Sneakers για τους λάτρεις των 90s

Ένα trend από το παρελθόν φιλοδοξεί να επιστρέψει την άνοιξη του 2021.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ -αν είσαι ασφαλώς κάποιας ηλικίας- γιατί αναπολείς τόσο πολύ τα 90s και πώς αυτό μπορεί να συνδεθεί με τα sneakers που επιλέγεις στο σήμερα; Σύμφωνα με πολλούς ψυχολόγους -για το πρώτο σκέλος- αυτό οφείλεται στη νοσταλγία που νιώθουν σχεδόν όλοι μόλις παγιωθεί η ενήλικη ζωή τους: Όταν έχουν πια καθιερωθεί στη δουλειά τους και έχουν πιθανότατα ξεκινήσει τη δική τους οικογένεια. Και αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που θα αρχίσουν να θυμούνται την περίοδο που ένιωθαν πιο ανέμελοι, ανατρέχοντας διαρκώς σε αυτή. Σωστά μάντεψες, για τους πρώτους των Millennials, τοποθετείται χρονικά (κυρίως) στη δεκαετία του 1990.

Η εν λόγω περίοδος θα μπορούσε να 'σηκώσει' αρκετούς χαρακτηρισμούς. Πέραν όλων των άλλων επισκίασε και τον κόσμο της μόδας - άλλοτε με σημαντικά statements και άλλοτε με εξαιρετικά κακόγουστες προτάσεις. Ευτυχώς, στη σφαίρα των αθλητικών παπουτσιών τα πήγε αρκετά καλά - σίγουρα καλύτερα από τα 80s και τα early 00s.

Και τα παρακάτω ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών μπορούν κάλλιστα να παίξουν το ρόλο του συνδετικού κρίκου με το σήμερα.

Reebok Club C 85

Sneakers για τους λάτρεις των 90s

Ένα κλασικό tennis style shoe με ξεκάθαρο ρετρό flair. Το εν λόγω μοντέλο της Reebok θεωρείται διαχρονικό για όλους τους σωστούς λόγους, όντας στιλάτο και καλοφτιαγμένο, άνετο και μαλακό στο επάνω μέρος του. Οι ιδιαίτερες ραφές του υπηρετούν τόσο το αισθητικό όσο και το πρακτικό κομμάτι, με το διακριτικό logo του brand να συμπληρώνει την εικόνα του. Περιττό να αναφέρουμε πως φοριέται με τα πάντα.

Diadora Game L High Waxed

SNEAKERS ΓΙΑ 90S 2

Με απαλό 'πάτημα', εξωτερική σόλα από καουτσούκ που προσδίδει ανθεκτικότητα και επεξεργασμένο με κερί για πιο casual τόνο και εμφανίσεις με στυλ, το Game L της Diadora θεωρείται ένα παπούτσι για σχεδόν κάθε αθλητική δραστηριότητα (τουλάχιστον στην εποχή του) αλλά και μία ιδιαίτερη πινελιά για το look σου. 

Vans Ward Canvas

SNEAKERS ΓΙΑ 90S 3

Οφείλουμε ένα 'ευχαριστώ' στον Tony Hawk που τα έβαλε στον χάρτη, πλαισιωμένα με baggy pants (ok, αυτά ίσως να μην τα χρεαζόμαστε). Το επάνω τμήμα του από καμβά και suede, η ενδιάμεση σόλα από μαλακό EVA αφρό για αντικραδασμική προστασία, ο μαλακός πάτος και η εσωτερική επένδυση από συνθετικό δέρμα και βαμβακερό ύφασμα δημιουργούν ένα σύνολο υψηλής ποιότητας και αντοχής, για το ενδεχομένως κλασικότερο παπούτσι της Vans.

 


Διάβασε ακόμη για κάποια αξεπέραστα ζευγάρια των Nike Air Max 97, τα old-school trainers που αναβαθμίζουν το στυλ σου και τον Stan Smith, τον άνθρωπο που έγινε παπούτσι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.