Oι Μαλδίβες του Αιγαίου

Τα εξωτικά ελληνικά νησιά με τους λιγότερους κατοίκους.

Γράφει: Esquire Editors 02 Αυγούστου 2022

Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά δεν αφορούν αποκλειστικά τους δημοφιλείς προορισμούς όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Υπάρχουν μικροί επίγειοι παράδεισοι κρυμμένοι σε νησάκια του Αιγαίου που δεν γνωρίζουν πολλοί και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Λίγοι κάτοικοι, κατάλευκοι οικισμοί και νερά που δεν ξεχωρίζεις αν είναι από κάποιο εξωτικό ή ελληνικό νησί, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία όπου εν όψει ανοίγματος τουρισμού η ιδιωτικότητα, η ησυχία και κυρίως η αποφυγή "συνωστισμού" είναι κεντρικά ζητούμενα των ταξιδιωτών.

Λειψοί – 784 κάτοικοι

Oι Μαλδίβες του ΑιγαίουiStock

Γνωστό και ως το νησί της θεάς Καλυψούς, είναι το μεγαλύτερο από τα 24 νησάκια της συστάδας που μαζί με τους 6 βράχους αποτελούν αυτό το παρθένας ομορφιάς σύμπλεγμα. Βρίσκεται ανατολικά της Πάτμου και βόρεια της Λέρου. Πώς θα περάσεις τη μέρα σου; Φυσικά κολυμπώντας σε καταπράσινα νερά στις αμέτρητες παραλίες όπως η Κατσαδιά, ο Πλατύς Γιαλός, το Μονοδένδρι, η Χοχλακούρα και όσες άλλες ανακαλύψεις αν κάνεις βόλτα στις υπόλοιπες νησίδες με ένα καΐκι. Η χλωρίδα και πανίδα του νησιού προστατεύεται από τη Natura 2000.

Είναι το "σπίτι" της μεσογειακής φώκιας Monachus-monachus ενώ στο νησί ζουν θαλάσσιες χελώνες και σπάνια είδη πουλιών όπως οι ασημόγλαροι. Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στους Λειψούς, εκτός από τον Πειραιά, συνδέονται ακτοπλοϊκά με την Πάτμο, τη Λέρο, την Ικαρία, την Κάλυμνο, τη Ρόδο, τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, τη Σύμη και την Τήλο.

Φολέγανδρος – 650 κάτοικοι

ΦολέγανδροςiStock

Το Κυκλαδίτικο νησί που μπορείς να δεις ακόμα και σε μισή μέρα προσφέρει χρυσαφένιες αμμουδιές, ηφαιστειογενή βράχια, σπηλιές και μοναδικά γαλάζια νερά για ατέλειωτες βουτιές. Οι περισσότερες παραλίες είναι προσβάσιμες με καΐκι, ενώ αν κάνεις το γύρο του νησιού με ένα από αυτά θα βρεθείς σε εντελώς απείραχτες ακτές με νερά που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Η Βάρδια, η Βιτσέντζου, το Λιβάδι, το Λιβαδάκι, ο Άγιος Νικόλαος, το Σερφιώτικο και πολλές ακόμη θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι σε ελληνικό έδαφος.

Σχοινούσα (265 κάτοικοι)

ΣχοινούσσαiStock

Γνωστή και ως νησί του Ήλιου, βρίσκεται πολύ κοντά στη Νάξο και την Ηρακλειά. Παρά τη μικρή της έκταση διαθέτει 21 παραλίες με πιο δημοφιλείς τις Τσιγκούρι, Αλυγαριές, Μπαζαίος, Ψιλή Άμμος, Μερσίνη κ.ά. με κύριο χαρακτηριστικό τα καταγάλανα νερά. Και αυτό το νησί προστατεύεται ολόκληρο από το πρόγραμμα Natura 2020. Μπορείς να ταξιδέψεις θαλάσσια στη Σχοινούσα από Πειραιά, Νάξο, Αμοργό, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Πάρο και Σύρο.

Δονούσα (167 κάτοικοι)

ΔονούσσαiStock

Τρυπητή, Καλοταρίτισσα, Μελτέμι είναι οι παραλίες που θα σε ξεμυαλίσουν με την ομορφιά τους στο νησί των Μικρών Κυκλάδων που έχει κλέψει την καρδιά των φανατικών επισκεπτών της. Μη χάσεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στη Δονούσα για να βουτήξεις στον Κέδρο και να δεις το ναυάγιο ενός γερμανικού πλοίου.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος