Το bowl cut του Timothée Chalamet ίσως να είναι το κούρεμα της χρονιάς

Η δυναμική επιστροφή ενός από τα πιο φλώρικα κουρέματα στην ιστορία του αντρικού hairstyle.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 02 Σεπτεμβρίου 2019

Μία ταινία, ένας πρωταγωνιστής, ένα κούρεμα από τα παλιά. Στο νέο φιλμ παραγωγής του Netflix, The King, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ της Βενετίας και "βλέπει" Όσκαρ, ο Timothée Chalamet φαίνεται να ζει το δικό του Game of Thrones, υποδυόμενος τον Ερρίκο Ε΄ της Αγγλίας και μεγαλύτερο γιο και διάδοχο του Ερρίκου Δ΄. Η υποκριτική δεινότητα του 23χρονου Νεοϋρκέζου κλέβει την παράσταση και μαζί το νέο του κούρεμα, για τις ανάγκες της ταινίας.

Το bowl cut του Timothée Chalamet ίσως να είναι το κούρεμα της χρονιάς

Πρόκειται για το bowl cut, γνωστό στα μέρη μας ως "καπελάκι", που φορέθηκε κατά κόρον στα αντρικά κεφάλια της δεκαετίας του '90, αποτελώντας ουσιαστικά παραλλαγή του mop top ("σφουγγαρίστρα" ή "Beatles cut”), που έκακαν μόδα οι Beatles στα 60s.

ΒOWL CUT ΚΑΠΕΛΑΚΙΠοια είναι η διαφορά των δύο;  Στο mop top τα πυκνά μαλλιά αγκαλιάζουν το κεφάλι σαν κασκέτο, καλύπτοντας όχι μόνο το μέτωπο, αλλά και τα αυτιά και τον αυχένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Mike (Finn Wolfhard) από το Stranger Things.

Με τη μόδα να νοσταλγεί τις στιλιστικές και grooming επιλογές περασμένων δεκαετιών και τη μικρή και μεγάλη οθόνη να τις οπτικοποιεί, το κούρεμα - καπελάκι μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να γίνει το νέο hairstyle trend της σεζόν, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το πολυφορεμένο πλέον undercut ή αλλιώς skin fade που επανέφερε στο προσκήνιο η σειρά Peaky Blinders.

Peaky Blinders παλτό στυλ

Μην ξεχνάμε ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια, κυκλοφορεί η σύγχρονη εκδοχή του bowl cut, το taper fade, που θέλει τα μαλλιά στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού τριμαρισμένα αρκετά ή ξυρισμένα και τα μαλλιά της κορυφής πιο μακριά να σχηματίζουν μία στρογγυλεμένη κοντή αφέλεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Thomson (@themodbarber) on

Δεν ξέρουμε αν ο ρόλος του Ερρίκου Ε' θα δώσει στον Chalamet το πρώτο του Όσκαρ, τού έδωσε πάντως την ευκαιρία να επιστρέψει στη μόδα ένα από τα πιο φλώρικα κουρέματα του αντρικού hairstyle. Όσοι τολμηροί προσέλθετε για δοκιμή. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αλλόκοτα κουρέματα του νεαρού George Clooney

Ατίθασες μπούκλες, mop top, πλατινέ καρφάκια.

Τα καλύτερα αντρικά αρώματα για κάθε εποχή του χρόνου

Μην κάνεις το λάθος και ψεκάζεσαι με το ίδιο άρωμα χειμώνα – καλοκαίρι.