε όμως πραγματικά;

Ο Lionel Messi είναι ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2021. Παρότι είναι πάντοτε ευχάριστο να βλέπεις τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή των καιρών μας στην κορυφή, υπάρχουν πολλά ερωτήματα -δικαιολογημένα- για το κατά πόσο άξιζε το εν λόγω βραβείο τη φετινή χρονιά. 

Όχι ακριβώς μία vintage χρονιά του

Δε θα λέγαμε πως η χρονιά που μας εγκαταλείπει σε μερικές ημέρες ήταν ένα ακριβώς vintage year για τον Αργεντινό σούπερ σταρ - τουλάχιστον όχι συγκριτικά με παλαιότερες οργιαστικές σεζόν του.

> Διάβασε ακόμη: Πόσο πιθανή είναι μία επιστροφή του Lionel Messi στην Μπαρτσελόνα

Το 2009 για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε 6 τίτλους, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με το νο.10 στη φανέλα του (o Messi είχε 47 γκολ και 11 ασίστ σε 53 ματς). Το 2015, ο Leo αποτέλεσε το επίκεντρο της απαστράπουσας MSN τριάδας, με τους Μπλαουγκράνα να κατακτούν το τρεμπλ.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αργεντινός επιθετικός έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015, το 2019 και, πλέον, και το 2021.

Στο σήμερα, δεν είναι πια παίκτης της Μπαρτσελόνα και η νέα καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξεκινήσει κάπως 'αργά'. Την ίδια περίοδο, η πρώην ομάδα του δείχνει συγχυσμένη εν τη απουσία του.

Αλλά...

Τι συνέβη λοιπόν και κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα; Γιατί την άξιζε; Ακολουθούν κάποιοι από τους βασικούς λόγους που επηρέασαν καταλυτικά την τελική ψηφοφορία. Ας είμαστε ειλικρινείς, η βασικότερη αιτία έχει να κάνει με το γεγονός πως -επιτέλους- κατέκτησε κάτι με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. 

> Διάβασε ακόμη: Ο θρύλος του Alessandro Del Piero

"Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα, την Παρί και την Αργεντινή. Μου έλειπε κάτι και φέτος συνέβη το αντίθετο. Κατάφερα ολοκληρώσω ένα όνειρο και αυτό το βραβείο ήρθε για αυτό που καταφέραμε στο Copa America" επιβεβαίωσε και ο ίδιος κατά τις ευχαριστήριες δηλώσεις του. 

Έπειτα, υπήρξε η κατάκτηση του Copa Del Rey. Ok, δε μιλάμε ασφαλώς για τον πιο λαμπρό τίτλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά πιστοποιεί πως για μία ακόμη χρονιά ο ίδιος και η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν δεν έμειναν χωρίς τίτλο.

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές που δεν πήραν ποτέ Χρυσή Μπάλα

Τέλος, υπάρχουν και οι αριθμοί, στους οποίους ο Messi υπερέχει όλων, εκτός του Robert Lewandowski. Ο Πολωνός φορ της Μπάγερν Μονάχου είναι ο μοναδικός που σημείωσε περισσότερα γκολ (48 έναντι 38) αλλά αγωνιζόταν σε μία πολύ καλύτερη -κατά το 2021- ομάδα. Το παιχνίδι του Leo όμως παραμένει πολύ πιο ολοκληρωμένο από εκείνο του Leva, κάτι που έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην ψηφοφορία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.