Γιατί ο Mario Balotelli επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας

Κίνηση απόγνωσης ή ελεγχόμενο ρίσκο για τον Roberto Mancini;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Ιανουαρίου 2022

Σχεδόν επτά μήνες μετά το θρίαμβό της στο EURO, η εθνική Ιταλίας δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα στο γκολ - σε τέτοιο βαθμό που ζορίζει ακόμη και η πρόκριση της Σκουάντρα Ατζούρα στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Roberto Mancini δείχνει διατεθειμένος να δοκιμάσει κάθε λύση. Ακόμη και αυτή του Mario Balotelli, ο οποίος κλήθηκε ύστερα από 3 χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μάλιστα, ο 31χρονος επιθετικός δεν είναι διόλου απίθανο να αγωνιστεί στο ματς εναντίον της Βορείου Μακεδονίας, τον Μάρτιο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σίγουρη λύση ή κίνηση απόγνωσης;

Είναι γεγονός πως τόσο ο Ciro Immobile όσο και ο Andrea Belotti δεν ματώνουν ακριβώς τα δίχτυα όταν φορούν τη μπλε φανέλα της εθνικής και αυτό είναι σίγουρα ένα από τα θέματα που ο Roberto Mancini έπρεπε να λύσει, τόσο για το άμεσο όσο και για το πιο μακρινό μέλλον.

Επομένως, μία επιλογή σαν αυτή του Balotelli -ο οποίος έχει πετύχει 8 γκολ σε 19 ματς στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της νεοφώτιστης Αδάνα Ντεμιρσπόρ- έχει το ρίσκο της. Έχει όμως και την προοπτική της.

Γιατί ο Mario Balotelli επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας

Μεγάλη μερίδα του Τύπου έκανε λόγο για μία κίνηση απόγνωσης του Mancini, με τον ίδιο να υπερασπίζεται την κλήση: "Παίζω ένα απεγνωσμένο χαρτί; Δε νομίζω. Αν πάλι πιστεύετε πως είναι μία κίνηση απόγνωσης όπως μερικές κλήσεις πριν το EURO, τότε αυτό είναι ok για μένα. Αλλά δεν είναι η ίδια κατάσταση. Τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα και θα αξιολογήσουμε παίκτες που δεν έχουν κληθεί για μεγάλο διάστημα, όπως ο Mario, καθώς και πολλούς από τους νεότερους" σημείωσε ο 58χρονος προπονητής, απαντώντας με τον τρόπο του στους επικριτές.

> Διάβασε ακόμη: 5 πράγματα που δε γνώριζες για τον Dusan Vlahovic

"O Mario Balotelli έχει τεράστια επιθυμία να επιστρέψει στην εθνική ομάδα και κάνει ότι μπορεί για να τα καταφέρει. Ξέρει πως δεν είναι εύκολο, γιατί απουσιάζει πολλά χρόνια από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά δεν τα παρατά" έλεγε πριν λίγο καιρό ο συμπατριώτης του, προπονητής της Αδάνα Ντεμιρσπόρ, Vincenzo Montella. Και ο τρελο-Μάριο τα κατάφερε.

Μία από τις πιο σωστές τοποθετήσεις σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί, ανήκει στον Ιταλό δημοσιογράφο Daniele Verri, ο οποίος παρομοιάζει την εν λόγω επιλογή με την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Μπορεί να αποδειχθεί 'σκυλί' ή μπορεί να χρειαστεί να ψάχνεις άλλο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ 2

Από τη μία, είναι γεγονός πως κανένα σοβαρό club δεν μπορεί να στηριχθεί σε βάθος χρόνου στον 31χρονο επιθετικό, με την εξωγηπεδική του ζωή αλλά και πολλές από τις αντιδράσεις του εντός γηπέδου να επισκιάζουν το τεράστιο ταλέντο του. Επιπροσθέτως, ένα από τα στοιχεία που έφεραν την Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης ήταν η άψογη ομαδική λειτουργία και ο αλτρουισμός των παικτών της. Ο Mario δεν είναι ακριβώς από εκείνους που θα σκιστούν για το σύνολο. Τέλος, ενώ τεχνικά είναι σίγουρα σε καλό επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί πως έχει πια τη φυσική κατάσταση για να υποστηρίξει μία ομάδα σε διεθνές level. 

Από την άλλη, μιλάμε για τον Balotelli. Τον δεύτερο εν ενεργεία κορυφαίο σκόρερ της Σκουάντρα Ατζούρα (μόλις ένα γκολ πίσω από τον Immobile) και έναν striker που γνωρίζει πως να βρει δίχτυα.  

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ 2

Με τα (πολλά) στραβά του, είναι ένας παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί και να κάνει τη διαφορά στο περιορισμένο χρονικό πλαίσιο μίας σειράς παιχνιδιών ή ακόμη και ενός ολόκληρου τουρνουά εθνικών ομάδων.

> Διάβασε ακόμη: Οι προφητείες του José Mourinho για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ένας παίκτης, είναι πάντα ένας παίκτης: Δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του (ποδοσφαιρικού) κόσμου. Ό,τι κι αν συμβεί, ο Mario Balotelli δεν θα φορτωθεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά όμως, μπορεί να αποδειχθεί ο κρυφός άσος στο μανίκι του Mancini.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος