Τα Air Jordan που όλοι θέλουν μετά το The Last Dance

Ο Michael Jordan άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και στο πεδίο των sneakers.

O βιογράφος του Michael Jordan -καθώς και πολλών άλλων σταρ του ΝΒΑ- Roland Lazenby έχει χαρακτηρίσει τον Air ως "Αρχάγγελo των καλαθιών". Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο θρύλος των Chicago Bulls και κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών άπλωσε τα δίχτυα της επιρροής του σε πολλούς περισσότερους τομείς πέρα από τα παρκέ. Αρκετές από αυτές τις δραστηριότητες του αποφέρουν μέχρι σήμερα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Και μία από αυτές είναι το πεδίο των sneakers.

Στο The Last Dance είδαμε μεταξύ άλλων πώς ξεκίνησε αλλά και πώς εξελίχθηκε η σχέση του Jordan με την Nike, από την οποία προέκυψε και το δικό του brand, Air Jordan. Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ του Jason Hehir η ζήτηση για πολλά ζευγάρια της εταιρείας αυξήθηκε κατακόρυφα. Για μοντέλα όπως τα παρακάτω.

Jordan 13 Retro He Got Game (GS)

Τα Air Jordan που όλοι θέλουν μετά το The Last Dance

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μπασκετικά ζευγάρια των late 90s. Τα συγκεκριμένα παπούτσια κέρδισαν ακόμη μεγαλύτερη δημοφιλία χάρη και στον Jesus Shuttlesworth, τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Ray Allen στο He Got Game του Spike Lee.

Air Jordan XI Concord

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ AIR JORDAN 3

Μία από τις πιο άρτιες μπασκετικές δημιουργίες του Tinker Hatfield, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1996. Μάλιστα, μόλις βγήκαν στην αγορά πολλοί υποστήριξαν πως ήρθε το τέλος για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Nike στα παρκέ.

Air Jordan 1 

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ AIR JORDAN 1

Τα εμβληματικά sneakers του 1985, βαμμένα στα χρώματα των Chicago Bulls, που κατασκευάστηκαν στα μέτρα και τις ανάγκες του Jordan είναι από τα πιο συλλεκτικά του είδους τους, γι' αυτό και συχνά πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές μέσω διαδικτύου. 

Air Jordan III White/Cement

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ AIR JORDAN 4

Πίσω στο 1988, η Nike αντιλήφθηκε πως ο Mike μπορεί να εξελιχθεί στην κότα με τα χρυσά αυγά και αποφάσισε να διευρύνει τη γκάμα της πέρα από το παρκέ. Τα Jordan III κυκλοφόρησαν για να καλύψουν τόσο τις αθλητικές ανάγκες όσο και τις προσταγές της μόδας, με τους fans να τα φορούν με την ίδια άνεση όταν παίζουν μπάσκετ αλλά και όταν πηγαίνουν βόλτα. 


Διάβασε ακόμη πώς οι Chicago Bulls καταστράφηκαν μετά τον Michael Jordan, γιατί ο Air είναι ο GOAT και στιλιστικά και για το The Last Dance του Magic Johnson.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.