Το Hungry Ghosts του Anthony Bourdain θα γίνει σειρά

Τα graphic novels που δημιούργησε ο δημοφιλής σεφ και παρουσιαστής μαζί με τον Joel Rose θα ζωντανέψουν στη μικρή οθόνη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Ιουνίου 2019

Ο Anthony Bourdain δεν βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο ανάμεσά μας, ωστόσο έχει αφήσει πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά, τόσο για τον κόσμο του φαγητού όσο και για εκείνον της pop κουλτούρας. Μία ακόμη από τις δουλειές του, ετοιμάζεται να αξιοποιηθεί προς τέρψιν των εκατομμυρίων fans του. 

H Sony φαίνεται ότι ετοιμάζει μία σειρά animation, που θα βασίζεται στα graphic novels Hungry Ghosts, που δημιούργησε ο Bourdain μαζί με τον Αμερικανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Joel Rose. Αν οι πληροφορίες που υπάρχουν για το εν λόγω adaptation είναι ακόμη ελάχιστες, το τελικό αποτέλεσμα θα ακολουθεί μάλλον το ύφος των κόμικ, που συνοπτικά περιγράφεται ως μία ανθολογία από τρομακτικές έως ξεκαρδιστικές ιστορίες φαντασμάτων, που περιστρέφονται γύρω από την μαγειρική. 

Το Hungry Ghosts του Anthony Bourdain θα γίνει σειρά

Σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία Dark Horse, η σειρά των graphic novels είναι εμπνευσμένη από την περίοδο όπου η Ιαπωνία βρισκόταν υπό την τελευταία φεουδαρχική στρατιωτική κυβέρνηση του οίκου των Tokugawa (1603 - 1868 μ.Χ.). Ένας από τους δημοφιλέστερους μύθος της εποχής είχε να κάνει με τις ιστορίες των Yurei, Yokai και Obake - κάποιων εκ των δημοφιλέστερων φαντασμάτων στην πολιτιστική κληρονομιά της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Για τα Hungry Ghosts κυκλοφόρησαν 4 συνολικά τεύχη, με το τελευταίο να βγαίνει στις 9 Μαΐου 2018, ένα μήνα πριν ο δημοφιλής σεφ και παρουσιαστής φύγει από τη ζωή.

GET JIRO ΜΠΟΥΡΝΤΕΝ

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Bourdain συνεργάστηκε με τον Rose για πρώτη φορά το 2012, όταν έφτιαξαν μαζί το Get Jiro: Blood and Sushi, ένα -επίσης- graphic novel της DC. Σε αυτό εξετάζεται η ιστορία του μυστηριώδους Jiro, ο οποίος κατάγεται από μία οικογένεια της Yakuza αλλά δεν θέλει να ακολουθήσει την "οικογενειακή παράδοση". Αποφασίζει να ασχοληθεί κρυφά με την μαγειρική, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του μαθαίνει για το διαφορετικό μονοπάτι του γιου του.


Διάβασε ακόμη για την πρωτοπορία σαν τέχνη από τον Χριστόφορο Πέσκια, την προσέγγιση της κουζίνας του Θοδωρή Παπανικολάου και το πώς ο Gastοn Acurio έφερε το Περού στο γαστρονομικό προσκήνιο.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα summer reads από τον Bill Gates

Για άλλη μία χρονιά ο Mr. Microsoft ήταν πιστός στο αναγνωστικό ραντεβού του.

Τα best sellers που οι περισσότεροι αναγνώστες αφήνουν στη μέση

Μία νέα επιστημονική (;) μέθοδος επιβεβαιώνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: πολλοί τα ξεκίνησαν, λίγοι τα τελείωσαν.