Τα Air Jordan του 1,5 εκατομμυρίου

Οτιδήποτε σχετίζεται με τον Michael Jordan κοστίζει πλέον μία περιουσία.

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια της Nike (Air Jordan) που ο μύθος του ΝΒΑ Michael Jordan φορούσε κατά το πρώτο διάστημα της καριέρας του στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s. Τα Nike Air Ships του 1984 έσπασαν κάθε ρεκόρ, με τον αγοραστή τους να καταβάλει $1.500.000 για να τα κάνει δικά του. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για sneakers που έχει χρησιμοποιήσει επαγγελματίας αθλητής. 

Μία περιουσία για τα παπούτσια του Air

Τα λευκά δερμάτινα παπούτσια με το κόκκινο Nike swoosh και την αντιστοίχου χρώματος σόλα φορέθηκαν από τον Air στη rookie season του με τους Chicago Bulls - ήταν η ίδια εποχή που η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών άρχισε να παίρνει τα πάνω της, προτού απογειωθεί στη συνέχεια. 

"Πρόκειται για τα πιο πολύτιμα sneakers αθλητή που διατέθηκαν ποτέ σε δημοπρασία και πουλήθηκαν στο luxury event μας στο Λας Βέγκας" αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Sotheby’s. Το αστρονομικό ποσό προσπέρασε εύκολα τις $615.000 που είχαν δοθεί τον Αύγουστο του 2020 για ένα περίπου αντίστοιχο ζευγάρι σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Υπενθυμίζουμε πως το απόλυτο ρεκόρ κρατούν ακόμη τα ‘Grammy Worn’ Nike Air Yeezy 1 Prototypes του Kanye West, που είχαν πουληθεί τον περασμένο Απρίλιο στο event -και πάλι- του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στο Hong Kong Convention and Exhibition Centre. Τα εν λόγω παπούτσια αποκτήθηκαν έναντι $1.800.000.

Μία νέα, γοητευτική αγορά

Το πεδίο αγοραπωλησιών σπάνιων sports shoes αναπτύσσεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με τα ποσά πραγματικά να ξεφεύγουν. Ειδικά τα αντικείμενα που ταυτίζονται με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών τείνουν να γίνουν πανάκριβα μεταξύ των συλλεκτών - και όχι μόνο αυτών.

Σε αυτό συνέβαλλε αρκετά και το ντοκιμαντέρ του Jason Hehir The Last Dance, που έκανε πέρυσι πρεμιέρα στο Netflix και αφορούσε την τελευταία σεζόν του Michael Jordan στους θρυλικούς Chicago Bulls του Phil Jackson.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.