3 φανταστικά cookbooks για την καραντίνα

Για να χορτάσεις διαβάζοντας. Ή για να πάρεις ιδέες για την κουζίνα σου.

Είναι γεγονός πως την περασμένη δεκαετία, το φαγητό έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές, φτάνοντας σε πρωτόγνωρα επίπεδα προβολής. Το Instagram, η άνοδος της γαστρονομίας σε γενικότερο επίπεδο, τα food shows και αρκετοί ακόμη παράγοντας βοήθησαν με τον τρόπο τους ώστε να συμβεί αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησαν να φτιάχνονται και εξαιρετικά cookbooks. 

Αν λατρεύεις το διάβασμα σχεδόν όσο τη μαγειρική -και το αντίθετο- τότε οφείλεις να ρίξεις μία ματιά στα παρακάτω.

Les Halles Cookbook

3 φανταστικά cookbooks για την καραντίναΚανείς δεν γράφει για το φαγητό όπως ο Anthony Bourdain, κάτι που ασφαλώς θα γνωρίζεις αν έχεις διαβάσει τα Kitchen Confidential και A Cook's Tour, που περιγράφουν τις περιπέτειες και τα φαγητά που γνώρισε ο δημοφιλής σεφ και παρουσιαστής σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο Les Halles Cookbook τώρα, περικλείονται περισσότερες από 100 συνταγές από το νεοϋορκέζικο εστιατόριο μέσω του οποίου έγινε διάσημος ο Bourdain: Από bisque αστακού και creme brulee μέχρι bourguignon και cassoulet, σχεδόν όλα τα πιάτα που έχτισαν το μύθο του φημισμένου εστιατορίου αλλά και πώς θα τα φτιάξεις στο σπίτι. Όλες οι συνταγές είναι δοσμένες με αμεσότητα και χιούμορ αλλά και πολύ σημαντικά tips, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιστάσεις. 

MUNCHIES Guide to Dinner

COOKBOOK 2Πρόκειται για τον οδηγό μαγειρικής από το δημοφιλές κανάλι του VICE που περιλαμβάνει tips και συνταγές, ξεκινώντας από απλό, καθημερινό φαγητό και φτάνοντας έως και πολύ πιο εξειδικευμένες τεχνικές και high-end πιάτα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, το MUNCHIES έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες σεφ, κάθε κουζίνας. Οι άνθρωποί του συγκέντρωσαν όλη αυτή τη γνώση σε ένα βιβλίο, κρατώντας πολύτιμες συμβουλές για την κουζίνα, με περισσότερες από 80 προτάσεις. Επίσης, έχει μπόλικο υλικό σχετικά με το πώς θα κάνεις το φαγητό σου ελκυστικό στο Instagram, κάτι που φαίνεται να δελέασε τους Millenialls, οι οποίοι το λάτρεψαν από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του. 

Tu Casa Mi Casa

COOKBOOK 3Όπως μαρτυρά και ο υπότιτλός του (Mexican Recipes for the Home Cook), περιέχει συνταγές της μεξικανικής κουζίνας. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019 και κυριολεκτικά εξαφανίστηκε αμέσως από τα ράφια, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του κοινού για την Tex-Mex αντίληψη γύρω από το φαγητό. Στο Tu Casa Mi Casa θα βρει όμως κάποιος και συνταγές που έχουν βαθιές ρίζες στη μεξικανική παράδοση. "Το να μαγειρεύει κάποιος στο σπίτι είναι μία θεραπευτική συνήθεια που σε επανασυνδέει με τον εαυτό σου" σημειώνει στον πρόλογο ο σεφ Enrique Olvera, που το υπογράφει. 


Διάβασε ακόμη για το Kitchen Quarantine του Massimo Bottura, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία και το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.