Το bowl cut του Timothée Chalamet ίσως να είναι το κούρεμα της χρονιάς

Η δυναμική επιστροφή ενός από τα πιο φλώρικα κουρέματα στην ιστορία του αντρικού hairstyle.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 02 Σεπτεμβρίου 2019

Μία ταινία, ένας πρωταγωνιστής, ένα κούρεμα από τα παλιά. Στο νέο φιλμ παραγωγής του Netflix, The King, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ της Βενετίας και "βλέπει" Όσκαρ, ο Timothée Chalamet φαίνεται να ζει το δικό του Game of Thrones, υποδυόμενος τον Ερρίκο Ε΄ της Αγγλίας και μεγαλύτερο γιο και διάδοχο του Ερρίκου Δ΄. Η υποκριτική δεινότητα του 23χρονου Νεοϋρκέζου κλέβει την παράσταση και μαζί το νέο του κούρεμα, για τις ανάγκες της ταινίας.

Το bowl cut του Timothée Chalamet ίσως να είναι το κούρεμα της χρονιάς

Πρόκειται για το bowl cut, γνωστό στα μέρη μας ως "καπελάκι", που φορέθηκε κατά κόρον στα αντρικά κεφάλια της δεκαετίας του '90, αποτελώντας ουσιαστικά παραλλαγή του mop top ("σφουγγαρίστρα" ή "Beatles cut”), που έκακαν μόδα οι Beatles στα 60s.

ΒOWL CUT ΚΑΠΕΛΑΚΙΠοια είναι η διαφορά των δύο;  Στο mop top τα πυκνά μαλλιά αγκαλιάζουν το κεφάλι σαν κασκέτο, καλύπτοντας όχι μόνο το μέτωπο, αλλά και τα αυτιά και τον αυχένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Mike (Finn Wolfhard) από το Stranger Things.

Με τη μόδα να νοσταλγεί τις στιλιστικές και grooming επιλογές περασμένων δεκαετιών και τη μικρή και μεγάλη οθόνη να τις οπτικοποιεί, το κούρεμα - καπελάκι μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να γίνει το νέο hairstyle trend της σεζόν, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το πολυφορεμένο πλέον undercut ή αλλιώς skin fade που επανέφερε στο προσκήνιο η σειρά Peaky Blinders.

Peaky Blinders παλτό στυλ

Μην ξεχνάμε ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια, κυκλοφορεί η σύγχρονη εκδοχή του bowl cut, το taper fade, που θέλει τα μαλλιά στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού τριμαρισμένα αρκετά ή ξυρισμένα και τα μαλλιά της κορυφής πιο μακριά να σχηματίζουν μία στρογγυλεμένη κοντή αφέλεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Thomson (@themodbarber) on

Δεν ξέρουμε αν ο ρόλος του Ερρίκου Ε' θα δώσει στον Chalamet το πρώτο του Όσκαρ, τού έδωσε πάντως την ευκαιρία να επιστρέψει στη μόδα ένα από τα πιο φλώρικα κουρέματα του αντρικού hairstyle. Όσοι τολμηροί προσέλθετε για δοκιμή. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.